דיון....?../images/Emo40.gif

bזוהר

New member
דיון....?../images/Emo40.gif

אני מנסה לפתוח בדיון, נראה אם זה יצליח ../images/Emo13.gif הקהל בהופעות של רונה... רונה מופיעה המון שנים והיא צברה קהל אדוק שהיא הייתה סוג של סוד שלהם, הם באו כל פעם להופעה שלה בתמונע, היא הכירה פרצופים... עכשיו רונה נהיית יותר ויותר פופולארית(כבר שתי הופעות במגזין הבידור גיא פינס../images/Emo3.gifסתם.....),בקיצור,אתם יודעים,מלא אנשים מכירים אותה כבר והיא ממלאה זאפה וצוותא די בכיף. לדעתכם מרגישים את שתי השכבות בהופעות-אלה שבאים כבר שנים עוד לפני שיצא הדיסק הראשון, ואלה שהצטרפו יותר מאוחר...?אלה סוגים שונים של אנשים או שהקהל בהופעות שלה מאוד אחיד ולא ממש מגוון? ובכלל, מה אתם חושבים על הקהל בהופעות...מי מכם לא מתייחס לזה, מי מכם נורא נהנה ומרגיש בנוח עם האנשים הסובלנים והמקשיבים בהופעות, ולמי זה מפריע וחושב שזה יותר מדי, וצריך קצת להשתחרר? שתפו אם בא לכם.... לילה טוב../images/Emo29.gif

לדעתי צריך קצת להשתחרר.

עם הזמן מגיעים יותר ויותר (סליחה על הביטוי) זקנים להופעות. נורא קשה לשיר ביחד עם רונה כי זה מפריע לאיזה איש שנמצא לידי. אבל מה, תמיד ב'מבול' שומעים את הפזמון כמו הד. פתאום כולם יודעים את המילים, אז זה סבבה. מעצבן קצת. לדעתי היא צריכה לדבר עם הקהל יותר, כמו פעם. בלי לדאוג יותר מדי על מה יכתבו עליה אח"כ ברייטינג או פנאי פלוס. שתהיה רונה שאנחנו אוהבים. בהופעה האחרונה בתמונע נגיד, נורא נהניתי. היה קצת את העניין עם הזקנים, אבל קיבלתי פיצוי הולם במיוחד בסוף כשהיא שרה בשבילי את טיפס. ../images/Emo99.gif שיתחילו להשתחרר אני אומרת. יא מאן. ../images/Emo98.gif

מיץ פזי

New member
אני גם חושבת

שצריכים קצת להשתחרר. הקהל של רונה הוא ממש לא אחיד ומגוון. בהופעה בצוותא היה אפשר לראות את זה ממש בבירור. היו שם הרבה צעירים (נוער ו20+) שחלקם מכירים אותה היכרות די טריה וחלקם וותיקים מאוד, לא מעט מבוגרים (40-50) והיו שם אפילו ילדים ממש קטנים שבאו עם ההורים שלהם.. (כולל איזה צווחנית קטנה בת איזה 5 שנזכרה לברבר דווקא בקטעים הכי שקטים שהאוויר קופא וצריך לשמוע את השקט). הפואנטה שלי היא שמצד אחד הוותיקים ביותר לא יכולים לבוא להופעה ולקוות שהיא תשיר את כל השירים הישנים באנגלית ושההופעות יהיו ממש אינטימיות כמו פעם כי רונה בכל זאת התבגרה והיא יותר פופולרית ויותר זמינה ליותר אנשים, ויש לה אלבום חדש (אולי זה לא מרגיש ככה אבל הוא ממש חדש, יצא רק בפברואר השנה!). ההופעות שלה נקראות "עיניים זרות" והיא מקדמת את האלבום החדש, בכל זאת. מצד שני הזקנים (סולחת על הביטוי), שמתחברים ומכירים בעיקר את עיניים זרות, לא יכולים לצפות שכל הצעירים ישבו בשקט כל ההופעה, לא יזוזו לא ישתחררו ולא יצפו לשירים ישנים יותר, ולאווירה של רונה של פעם שמדברת הרבה עם הקהל וכו'. אני בהחלט חושבת שזה ממש כיף שהיא משתפת ומדברת עם הקהל והיא צריכה לעשות זאת יותר. למרות שכמו שאמרתי כבר, העומק המוסיקלי שהיא מגיעה אליו מפצה על זה והיא מצליחה להתחבר לקהל דרך השירים והמילים. סורי שקצת חפרתי..../images/Emo66.gif

bזוהר

New member
המטרה היא לחפור:)

