דיון

Sweet SuGaR

New member
פפפפ

דורבנות- אני לא משתמשת בהם... אבל כל עוד יודעים להשתמש בהם לדעתי אין שום דבר מזיק... זה אמצעי סימון... שוט תמיד כדאי שיהיה ביד.. בגלל שאני לא רוכבת עם דורבנות ואם הסוס לא מגיב לרגל אז אני צריכה לתת שוט קטן...

../images/Emo127.gif

אני חושבת שהשימוש בדורבנות ושוט נכון על סוס שצריך את העזרים האלו!(כמובן!) אני חושבת שאם זה עוזר לכם ולסוס לעבוד כמו דשצריך אז אין סיבה לא להשתמש בו! עוד שאלה: על איזה סוס לפי דעתכם צריך לרכב עם שוט?! ועל איזה עם דורבנות?!

Shai Felton

New member
../images/Emo170.gif

שימוש בשוט טוב לדעתי על כל סוס שלא עושה מזה עניין. יש סוסים שאם מחזיקים שוט עליהם הם פשוט מתחרפנים. אז עליהם רוכבים בלי השוט. לגבי הדורבנות באמת שאין לי מושג - אני לא ממש משתמשת בהן...

טוי בוי

New member
../images/Emo45.gifזה כבר היה חח../images/Emo60.gif

אני משתמשת בדרך כלל רק בשוט ודורבנות עדי מביא לי שצריך בדרסאג' אני שונאת לרכב עם השוט אבל עדי מכריחה אותי...

טוי בוי

New member
טוי בוי עדי נותנת לי../images/Emo60.gif

דורבנות עם הוא לא זז אבל רק לשני כי הוא רצ ולא כזה קל לעצור אז מריצים אותו עוצרים [אם מצליחים חחח] ומורידים שוט כולם צריכים....ליתר ביטחון...

Shai Felton

New member
../images/Emo170.gif

שימוש בדורבנות לדעתי - זה רק לאנשים שבאמת יודעים להתמש בזה. שוט בהחלט מומלץ - תמיד טוב שהוא נמצא ביד גם אם לא ממש משתמשים בו.

דעתי.

ובכן, לדעתי כאשר רוכב לא יכול לרכב בלי שוט\דורבנות, הוא פשוט לא יכול לרכב. הרי לא היא החוכמה להזיז את הסוס, אלה לעשות את זה. והרי דורבנות ושוט סתם עושים את זה במקומך. אני מעדיפה לרכב חצי שעה רק לנסות להזיז את הסוס מאשר לרכב עם שוט\דורבנות ובפעם אחרת ללא שוט\דורבנות לא להצליח כלל להזיז אותו.

Shai Felton

New member
יש למשל בעיה../images/Emo170.gif

שאנשים לא רוצים להשתמש בשוט למשל, אז הם מדרבנים ומדרבנים את הסוס ומה שיוצא מזה בעצם זה שכל הישיבה שלהם נדפקה....\ כי הם רק עסוקים בלדרבן את הסוס ושהוא יזוז קדימה שהישיבה פשוט נהרסת.

אנשים צריכים לדעת

לדרבן מבלי שזה ידפוק להם תישיבה ואם הם לא אז הם צריכים לעבוד על זה!

TauraMan

New member
את צודקת במידה מסוימת.../images/Emo20.gif

רוכב צריך לדעת להזיז סוס מהרגליים, ההרבה פעמים המדריך שלי עשה לנו שיעורים שהוא לקח מאיתנו את השוט/דורבנות כדי שנתשמש ברגליים. א-ב-ל.. (תמיד יש אבל..) כשאני רוצה להשיג משהו מהסוס למה לי לעבוד קשה? אם אני יודעת שלגרום לסוס שלי לקפוץ מטר(למשל..) דורש המון רגל וקדימה אז אני לא אהרוג את עצמי בסירובים במשך שעה, אלא בפעם הראשונה אני אבוא עם דורבן ושוט וארכב אותו בדיוק כמו שצריך כדי שהוא יקפוץ את זה כמו שצריך ובלי התחכמויות. שוט ודורבנות יכולים להועיל לרוכב מנוסה אבל להזיק לרוכב צעיר.

dearanita

New member
פיצי...

אבל נוצרת כאן בעיה מכיוון שאם תרכבי רק עם רגל בסוף תפתחי אצל הסוס אדישות כלפיה. אני בעד רכיבה עם דורבנות אבל שימוש בהם - רק כשצריך ולא כל הזמן הרגל היא שצריכה לדרבן את הסוס והדורבנות רק לחדד את התגובה לרגל....

אני אישית...

רוכבת עם דורבנות.. השימוש בדורבנות מפחית את השימוש ברגל... אך השימוש בהן צריך להעשות רק ע"י רוכב מספיק מנוסה.. אני לפעמים גם רוכבת עם שוט... השימוש בשוט מחדד את התגובה אל הרגל..

הסוסה שלי......

ממש לא צריכה דורבנות או שוט!....... יש סוסים שצריכים לדחוף אותם ויש סוסים שצריכים לעצור אותם היא מאלה שצריכים לעצור אותם! ניסיתי לרכב כמה וכמה פעמים עם שוט ( כי בקפיצות זה אף פעם לא מזיק!) אבל היא מתחילה לרוץ! והיא ממש לאצריכב דורבנות היא זזה ממש טוב! רכבתי רק כמה פעמים עם דורבנות אני אפילו לא זוכרת על מי זה היה!

...

לפי דעתי דורבנות זה יותר טוב משוט אבל מי שלא יודע לרכב עם דורבנות אז שיהיה לו שוט ושישתמש בו כמה שפחות (לפי דעתי). הסוס חושבים כשמשתמשים בשוט אז בא איזהשהי חיה מאחורב ושורטת אותו וזה מבהיל אותו.

GrEeNwOmAn

New member
דעתי בנושא...../images/Emo95.gif

קודם כל: כולם המוצץ שייך לי ורק לי! מוצץ שולט!!!! פפפ... קיצקוץ- שוט- לדעתי תמיד טוב (לפחות באינגליש) לרכב עם שוט, אתה לא יכול לדעת אם תצטרך או לא, סוס יכול לשנות אופי כעיקרון, או לפחד, או לעצור כל שנייה, ויכול להיות שהוא לא יקשיב באופן מלא לרגל התומכת והלוחצת וקצת למושכה. דורבנות- אני לא ממש יודעת כי אף פעם לא רכבתי עם דורבנות. אני גם לא רוצה, לדעתי זה כואב, תלוי באיזו מידה משתמשים, אבל קיצר מספיקה לי רגל ושוט, והשוט מדי פעם.

Sweet SuGaR

New member
דורבנות זה לאאאאא כואב!!!

אלא אם כן תוקעים אותם בסוס ומי שעושה את זה לא עולה על הסוס עם דורבנות.... הם שם על מנת לסמן לסוס... ולהפחית את השימוש ברגל...

GrEeNwOmAn

New member
אני יודעת! כנסי...../images/Emo95.gif

אני לא נגד זה, אני פשוט מעדיפה את הרגל הלוחצת והתומכת מאשר דורבן.

למעלה