דיון
חתונה - מתי (ובשביל מה?)

דיון../images/Emo88.gif חתונה - מתי (ובשביל מה?)

אני בת 19 וחצי וגם החבר באותו גיל. אנחנו יחד שנתיים ו-9. הוא מעלה פה ושם את נושא החתונה ("כשתשתחררי, עוד שנה, נתחתן"). אני אוהבת אותו ואני לא רואה את עצמי עם מישהו אחר. טוב לי איתו (ואם הוא מעלה את עניין החתונה, אני מניחה שגם לו טוב איתי). בקיצור, טוב לנו ביחד. (לא יודעת אם זה משנה, אבל הוא חייל קרבי ואמרתי לו שאם נתחתן, זה יהיה אחרי השחרור שלו...
) אבל אני לא כל כך מבינה בשביל מה צריך להתחתן? הרי אני לא רוצה ילדים בשלב הזה. אני בעצמי ילדה. מצד שני, זה לא כזה ביג דיל, נכון? אז אני אתחתן איתו.. מה העניין? הרי אנחנו גם ככה זוג כבר קרוב לשלוש שנים, אז למה לא להתחתן בעצם? ו.. הממ, מה אני צריכה לקחת בחשבון במידה ואני מחליטה להתחתן איתו?

Vdrums

New member
בלי יותר מדי חפירות

אם את לא מבינה למה צריך להתחתן ואת מרגישה שזה ממש לא מתאים לך וזה לא הזמן אז פשוט לא מתחתנים. כמו שאמרת את עדיין צעירה, גם ששניכם תהיו משוחררים, יקח לכם זמן להסתדר כדי לעבור לגור ביחד ולחיות ביחד. אני לא מבין מה החבר שלך ממהר, נראה לי מוזר. לא ביג דיל? אנשים נפרדים גם אחרי 10 שנים, נכון לא נעים לשמוע אבל דברים עדיין יכולים להשתנות. אז רוצה להיות גרושה בגיל 22???

כל מילה בסלע

אתה צודק שעדיין מוקדם להתחתן, אני גם מרגישה ככה (ובגלל זה בעצם פתחתי את ההודעה). ובכל זאת אני רוצה לשאול: למה. למה אנשים מתחתנים? מה מביא אותם לזה? מה גורם להם פתאום להגיע למסקנה שהגיע הזמן להתחתן? ואיך החיים משתנים ונראים אחרי חתונה? במה מוסד הנישואין משנה את החיים \ במה החיים שונים לפני ואחרי החתונה?

Vdrums

New member
למה מתחתנים?

כי זה משהו שמקובל בחברה וזה נותן לגיטימציה להקים משפחה, להראות שאנחנו זוג לנצח (?), לחץ משפחתי, דת וכו'. מה זה משנה? נראה לי שזה טוב למשכתנא. האהבה לא תשתנה בגלל טבעת. החיים לא אמורים להשתנות כל כך אחרי החתונה, אלא אם מביאים ילדים. הזוגיות אמורה להישאר באותו מצב ורק להשתפר. (שיפור אמור לבוא גם בלי קשר לחתונה) אם מתחתנים לפני מגורים משותפים זה מתכון לצרות, אתה לא מכיר מישהו עד שאתה חי איתו באותו בית, זה תופס לכל אחד גם אם זה חבר טוב שותף או בן/בת זוג.

magenta73

New member
19 וחצי

זה ילדה. ובסדר, יחסית. אולי בימי הביניים זה היה גדול. ועדיין. אני מדברת מתוך ההווה. משמע עכשיו. משמע, כרגע, בימים אלו, באופן יחסי, היא ילדה. כשאני שומעת על בנות בגיל הזה, ואפילו יותר מאוחר - עד גיל 25 ככה, שמתחתנות, מבחינתי הן מתחתנות מוקדם מידי. אני הייתי בגיל 23-4 על סף חופה. למזלי לא עשיתי זאת. אם הייתי עושה זאת, הייתי עכשיו גרושה. (בתקווה, כן, שהייתי תופסת מספיק שכל לצאת מזה)...

זמשוש

New member
זו עדיין לא סיבה

יש ילדות עם מנטליות של בוגרות יותר ובשלות יותר... זה שהחברה עכשיו לא מאלצת חתונה בגיל צעיר... לא אומר שחתונה שכזו סופה בגירושים (בלי קשר לכך ש99% מהנישואין דינם להסתיים, ללא קשר לגיל החתונה) ועדיין... אני מסכימה שבמקרה הנ"ל...בו היא בעצמה מרגישה ילדה ולא בשלה ולא רוצה עדיין ילדים... היא לא צריכה להתחתן!

magenta73

New member
ואני עדיין חוזרת ואומרת

שהיא ילדה. ובכיף. זה לא רע. אם כבר חתונה זה רע לא הגיל.

Vdrums

New member
יש מקומות שכן מאלצים

להתחתן בגיל כזה. בשלה או לא, היא לא הספיקה להנות משנות ה 20 בחייה, למה להיכנס למחויבות כזו בגיל צעיר?

למעלה