ואגב אני לא ממש מרגישה את הגיוון שאת מתארת בקהל הופעות של רונה. בעניין הגילאים, מנקודת המבט שלי רובם בני 20+, ומתחילים להגיע גם אנשים מבוגרים הרבה יותר, אבל עדיין לא הרגשתי בהופעה שלה שטווח הגילאים כ"כ רחב, ואם לא מתייחסים רק לגילאים אז גם מבחינת האופי אני לא ממש מרגישה גיוון. כאילו, זה קהל כזה אחיד- אותו קהל... שזה לא רע, יש לזה יתרונות.. באופן אישי כשאני מגיעה להופעות של רונה אני לא מרגישה שיש עוד אנשים שמרגישים כמוני באותו רגע- מרגישים לא בנוח לשיר כי מישהו מהצד ירים גבה. זה נראה לי שכולם די מרוצים מהשקט ומההקשבה ופשוט זה אופי הקהל שלה. אולי ככה זה צריך להיות וזה מה שמתאים לרונה ולשירים שלה... אני מאוד נהנית בהופעות גם בלי לשיר. ברמה העקרונית, אני עדיין לא הכי אוהבת את האופי של הקהל שלה.. לא יודעת, תמיד בתור בתמונע, יש כבר את ההרגשה הזאת ש...מרגישים כאילו שהאנשים האלה הולכים להיות הכי מנומסים שיש בהופעה... אבל בכל זאת, כל הופעה אני נהנית מחדש וכל הופעה זה משהו אחר בשבילי וכנראה שאני אצטרך להתמודד עם זה, אם לרונה יש את הקהל הזה שהוא באמת נאמן ובא כל הזמן, זה העיקר

אני לא מבינה את ההרגשה הזאת שאי אפשר לשיר

אם תשירו ועוד אנשים שרוצים לשיר ישירו (ואני בטוחה שיש עוד אנשים שרוצים לשיר) אז גם הקהל ישיר ויתנועע בהופעה ולא יהיה "מנומס" או איך שתקראו לזה. נראה לי שזה מן לופ כזה שכל אחד רואה שהאחרים לא שרים אז גם לו לא נעים לשיר. לגבי ה"הרמת גבה"- ניסית פעם לשיר ומישהו הרים גבה על זה ששרת באמצע ההופעה? או שאת רק מרגישה לא נוח? כי אני האמת אף פעם לא חשבתי על זה בתור משהו שיש למישהו סיבה להרים גבה או להסתכל עליי כאילו אני האדם הכי חצוף בעולם. טוב, בהופעות שלה ב"תמונע" עוד לא הייתי אז אולי שם זה קצת שונה. אבל מצד שני, הופעה בתמונע והופעה בכל מקום אחר זה סוג קהל אחר? יש ממש אנשים אחרים בגילאים אחרים וכו'? אני לא יודעת אם כולם מרוצים מהשקט וההקשבה. וכשאני חלק מהקהל אני אפילו בטוחה שלא כולם מרוצים. ודבר אחרון- מעניין מה רונה חושבת על כל זה. בלי לשאול אותה אני מאמינה שהיא דווקא תהיה מרוצה אם הקהל ישתתף ולו בחלק מהשירים.

bזוהר

New member
היי יעל המגניבה

לא יודעת אם זה יכול להיות לופ. אולי... אבל זה מרגיש שזה פשוט האופי של הקהל. כן, את האמת שניסיתי לשיר, ולא הרגשתי בנוח, זה לא שבאמת מישהו לידי הסתכל עליי והרים גבה, אבל בוא נגיד שאנשים לא פעם הזיזו את הראש לראות מי זה שממלמל מאחוריהם. ויש את התחושה הזאת, שלא נעים לשיר. זו גם יכולה להיות בעיה שלי-אולי מישהו אחר לא אכפת לו לשיר למרות שאף אחד אחר מסביבו לא שר... גם אני לא הסתכלתי על זה כאל משהו חצוף, אבל יש אנשים שרואים את זה כ-באנו לשמוע את רונה, לא את זו שיושבת מאחורנו... הזכרתי את "תמונע" כי זה הבית של רונה. כל מקום זה משהו אחר אבל בתמונע זה הכי מורגש , אולי בגלל שזה מקום קטן ואינטימי.. היא נהגה להופיע שם פעם בחודש, זה קצת אבד בזמן האחרון ובגלל זה פתחתי ת'דיון, אני יודעת שתמיד יש את אלה שלא מרוצים מהשקט הזה, אני מכירה ספציפית כמה כאלה, אבל אני לא בטוחה שהם מייצגים כי זאת האווירה שאני אישית מקבלת כשאני מגיעה להופעה שלה.

