דיון.

GrEeNwOmAn

New member
דיון.../images/Emo179.gif../images/Emo175.gif../images/Emo176.gif../images/Emo178.gif

תדמיינו אפרייט (לא משנה באיזה גובה) ולפניו יש קורה. מתי לדעתכם צריך להתחיל את הישיבה הקלה? למה הקורה תקועה שם? מה תפקידה? מה דעתכם על תרגיל ספירת הצעדים? ועל התרגיל שקופצים את המכשול וישר לאחר המכשול יש סדרת קורות שצריך לעבור?

GrEeNwOmAn

New member
צ'ובות שלי.../images/Emo179.gif../images/Emo175.gif../images/Emo176.gif

צריך להתחיל את הישיבה הקלה לדעתי ברגע שהסוס עובר את הקורה, ועושה את הצעד האחרון לפני המכשול. הקורה מונחת שם כדי שהסוס יעשה צעד אחד של קאנטר לפני המכשול (למכשול עם קורה לפניו צריך לבוא בטרוט), ולסדר את הקפיצה של הסוס. ולהראות לרוכב מתי הוא צריך לשבת את ישיבת המכשולים. תרגיל ספירת הצעדים הוא מצוין. הוא עוזר לנו לדעת ולהבין ולשלוט במהירות של הסוס לפני המכשול עצמו. נגיד אם הסוס בא בטיל למכשול אז צריך להאט כי אז יקרה לרוכב מה שקרה לי, הסוס יקפוץ מרחוק, ויכול להיות שהרוכב יפול. אני עשיתי את התרגיל המון פעמים, אני זוכרת רק פעם אחת שהצלחתי לספור 7 או 6 צעדים לפני המכשול. הנה תמונה של שי טלמור על צ'יקו בתרגיל זה. גם תרגיל נחמד. גם אותו עשו לי!

zohark

New member
אמממממ

ישיבה קלה צריכה להתחיל מעל המכשול, כשהרוכב ביחד עם הסוס, ולא קופץ לפניו...אל תדאגי את תביני את זה כשתתחילי ישיבה קלה לפני המכשול והסוס יסרב...את תעופי על המכשול ולא יהיה נעים (זה זה קרה ליפול לתוך שלולית עם בוץ...) הקורה מונחת כדי לסדר את הצעדים ביתר קלות. זה לא נכון שכאשר יש קורה מנחה יש לבוא בטרוט. אם מניחים אותה במרחק של 2מטר ו20 ס"N צריך לבוא בטרוט, אבל אם מניחים אותה במרחק של 3 מטר זה מיועד לכניסה בקאנטר. אמממ תרגיל ספירת צעדים הוא בהחלט מצויין, עוזר לרוכב לדעת לסדר לסוס את הצעד לפני המכשול ולדעת מתי לקום (מעל הקפיצה ולא צעד לפני) הרוכב צריך לדעת לשבת בשקט עד הקפיצה עצמה והתרגיל עוזר (עזר לי לפחות) להבין ולהרגיש את זה. אם לא מסדרים לסוס את הצעד זה לוא דווקא אומר שהוא ייקפוץ מרחוק, זוהי אמנם אחת מהאפשרויות, אך ייתכן וייקפוץ מקרוב מדי או לא ייקפוץ כלל...והבעיתיות של קפיצה ממקום לא נכון יכולה להתבטא במספר דרכים: א'. בקפיצות אנו מחפשים קפיצה עגולה של הסוס, אם הוא יקפוץ מרחוק מידי הקפיצה תיהיה שטוחה, ואף ייתכן שהסוס יפיל עם האחוריות. אם הקפיצה תהיה קרובה מידי, הסוס ייקפוץ כמעט ורק לגובה, מה שמכביד עליו וקוטע את תנועתו, וכן מאפשר הפלה של הסוס עם הקדמיות. ב'. סוס שבא מקרוב מדי או מרחוק מדי עלול לסרב, ובמקרה שלא יסרב ייתכן מאוד וייתרסק על המכשול, דבר מאוד מאוד מאוד מסוכן (לדוגמה, הסוס ששבר רגל בכנות).

טוי בוי

New member
אני..../images/Emo60.gif

כמה צעדים לפני הקורה מתיישבים באוכף ואז כשהסוס עובר עם כל רגליו את הקורה אז עוברים לישיבת קפיצות... הקורה מסמנת לסוס את מקום ההתחלה של הקפיצה והיא מסזדרת אותו ואת הרוכב לפני הקפיצה {שהרוכב ידע מתי להתחיל ישיבת קפיצות... אני אוהבת ספירת צעדים
... זה נייס ביותר....

TauraMan

New member
תשובות לדיון ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

תקועה? הקורה היא תרגיל, היא שם כדי לעזור לסוס ולרוכב להכנס ולקפוץ מהמקום הנכון, אם הקפיצה של הקורה היא לא נכונה גם הקפיצה של המכשול תהיה לא נכונה. את הקורה צריך לקפוץ, בצורת אין&אוט. אתה נכנס לקורה עושה קיפה קטנה מעל וברגע שהסוס מתרומם כדי לקפוץ את המכשול צריך ללכת איתו, זה כבר עינין של רגש, אי אפשר להסביר את זה. מהו תרגיל ספירת הצעדים? שסופרים לפני המכשול כמה צעדים, אותו אני לא כל כך אוהבת, אם כרב אז לספור רק את ה3 האחרונים כדי לסגור את הרגל ולשחרר אנרגיה לאט לאט. אם עובדים על צעדים עדיף לעשוב דאבל של נגיד 5 צעדים ולשחק שם, לנסות להכניס כמה שיותר צעדים וכמה שפחות, אפשר גם לקחת 2 קורות ולעשות את אותו התרגיל. פעם הצלחתי להכניס בדאבל של 2 קורות במרווח של 5 צעדים הצלחתי להכניס עם קלייר גם 4 צעדים וגם 13... זה הכל משחק של האורך של הצעד, זה תרגיל שבאמת מחבר בין הסוס לרוכב ומראה שליטה. אני לא מכירה את התרגיל עם הקורות אחרי,

למעלה