דיון

SHoooKoLaTa

New member
דיון../images/Emo39.gif

מהם העזרים החיצוניים? מתי משתמשים בהם? באיזו סגנונות יש אותם? ווסטרן/אינגליש- קפיצות ודרסז'. האם העזרים שונים בשני הסגנונות? ואתם מוזמנים להרחיב בנושא זה

אמ מאמר בהאתר שלי...../images/Emo42.gif../images/Emo75.gif

אם הוא לא נכון נא לתקן! הדורבנות: כלי עזר מאוד שימושי לרכיבה על סוסים. לא כל אחד יכול לרכב עם דורבנות. יש אנשים שמסתדרים טוב מאוד גם בלי דורבנות. ויש אנשים שפשוט צריכים את הדורבנות כי הם לא יודעים להשתמש ברגליים. מה עושים עם הדורבנות? איך משתמשים בהם וכו' תמצאו בכתבה זאת. שימושן של הדורבנות הדורבנות זה כלי עזר מאוד שימושי. הוא מחדד את הפעולה של הרגל. הרבה רוכבים משתמשים בדורבנות גם בווסטרן וגם באינגליש. דורבנות יכולות להיות מאוד מסוכנות וסוסים יכולים להפצע מהם. לכן חייבים להיות עדינים עם הרגליים. בדרך כלל משתמשים בדורבנות רק על סוסים קשים שכל לא שמים לב על רגליים. או שפשוט צריך לעבוד איתם חזק. הדורבנות, איך הן נראות? הרבה חושבים וטועים שהדורבנות זה בעצם הגלגלת. אבל לא. הדורבן זה מה שהגלגלת אמורה להתחבר אליו. השוט השוט הוא כלי עזר. הוא לא לדירבון אלה להעיר את הסוסים.. כמו כאשר הסוס מתפרע או עומד על שתיים נותנים לו קצת שוט "להרביץ בו נימוסים". יש כמה סוג שוטים: שוט דרסאג' ושוט קפיצות. אורכו של שוט הדרסאג' הוא 110 ס"מ. הוא הכי ארוך. בדרך כלל משתמשים בו בצד הפנימי כדי שלא יתקע בגדר. למרות שהגדר במגרש דרסאג' היא נמוכה. מעדפים להשתמש בו בצד הפנימי. שוט הקפיצות הוא 70 ס"מ. הוא הכי קצר ויש לו בקצה מין חתיכת עור מתפצלת כדי שזה יעיר קצת את הסוס. יש את שוט הלונג' שהוא דיי ארוך וזה שוט כדי להריץ את הסוסים או בראונד פאנד או עם לונג'. וכן העזרים יכולים לשמש בשני הסוגים!

מהאתר שלי...../images/Emo42.gif../images/Emo75.gif

ואיזה קטע... אם נכנסים אליו... אז הבעיה בתפוז עם התמונות נכון? אז לא רואים את הכותרות ולא רואים שום דבר שהעלתי לאתר שלי שהוא מתפוז!

טוי בוי

New member
העזרי החיצונים?!

שוט ודורבנות לא? אני לא ממש בטוחה העזרין הם: שוט,דורבנות, רגליים, ישיבה, ידיים....

SHoooKoLaTa

New member
../images/Emo20.gifעעווננהה../images/Emo20.gif

רגליים, ישיבה, ידיים, דורבנות, שוט
בתרגילים חשוב מאד להיעזר ברגליים ולפתוח לפעמיים יד ימנית/שמאלית במקומות הרצויים. אם אתם לא מצליחים להזיז את הסוס אז תתנו לו שוט קטן, שיעיר אותו קצת מהחוסר אקטיבי. דורבנות מיועדות למי שיודע להשתמש בהן בצורה פיקס.. כל אחד ואחד מן העזרים משתמשים שיש צורך בהם! העזרים ישנם גם באינגליש ואכן גם בווסטרן. יכול להיות טיפה שוים- אבל אני לא חושבת. רגליים- הרגליים משמשות, לכל תרגיל ותרגיל בתחום הסוסים. הרגליים תמיד צריכות ללחוץ על הסוס כדי שלא יאבד מהאקטיביות, שהוא צריך להיות בא כמעט תמיד...... ידיים- צריך לרכב מהרגל אל היד. היד הוא גם כלי עזר חיצוני. משתמשים בו אם צריך, אם יש מספיק רגל ומהרגל מכוונים ואתה רוכב מהרגל אל היד והכל- אין צורך וכמעט בידיים. שוט- שוט הוא כלי עזר חיצוני, שמשתמשים בו במקרים הבאים: קונצים של הסוס, חוסר אקטיביות, פריצות, סירובים, וכדומה. השוט הוא חפץ שניתן לקנותו בחנויות ציוד לרכיבה.. דורבנות- דורבנות מיועדות רק למי שיודע להשתמש בהן בצורה פיקס ללא טעויות. אם מישו שלא יודע להשתמש בהן, ישתמש בהן לא נכון זה יכול להכאיב לסוס עד מאד, וזה לא שווה את זה. הדורבנת הם גם כלי עזר חיצוני, למי שיש בעיות עם סוסים, למי שיודע להשתמש, ליתר ביטחון וכדומה.

למעלה