היי זוהר הקולית ../images/Emo9.gif

כן, אני חושבת שאני מבינה מה שאת אומרת. אני מנסה להבין את הצד השני שלא רוצה לשמוע אותי שרה. אבל מלמול בהופעות אני לא יכולה לשמור אצלי בבטן. זה אפילו מתבקש שאני אשיר איתה. קשה לי מאד לשמוע שירים שאני אוהבת וחורשת עליהם מבלי לפצות את הפה. דווקא בגלל שאנשים באו לשמוע את רונה ולא אותי היא שרה ליד המיקרופון ולא אני. אבל שוב כמו שאמרתי אני מנסה להבין את הצד השני דווקא בגלל שאני מתכוונת ללכת להופעות ואם זה הקהל אז אולי אני צריכה לזרום איתו. ואם אני כבר כאן אז מזל טוב על ההנהלה ../images/Emo9.gif באיחור אבל שיהיה.

מיץ פזי

New member
אני דווקא

לא מרגישה מוזר לשיר בהופעות.. אני גם חושבת שיותר אנשים ממלמלים ושרים ממה שנראה. אמנם לא שומעים את כל הקהל צורח את המילים והיא לעולם לא תעביר את המיקרופון לקהל ולא תשיר שורות שלמות, אבל כן אנשים שרים, יחסית בשקט.. ולדעתי זה טוב. אני הרבה פעמים שרה ואני לא מרגישה בכלל ששומעים אותי, וזה טוב. כולם מתרכזים ברונה, כמו שצריך. אבל כן נגיד במבול או בשירים ממש אהובים וממש מוכרים שומעים הד כזה מהקהל. לפחות ככה נראה לי. לדעתי המצב הוא טוב כמו שהוא. אני מסכימה עם מי שאמר שהשקט מחשמל, זה נכון, לרונה יש את ה-תכונה הזאת לרתק את הקהל עד כדי שתיקה קפואה ממש. וזה מדהים בעיני.

Regulus Black

New member
אישית,

קשה לי להגיד כי הייתי רק בהופעה אחת בנתיים (עם תקווה להיות בהרבה יותר) אבל אני חושבת שהשקט המחשמל הזה הוא חלק מהעניין, חלק מהייחוד והאווירה הממגנטת שנוצרת בהופעה. השקט הוא זה שיוצר את ההרגשה שנמצאים שם יחד עם האומן, שזה נורא אינטימי וחודר ישר לנשמה ואין... שום דבר באמצע. אני לא מכירה אומנים אחרים שיש להם את הכח הזה לרתק קהל ואני הייתי מאוד עצובה אם זה היה נשבר איכשהו ובגלל זה איכשהו אני מקווה ששום דבר לא ישתנה; שגם בהופעה הבאה יהיה את השקט הזה והאנשים שכמעט מפסיקים לנשום בקטעים מסויימים.

^.^

אתייחס יותר לחלק הראשון. אני קוראת סמויה פה ובתור אחת שהתחילה לשמוע את רונה רק בשנה האחרונה וממש לא מכירה את כל השירים מההופעות שלא נמצאים בדיסקים אני יכולה להגיד שממש מרגישים את שתי השכבות. הייתי רק בהופעה אחת של רונה ולא ממש שמתי לב לזה בהופעה אבל אפילו בפורום מרגישים את זה. אני עצמי קוראת פה וקוראת על ההופעות ואני מרגישה כאילו אני זן שונה מרובכם. ממש ככה. לא לרעה. אתם פשוט יותר... מבינים [או איך שלא נקרא לזה]. אני מאמינה שככל שרונה תתקדם יותר הפער הזה יגדל אפילו יותר. ככה זה כמעט עם כל אמן. יש את אלה שכבר מכירים אותו והוא מכיר אותם, הם יודעים מה מצפה להם בהופעות ומכירים את כל השירים, גם אלה שלא נמצאים בדיסקים. תמיד תהיה להם הרגשה ביתית שכזו בהופעה. ויש את אלה שהכירו את האמן בגלל הדיסקים ובאים להופעות בגישה אחרת לגמרי. הם לא מזהים את האינטימיות וגם אם כן אז לא כחלק ממנה. בקשר לסגנון בהופעות... אני אישית נורא אוהבת הופעות שקטות שכאלה, שכל הקהל יושב בשקט וכל תשומת הלב היא נטו על המוזיקה והאמנות אבל לפעמים יש צורך לשיר, קצת לזוז. חוצמזה... שאולי זה באמת יפרגן לרונה אם תהיה יותר השתתפות. אבל באמת שכן, יש תמיד את ההרגשה הלא נוחה הזאת כשיש שקט גמור ואתה רוצה לשיר בקטנה כזה. תמיד יש הרגשה שפתאום כל העיניים ננעצות בך וזה מטריד חושילינגP: אה.. ו.. היי:]

bזוהר

New member
היי!

