דיון
(לעונה שנייה ומעלה)

The Moony

New member
דיון ../images/Emo58.gif (לעונה שנייה ומעלה)

בטח כבר דיברו על זה כאן (או שאולי לא) אבל בעונה השניה (נדמה לי שבקריסמס - לא בטוחה) לקראת סוף פרק הדוקטור אומר כבדרך אגב (תגובה לאיזכור של רוז לאביה) את המשפט "I was a dad ones". מה דעתכם על זה? מה הולך? לאסט טיים לורד וצאצא חביב? משהו פה מוזר. אז ככה, הרשו לי לחפור, כי יש לי תאוריה ואין לי איפה לפרוק אותה מלבד בפורום (ומכאן יש ספוילר [שצוין בפורום] לעונה רביעית).
בילי פייפר חוזרת לסדרה, כמו שנאמר בפורום כמה הודעות מתחתי. אז מה אם הילד הוא של רוז? לפי מה שהבנתי מאתרי מעריצים של הדוקטור וכל מני רוז היא הקשר הרומנטי הראשון שלו. אולי תהיה אחריה (קצת קשה לדבר על זמן כשאין בו סדר כרונולוגי בסדרה) מישהי אחרת שתשמש כאמא לבן של הדוק? או שתוכננה להיות מישהי אחרת אך ישתמשו ברוז כי בילי פייפר החליטה לחזור? (אה, העניין של 'איך הדוקטור ידע שיהיה לו ילד, אם הילד שלו עתידי' לא רלוונטי בכלל, התשובה כמובן היא הטארדיס). מה דעתכם? הגיוני או שאני הוזה?

Yaki J

New member
שכחת משהו קטן

כשהדוקטור התחיל את הסדרה (בגילומו של וויליאם הארטנל), בת הלוויה שלו היתה הנכדה שלו סוזן. מכאן שהוא היה אב כבר בגלגולו הראשון

The Moony

New member
ואו, באמת?

לא ידעתי... אני רק לפי הגלגול החדש. ואו יצאתי מטומטמת. אוף. סליחה. מחקו.

תאוריה חביבה,

אבל עם חורים. בוודאי שיש קו זמן ברור לסדרה, למרות שכל פרק מתרחש בשנה אחרת. הסדרה עוקבת אחרי החיים של הדוקטור לפי הסדר, ומעולם לא הייתה בה קפיצה קדימה אל דוקטור עתידי. בנוסף, הדוקטור לא נוסע בזמן בחיפושים אחרי העתיד שלו עצמו, כי הוא יודע שדבר כזה יכול לגרום לבעיות (ראה הפרק Dad בעונה 1). ורוז היא בהחלט לא הקשר הרומנטי הראשון שלו, פשוט כי היא לא קשר רומנטי. נכון, הוא אהב אותה והיא אותו, אבל אלה גם היו היחסים בינו לבין כל המלוות שלו. אני לא בקיא בכלל בסדרה המקורית, אבל הפעם הראשונה שאני ראיתי את הדוקטור מתאהב הייתה בפרק The Girl in the Fireplace. וגם שם לא ראו אותם עושים שומדבר אסור (זאת עדיין סדרה לילדים קודם כל) כך שמבחינת הסדרה הדוקטור הוא בתול (אני לא אומר שהוא באמת בתול, אלא שבסדרה לא היה שום רמז למגעים מיניים מעבר לנשיקה בפרקים מסויימים).

The Moony

New member
טנקס, אבלללל...

לא התכוונתי שהדוקטור נסע בזמן בשביל העתיד שלו, אבל לפעמים קורה שהוא נתקל בעתיד שלו במהלך הנסיעה בזמן. למשל בפרק Blink (הוא לא ממש נתקל בעצמו, אבל הכל קשור יחד - ההווה העתיד והעבר) או באחד הספיישלים בו הוא נמצא עם אחד הדוקטורים הקודמים (החמישי נדמה לי). לא ראיתי את הסדרה המקורית, חשבתי שרוז היא הקשר הרומנטי הראשון שלו (או לפחות אהבה מעבר לידידות) לפי דברים שקראתי על הסדרה. טעיתי, לא נורא :) דווקא הקשר שלו בפרק The Girl in the Fireplace לא נראה לי כמו התאהבות. זה היה עניין של פרק אחד, לא ראו איזכורים ליחס מצידו אליה בפרקים אחרים. רוז, לעומת זאת, מוזכרת לאורך העונה השלישית ורואים שהוא מתגעגע אליה. אפילו בפרק השני שמכשפות היו צריכות לנקוב בשמו, הן לא מצאו את שלו אז השתמשו בשל רוז. וזה פעל כמתוכנן (טוב, לא בדיוק, בכל זאת הדוקטור, אבל הבנתם את כוונתי).

המקרים שאת מדברת עליהם

הפוכים. זה לא שדוקטור מס' 5 פגש את דוקטור 10, אלא הדוקטור שלנו פגש את עצמו מהעבר.

XUXA141

New member
כל הדוקטורים הם העבר של אותו אחד.

זה שהוא נראה שונה (ושזה בעצם שחקנים שונים) זה לא רלוונטי. כל פעם שהוא יפגוש דוקטור זה או אחר, זה תמיד הוא עצמו, בגלגולים שונים.

