דיון

Shai Felton

New member
דיון../images/Emo63.gif

בזמן שאתם לא רוכבים - מה אתם עושים בחווה? כלומר-
מה אתם עושים לפני הרכיבה? הרי אתם לא באים וישר עולים על הסוס נכון?
מה אתם עושים אחרי הרכיבה? אחרי שאתם רכבים - יש משהו ספציפי שאתם עושים בקביעות?

Shai Felton

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo41.gifא-נ-י../images/Emo41.gif../images/Emo63.gif

לפני הרכיבה אני מוציאה ת'סוס שאני רוכבת עליו מהחצר, במקרה שלא חם מ-א-ד -קושרת את הסוס ומברישה אותו איזה חצי שעה. במקרה שחם מאד ומחליטים שרוחצים ת'סוסים גם לפני הרכיבה, אני מוציאה ת'סוס מהחצר, שוטפת אותו ומשחררת אותו על הדשא בחווה. אחר כך (גם אם שטפתי וגם אם הברשתי) אני שמה לסוס ציוד וזהו
אחרי הרכיבה, אני מורידה לסוס ת'ציוד, שוטפת את הסוס, מנקה את כל הציוד שלו שזה כולל - מגנים, אוכף, מתג, ראשיית רכיבה, מרטינגל(בדרך כלל), חגורת בטן!

Sweet SuGaR

New member
אני../images/Emo26.gif

בימים שאני מגיעה ממש לפני השיעור מוציאה את הסוס, אם זה צ'יקו מהחצר אם זה סוס אחר מהאורווה הברשה מהירה (ויסודית) ציוד <<רכיבה>>
אחרי הרכיבה מורידה ציוד: תולה את השמיכה, פד ואוכף לחד אוכפים, ראשיה משאירה בחוץ. שוטפת את הסוס, מורידה מים, משאירה את הסוס לייבוש... שוטפת את המתג בקערה המגעילה שלנו, שמה את המתג בחדר אוכפים משוחחת עם אנשי החווה שותה והולכת הביתה חחח

niko girl

New member
אני!!!!!!!!!!

מה אני עושה לפני שיוער רכיבה? עם יש לי שמה חברים אז אני יושבת שמה ומדברת. ואם לא אז אני פשוט יושבת. מה אתם עושים אחרי שיעור רכיבה: אני מפרקת את הסוסים אם אין אחרי שיעורים. אני מכניסה את הסוס לתא ומאכילה.

niko girl

New member
אני מגיעה באמצע......

בגלל שאני לומדת ויש הרבה שיעורים שלפני! את מבינה? כאילו כבר המדריכות שלי כבר מכינות את הסוסים. אבל אם אני באה מוקדם אז אני מוציאה את הסוס מהתא. ומברישה אותו טוב, טוב. מנקה לו רגליים! ומאכפת אותו!

../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif

לפני השיעור: שותה שוקו, מביא את הסוס שאני רוכב עליו, מבריש, מאכף אחרי השיעור: מוריד את הציוד, מחזיר את הציוד למחסן, שוטף את הסוס, מחזיר את הסוס לתא, מאכיל אם צריך, שותה שוקו והולך...

TauraMan

New member
תשובות לדיון../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

סדר היום שלי- מגיעה לאורווה ב3וחצי-4 עומדת שעה מול הלוח... סתם..... כי משעמם! ואז פותחת את המחסן ואת התאים אומרת שלום לדיזל וטאורה מסדרת לי עבודות ועושה אותם(אם תאים אז עושה תאים, אם מסדרון אז עושה מסדרון ואם מאכילה אז מכינה לערב..) אם יש אימון אז לרוב אני יושבת סתם על הספסל ומדברים עד 20 דקות לפני האימון ואז מביאים את הסוס(רובם בחצר) קושרים או במתקן קשירה ואם אין מקום אז בתאים. מברישים מנקים פרסות שמים מגנים אם צריך שמים שמיכה ג'ל פד אם צריך או ספוג אם צריך אוכף חגורת בטן גומיה/מרטינגל אם צריך מחזקים חגורת בטן שמים דורבנות ומוציאים כובע/ראשית רכיבה/שוט/כפפות שמים את הכובע ובתוכו הכפפות על הרצפה את השוט ליד שמים את הראשית רכיבה. מחברים מרטינגל או גרמניות אם צריך. לוקחים את השוט ואת הכבוע והכפפות. יוצאים החוצה. בדרך שמים את הכובע והכפפות. עולים על הסוס מכוונים ארכובות ומותחים חגורת בטן. אחרי- מקררים. נכנסים פנימה. מורידים כפפות ושוט, מעלים ארכובות ומשחררים חגורת בטן לגמרי ואת החלקים של השמיכה מהאוכף. פותחים את הדברים של הראשיה מורידים אוכף. מורידים ראשיה מכניסים ציוד. הולכים לתא מורידים את כובע ומסתרקים(באמת שתעזבו את הקטע הזה.. נושא רגיש אצלי..) מנקים מגנים שוטפים את הסוס. מורידים מים מנגבים רגליים עם מגבת אם צריך אז טיפול מיוחד(פצעים, רקבונות וגרדת) ואז או שאני מחכה שהסוס יתיבש או שמוציאה אותו ושמה לו אוכל... ואז או שאני הולכת או שאני מאכילה או עוזרת להאכיל..

טוי בוי

New member
אני מטפלת בסוסים אם אני לא על אחד

מהם..חחח וגם צמנקה ציוד וכל השטויות או מטפלתת בגרדות ובסוסים צולעים או חולים.... לפני הרכיבה אני מכינה את הסוס ובדרך כלל אני רוכבת ביום העבודה שלי.. אחרי הרכיבה אני מטפלת בסוס...מה שצריך לעשות..לו..

למעלה