דיון
השומר אחי אנוכי?

Jen74

New member
דיון../images/Emo70.gifהשומר אחי אנוכי?

בעקבות הדיון הזה שהתחלתי בפורום משפחות ברוכות ילדים עלו בי השאלות גם כאמא וגם כאחות:
כמה אנחנו עוזרים לאחים שלנו בקשרים שלהם עם חברים?
כמה אנחנו תומכים בהם כשיש להם בעיות שונות עם חברים
כמה אנחנו מגנים עליהם במידת הצורך? גם כילדים בתקופה הגן ובית הספר, גם כיום כשאנחנו גדולים כבר וכל אחד בחיים הפרטיים שלו. אז עד כמה אתם מוכנים, רוצים ויכולים לעזור, להגן ולתמוך באחים שלכם, גם אם אתם הגדולים יותר וגם אם הקטנים יותר?

האמת...

אני לא חושבת שאי פעם התערבתי או האחים התערבו לי בקשרים עם החברים. אולי אחותי נתנה עיצות, אבל לא התערבות ממשית ביני לבין חברים.

maiky17

New member
אמנם

אני כבר בתיכון, אבל כל בן אדם נפגע או מסתכך פעם במיליון שנה עם מישהו מסויים. ככה זה, לא כולם אוהבים את כולם, ואם זה היה ככה, זה לא היה טבעי. יש לי שני אחים שלומדים בשכבה שלי, אחד מהם אפילו בכיתה שלי, ואנחנו חולקים את אותם החברים. תמיד כשיוצאים בימי שישי בערב או בחופשות בערב, אנחנו יוצאים ביחד עם אותה קבוצה של אנשים. כולם קוראים לנו "השלישייה" בהכללה, ומובן שאנחנו חברים טובים, בהתחשב בכמות הזמן שאנחנו מבלים זה עם זה. אנחנו רבים, כמובן, כמו כל האחים, אבל מצד שני, גם עם חברים אני רבה, וזה טבעי ביותר לריב עם אנשים שנמצאים איתם כל כך הרבה - לפעמים פשוט צריך את השקט שלך, ודי קשה למצוא את השקט הזה כשחיים עם עוד שני בנים בבית, שבנוסף לכל, הם בגילי. אבל מכיוון שאנחנו כאלה חברים טובים, מובן שאני מגנה עליהם כשהם צריכים אותי, והם עליי כשאני צריכה אותם. בתור שלישייה אנחנו מגובשים ותמיד נמצאים כשאחד מאיתנו זקוק לשניים האחרים. אני, באופן אישי, משתדלת להיות מאוד תומכת ולעזור להם עד כמה שאני רק יכולה.

שומרת אחי אנוכי

או לפחות פעם. כשהיינו קטנים מאוד גוננתי על אחי הקטן בעיקר בבית הספר, הייתי האחות הגדולה שיכלה להגן עליו אם הציקו לו וגם אחי הגדול הגן עליי כשהייתי צריכה. עכשיו כשאנחנו גדולים זה כבר לא קורה כל אחד בחייו הפרטיים ומדי פעם אולי אנחנו מתייעצים אחד עם השני אבל לא מתערבים בחיים הפרטיים. דרך אגב קראתי לפני כמה שנים ספר הנקרא "שומר אחי" על תאומים שאחד מהם חולה בסכיזופרניה ואיך האח הבריא חי בצל האח החולה. ספר מאוד קשה אבל מאוד מאוד מעניין. לאוהבי ספרים (והמבוגרים שפה) מומלץ ביותר

happy00

New member
כילדה, אני והאחים שלי היינו מגינים אחד על

השני. לפחות עד סוף בית ספר יסודי. אני זוכרת שזה נתן לי הרגשה טובה, עצם הידיעה שאחים שלי (אח ואחות) נמצאים באותו בית ספר. עד היום יש כמה מקרים ספציפיים שזכורים לי, מקרה אחד בו אחותי הגדולה הגנה עלי מפני הבנות מהכיתה שלי שהציקו לי , ומקרה אחר שאחי הקטן הגן על אחותי הגדולה מפני ילדה אחת מהכיתה שלה. גם אם אחים רבים ביניהם, כשנמצאים מחוץ לבית, מול ילדים אחרים, טוב שיש את הרגשת האחדות והצורך להגן אחד על השני. הילדים שלי קטנים (הגדול בן 3 וחצי) ולמרות שהם גם רבים ביניהם, הגדול מאוד מגן על אחותו, ונראה שהוא ממש מרגיש אחריות כלפיה.

billie15

New member
בעיה עם אח שלי

לאחי יש ידידה שפגש בצבא. לאחרונה היא באה אלינו המון בערבים וממש מרוקנת לנו את המקרר מאוכל! ההתנהגות שלה מגעילה אותי ואת אימי. יש לה גם עבר בעייתי,היא ניסתה להתאבד ואמרה לי בפנים שהיא הולכת לעשן סמים. אני לא יכולה לסבול אותה בבית ואני מוציאה את תסכוליי על אחי ועל אימי. אח שלי כנראה מוצא בה משהו.... איך אני יכולה להתמודד עם המצב?

למעלה