דיון.

GrEeNwOmAn

New member
דיון.../images/Emo175.gif../images/Emo176.gif../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif

מושכות גרמניות- ספרו עליהן קצת.* מושכות צד ספרו עליהן קצת.* האם יש הבדל בין מושכות הצד לגרמניות? אם כן, מהו? האם אין הבדל בין הגרמנית למושכות הצד? במה הן דומות? אם איזה מושכות רכבתם יותר, צד או גרמניות? למה הן עוזרות? מה התוצאה של שימוש בהן? האם לדעתכם כדאי לקפוץ? האם כדאי להישאר איתם רק בדראסז'? ווסטרן?

TauraMan

New member
תשובות../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

יש קישור נראה לי בטאג ליין לשרשור על הגרמניות יש שם המון מידע. מושכות הצד הן רצועות המחוברות מצדי חגורת הבטן אל התג של הסוס ובעצם שומרות את הסוס עם קשר קבוע ומסגרת יציבה עם אפשרות לרדת למטה. טוב מאוד ללונג'. ההבדל העיקרי הוא שהמושכה הגרמנית עוברת דרך ידי הרוכב והרוכב יכול לשנות את האורך וחוזק הקשר עם הסוס וגם המושכה הגרמנית אונסת את הסוס להורדי את הראש למטה על ידי קיצור המושכה מבין רגלי הסוס אל המתג ומאץ אותו לעבוד מאוד נמוך, לעומת זאת המושכת צד מביאה את הסוס לירידה נכונה על המתג ונשיאה די גבוהה. יש הרבה סוסים שנוטים להשען על המתג בגלל זה. אני רוכבת יותר עם גרמניות למרות שבזמן האחרון הפסקתי והתחלתי לעבוד עם מושכות שהולכות בהתחלה כמו גרמניות אבל בסוף מתחברות כמו מושכות צד ובעצם גורמות לסוס להוריד את הראש בכמות הכיפוף שאני בוחרת אבל להשאיר את הראש גבוה ולא לאפשר לסוס לרדת מתחת למתג. עדיף לא לקפוץ הרבה עם זה בעיקר בגלל שהסוס יכול להסתבך עם הרגללים במצושכה בזמן הקפיצה..

למעלה