חימום ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif
בדיוק כמו שמקררים סוס צריך גם לחמם אותו, לגרות לו להפעיל את השרירים שוב, אי אוהבת להתחיל את החימום שלי בסיבוב הליכה על מושכה חופשית, קצת טרוט על מושכה חופשית, חזרה להליכה ולהתחיל לעבוד עם הסוס בגמישות איזו דקה בהליכה עם מעברים לעמידה, לשלב טרוט, לשמור את הסוס בעבודה, עבודה היא לאו דווקא על המתג אלא שהסוס יגיב, אם הסוס מגיב הוא בין העזרים וזה מה שחשוב! יש הרבה סוסים שיכולים להיות בין העזרים בלי להיות על המתג! אני אוהבת לעשות די מהר קנטר(תשאלו את אור
) בעיקר בגלל חינוך מהמדריך שלי שקנטר זה המקצב בכי טבעי לסוס והכי בריא לו ולמערכת הנשימה, אד אחרי איזה 5-10 דקות עם עבודה על מעברים והגמשה של הסוס וכניסה שלי כרוכבת לעבודה על הסוס אני אשלב גם קנטר, בהתחלה איזה סיבוב של קנטר חלק ולאט לאט לשלב עבודה גם בקנטר. המון מעברים בתוך המקצבים כדי להביא את הסוס להקשיב לעזרים שלי וכדומה. חשוב לבצע חימום כדי שגם הרוכב וגם הסוס יכנסו לעבודה בהדרגתיות מסוימת ולא ישר לקפוץ אחרת נגרם נזק לשרירים. אם הסוס עבד לפני הרכיבה שלי אז אני אחמם אותו פחות ויותר אעבוד עלי, ברגע שאני בסדר אני אעשה איתו הליכת עבודה עד שמתחילים לעבוד חזק.