בוודאי שזה רלוונטי

לכל אחד מהדוקטורים היה אופי שונה לגמרי. כמו שהדוקטור אמר לראש הממשלה בספשל קריסטמס הראשון - I'm a completely new man.

XUXA141

New member
אבל בתכלס זה אותו בן אדם, לא?

אם נניח לגלגול מספר שבע , נניח ,יש שינאה לחרקים, אז גלגול מספר שמונה בכלל חושב שהם מקסימים?

כן, זה אותו בנאדם

או חייזר. :) כמובן שכשהוא פוגש את שרה-ג'יין אז הוא מזהה אותה ומתרגש וכולי. תשמעו, אתם קצת מנסים לקרוא את זה בעיניים מציאותיות ושוכחים שזה מדע-בדיוני. הם ניסו ליצור מצב, שבו אותו אדם יכול למות ואז להיוולד בתוך גוף חדש ואז לגרום לזה להיראות אמין. אבל הם לא רצו שכל השחקנים שהגיעו אחרי הארטנל יחקו אותו, אז כל דוקטור מתנהג אחרת בהתאם לשחקן שמשחק אותו. מצד אחד זאת אותה דמות שמגולמת ע"י עשרה שחקנים שונים, ומצד שני אלה 10 דמויות. לראיה, בוויקיפדיה יש גם ערך נפרד לדמות "The Doctor" ובנוסף יש ערכים נפרדים לכל אחד מהגלגולים השונים שלו (דוגמאות: הדוקטור התשיעי, הדוקטור הרביעי).

XUXA141

New member
הוא לא ממש התאהב ( ספוילר עונה 3 בהמשך)

הוא היה מורשם ממנה. לפי פרקי הקונפידנצ'יאל הוא אמר שאם הדוקטור היה "מתיישב" עם בחורה אחת, אז זו היתה בחורה כמוה, אשת רנסנס בעלת ידע וכישורים ויופי כמוה. למעשה כל הפעמים שיש משהו רומנטי, זה תמיד "לא באשמת" הדוקטור. או שהנשים מתנפלות עליו והוא המום (אם כי לנערה באח הוא שיתף פעולה), או שהוא מתאהב כשהוא לא ממש עצמו (כמו בעונה 3) או שהוא משתמש בנשיקה כדי לעשות איתה משהו (פרק הפתיחה של עונה 3). מקפידים גם שהוא לא יביע שום רגש ישירות (כמו בפרק הפרידה מרוז, שבה איך שהוא רצה להגיד משהו לרוז, הוא פשוט נעלם) אם כי הדמעות שהוא מוריד פה ושם וההתפרצויות שלו לעיתים (למשל כשהוא מאד כועס) מראים רגש. (ומה שמצחיק זה שמ"הנערה על האח" גם יצא לו רומן בחיים).

stavoonia

New member
הוא והבחורה מהאח עדיין יחד, לא? ../images/Emo3.gif ../images/Emo58.gif

מסכימה עם כל הקטע של ההתנפלויות עליו. הוא לא יזם אף אחת מהנשיקות לאורך הסדרה (בגלגול החדש לפחות) ולא ניסה למשוך את זה למשהו מעבר. מדלג מעל זה בחינניות, אומר 'סטיל גאט איט' והולך. (מתה על הקטע הזה!) ובקטע של ההבעת רגשות עם רוז... לדעתי אומרים את זה באופן ברור אבל לא ישיר. הולכים מסביב אבל לא משתמשים בביטוי המפורש. הוא מזיל דמעה כשהם נפרדים, לא מספיק לומר לה משפט שזרם לכיוון של "רוז טיילר, אני אוהב אותך", יש לו פלאשבקים לאירועים איתה (בפרק בחג המולד), כל הקטע בפרק עם שקספיר והמכשפות והשם שלה (שהוא הדבר היחיד שבאמת חשוב לו או משהו כזה) והדיבורים עליה שגורמים למרטה לקנא (אוהבת את אלה
). אני רואה את זה בתור משהו נורא ברור.

קורה

New member
אממ יש גם את הסרט

אמנם הרבה מעדיפים להיתעלם ממנו אבל הוא נחשב לאחד מהגילגולים שלו הוא דיי התאהב והייתה שם אפילו נשיקה יזומה מצידו

I Tusha I

New member
אם כבר../images/Emo58.gif

אז התאוריה שלי היא שרוז אמנם תחזור, אבל זו תהיה רוז *לפני* שהיא פגשה את הדוקטור. דהיינו 2004 או משהו כזה... ככה זה פותר את בעית היקום המקביל הסגור

TheSegal

New member
../images/Emo58.gifדווקא מתאים לי

שיהיה שוב חיבור בין 2 העולמות אולי הדאלקים יצליחו לחזור !!!!!! ולא כמו בפרק המזעזע בעונה השלישית, אלא בסטייל כמו שרק הם יכולים לעשות

stavoonia

New member
ויכוחים פה זה ממש כיף ../images/Emo6.gif

לא כדאי לנצל את זה ולעשות CPR לפורום? לפתוח 'ויכוח שבועי'\'דיון שבועי' או משהו? זה סדרה שיש כל כך הרבה דרכים להתפלסף עליה.

TheSegal

New member
נשמע לי רעיון מצויין !

יש פה פילוסופים מתקדמים שרוצים לבחור כל שבוע נושא לדיון ?

למעלה