דיון

דיון../images/Emo58.gif../images/Emo29.gif

האם אתם מבצעים חימום לסוס לפני עבודה?
למה חשוב לבצע חימום לסוס לפני עבודה?

niko girl

New member
תשובות לדיון!

אני מבצעת חימום לפני הרכיבה! כי זה חשוב גם לנו וגם לסוס! חשוב לבצע חימום בגלל שאם אנחנו לא עושים חימום לפני אז שריר בגופוט של הסוס או משהו אחר יכול להתפס לו! אבל לרב אצלי בגלל שאני באחד השיעורים האחרונים אז כבר מחממים לנו את הסוסים. אני מוסיפה שאלה: מה אתם עושים בחימום? מה שאני עושה בחימום: * אניעושה קצת ג'וג וטרוט כדי לחמם את הסוס וגם אותי. * אני עובדת עם הסוס על לעבור על רגל נכונה בקנטר. * אני עובדת קצת על פניות ימנה ושמאלה. * ואני עובדת על גמישות צוואר.

אממ...../images/Emo58.gif../images/Emo29.gif

בחימום: *קצת הליכה, 2, 3 דקות. *טרוט, 5 דקות לכל צד. *קנטר, לשתי הצדדים. *קצת עצירות. *גמישות צוואר.

תשובות!../images/Emo58.gif../images/Emo29.gif

בטח, החימום שלי לוקח 10 דקות עד רבע שעה! חשוב לבצע את החימום כדי: *לחמם לסוס את שרירים כדי שהם לא יימתחו. *לבדוק אם הסוס לא צולע והוא בסדר.

צ'ובות!!!......

בטח שאני מבצעת חימום לפני הקפיצות.. החימום שלי זה בדרך כלל 20 דקות לונז'... ועוד 5-10 דקות חימום שאני עליו.... ואז יש את החלק של הקפיצות... חשוב לבצע חימום לסוס.. כדי שהשרירים ישתחררו ויתחממו לקראת הקפיצות וכדי שהסוס לא יתפס אחרי העבודה ובזמן העבודה ואז יווצר מצב שהסוס לא יעבוד כמה ימים..

טוי בוי

New member
ברור חימום זה חשוב כמו עבודה!

אם לא תעשה חימום לפני הקפיצות או עבודה קשה בדרסאג' לסוס יתפסו השרירים והוא יכול לימתוך גיד או משהו וזה לא בריא ונכון גורם לסוס לעבוד בצורה לא נכונה! וגם החימום חשוב לרוכב! אני תמיד מבצעת חימום לפני העבודה אני עוןלה על הסוס רבע שעה חלפני השיעןר עם עדי ועובדת עם הסוס על מקצבים וקצב ואם לסוס היה שיעור לפני אז אני נותנת לו קצת הליכה ואז מתחילה את השיעור כי הסוס כבר חם אני יעשה קצת חימום אבל בישבילי כי אני גם צריכה את החימום הזה.... אם השיעור עם נועם אני עולה 20 דקות לפני ומחממת את הסוס...

אני זוכרת כשרכבתי

לא עשיתי חימום עצמי והסוס כבר היה מוכן אבל כל שיעור הייתי צורחת מכאבים בגלל שניתפס לי שריר כי מרוב טיפשות לא עשיתי חימום

TauraMan

New member
חימום ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

בדיוק כמו שמקררים סוס צריך גם לחמם אותו, לגרות לו להפעיל את השרירים שוב, אי אוהבת להתחיל את החימום שלי בסיבוב הליכה על מושכה חופשית, קצת טרוט על מושכה חופשית, חזרה להליכה ולהתחיל לעבוד עם הסוס בגמישות איזו דקה בהליכה עם מעברים לעמידה, לשלב טרוט, לשמור את הסוס בעבודה, עבודה היא לאו דווקא על המתג אלא שהסוס יגיב, אם הסוס מגיב הוא בין העזרים וזה מה שחשוב! יש הרבה סוסים שיכולים להיות בין העזרים בלי להיות על המתג! אני אוהבת לעשות די מהר קנטר(תשאלו את אור
) בעיקר בגלל חינוך מהמדריך שלי שקנטר זה המקצב בכי טבעי לסוס והכי בריא לו ולמערכת הנשימה, אד אחרי איזה 5-10 דקות עם עבודה על מעברים והגמשה של הסוס וכניסה שלי כרוכבת לעבודה על הסוס אני אשלב גם קנטר, בהתחלה איזה סיבוב של קנטר חלק ולאט לאט לשלב עבודה גם בקנטר. המון מעברים בתוך המקצבים כדי להביא את הסוס להקשיב לעזרים שלי וכדומה. חשוב לבצע חימום כדי שגם הרוכב וגם הסוס יכנסו לעבודה בהדרגתיות מסוימת ולא ישר לקפוץ אחרת נגרם נזק לשרירים. אם הסוס עבד לפני הרכיבה שלי אז אני אחמם אותו פחות ויותר אעבוד עלי, ברגע שאני בסדר אני אעשה איתו הליכת עבודה עד שמתחילים לעבוד חזק.

GrEeNwOmAn

New member
תשובות לדיון../images/Emo175.gif

כן. כמו שמקררים אחרי עבודה, צריך לחמם לפני עבודה. זה חשוב, כי זה בעצם מכין את הסוס לאימון. ועוד. אני עייפה לאלללה!

למעלה