../images/Emo105.gif
סדר השימוש העדיף לדעתי- 1. רגליים 2. שוט 3. דורבנות רגליים- אין על הרגליים. הרגליים זה השימוש הכי טוב, אם את יכולה להפעיל לחץ מספק עם רגלייך על הסוס, והוא עושה הכל לבקשתך בלי כל פריצות ושטויות אחרות- בקיצור מבצע את כל בקשותייך זה המצב המושלם! שוט- אם סוס לא עושה לך משו, את חייבת להענישו, לא בחומרה רצינית, אבל אכן, לתת לו שוט, אם הוא נותן בעיטה לאחור (באק, באקינג) אז הוא בעצם צריך לקבל עוד שוט, ואם שוב אז עוד שוט וחוזר חלילה, עד שהוא יפסיק עם זה. השוט צריך לבוא ישר עם תחילת הבעייה, נגיד סוס לא עבר לך לקאנטר, אחרי כמה פעמים שניסית עם הרגליים, לא לחשוב על העניין, אלא לתת ת'שוט, כי אם תתני לו אחרי מיותר 10 שניות או אפילו 5 שניות הוא לא יבין למה היה השוט, והוא התעצבן עלייך. דורבנות- אני חושבת שדורבנות מיועדות רק למי שיודע להשתמש בהם בצורה חלקה ונקייה שלא פוגעת בסוס. באיזו תחרות אחת אני ראיתי מישו שרכב על סוס לבן, שהלך לא פנטסטי, והרוכב והמדריך חשבו שהוא הולך פשוט לא טוב, אז לפני המכשול, הרוכב תקע כאלו בעיטות (ועוד עם דורבנות) ועוד הביא לו שוטים לסופו של דבר. היה מזעזע, והסוס לא עשה כלום, אני יודעת מאיזו חווה והכל, אבל אם יש פה רוכבים מהחווה, אז אני מעדיפה לשתוק, מי שרוצה לדעת שפשוט ילבן את זה איתי באייסיקיו. (247211003). אם את רוצה להוסיף גם את הקול.. קול- ציקצוק: קול שאנו משמיעים המון בקרבת הסוסים. זה דרך לתקשורת, בינוני לבינם. דרך שאנחנו והם מכירים בצורה טובה.