איזה כיף שגרמתי גם לשני ניקים שרק קוראים ולא כותבים לדבר... רק אגיד שאני מבינה מאוד את שתיכן. לשקט באמת יש גם צדדים נפלאים ולגבי ההרגשה בשכבות השונות אני גם ממש מכירה את זה בהופעות הראשונות שהייתי והכרתי רק את השירים מהדיסק ואתה מרגיש שכולם מסביבך מכירים את כל השירים ויש אווירה כזאת של בית באמת... שאתה לא חלק ממנה.. אני חושבת שזה יכול להשתנות, אני זוכרת שזה הפריע לי בהתחלה כיף ששיתפתן...:)

*מרימה גבה*

יש לי מושג שאני מנחשת על איזו נועה מדובר אבל... איך זיהית אותי?:O

השאלה שלך מזכירה לי ש....

השאלה שלך מזכירה לי את התחושות שאני הרגשתי בתור ילדת אור הירח (עם קבלות!) ממעריצי אביב גפן. הלכתי להופעות שלו בשנת 1992 עוד לפני שמישהו ידע בכלל מיזה אביב גפן. הופעות ברוקסן המתפורר שבאו לשם 35 איש בלחץ. אחרי שנתיים בערך אביב ניהיה היסטריה והוא התחיל למלא את האמפי וואהל, מאות מעריצים היו מגיעים וכל עיתון שכיבד את עצמו מרח את פרצופו (הלא פוטוגני בעליל) על שערו. אני זוכרת שהרגשתי ששודדים אותי. שגונבים לי את אביב הקטן לאור יום. שמשיגים את הגבול. הרגשתי שכל החדשים בכלל לא שייכים ומה הם מבינים בכלל. בקיצור, התחושה לא הייתה טובה בכלל. וכיום, כשאני נימנת ממעריצי (לא מאמינה שאני משתמשת במילה הזו, אך לצורך העינין בלבד) רונה קינן החדשים דנדשים, אני מרגישה שאני אבין כל אחד שמסתכל עלי במן מבט כזה של: "מה את קשורה בכלל?! הכרת את רונה לפני 4 שנים כשהיא שרה רק באנגלית?!? לא?? אז מה את עושה פה? את לא שייכת לכאן!". ולגבי השאלה השניה שלך - הייתי רק (רחמנא לצלן) בהופעה אחת שלה שנתנה במסגרת יום הסטודנט כך שהקהל היה מגוון מאוד. אני חושבת שבהופעה אינטימית שלה, הייתי פוזלת לצדדים לבדוק האם החוש הסטטיסטי שלי יצליח לאתר לפחות 4 וחצי לסביות. סתם בגלל שזה עשוי להיות מצחיק. ../images/Emo13.gif

בשתי ההופעות שהיתי

אחת היתה במרתף זו היתה ההופעה הרישונה שהית יאז ישבתי בשקט והקשבתי ונדהמתי וההופעה שניה היתה משהו אחר כי לא הייתי לבדוזכור לי ששרתי וקרה כמה פעמים שאמרי לעצמי תשתקי ותקשיבי שתקתי הקשבתי רונה היתה מדהימה ומיוחדת אני כבר מחכה להופעה הבאה מעניין מה יהיה בשיר האורוות יש בו משהו כפיי כזה אבל אני מסכימה שיותר כיף לשתוק לקשיב ולתת לשירים לחלחל פנימה

EinavBIUS

New member
הממ...

אני גם הכרתי אותה רק בשנה האחרונה ובכלל מהופעה של גידי גוב שהייתי בה והיא ליוותה אותו. אני זוכרת שהיא שרה מבול ונעתקה נשימתי, זה היה מדהים. אבל במהלך השנה האחרונה יצא לי להיות ב-6 הופעות שלה (נו, מה אני אעשה, זה ממכר!), אז התחלתי להרגיש די בעניינים... והשלמתי פערים מהר בנוסף לכל. למרות שאני מתחרטת שלא הייתי שם כשהיא היתה מבצעת את "אותו פזמון" ואת "Ice" שעד היום אני מתה לשמוע בהופעה. אני לא חושבת שהקהל של רונה אחיד, אבל אפשר להגיד שלתמונע יבוא קהל שונה מזה שיבוא לזאפה או לצוותא, למשל. אי אפשר להסביר, זאת הרגשה כזאת שבאים לתמונע אז יש יותר אווירה של אינטימיות וב-3 הופעות שהייתי שם ראיתי בערך את אותם פרצופים. אולי כי יש שם פחות מקום... לי לא ממש משנה מה הקהל יחשוב אם אני שרה עם רונה, כי לפעמים זה פשוט דורש ואי אפשר שלא ובכלל אני לא מבינה מה העניין שאנשים עושים מזה ששרים לידם, זה מה שעושים בהופעות! אוקיי, סיימתי. ולכל מי שפספס ולכל מי שרוצה להיזכר- העליתי ל-youtube את הקאבר שרונה עשתה בצוותא, אז לכל מי שרוצה לראות: http://www.youtube.com/watch?v=S3kSEZ38nFs

מיץ פזי

New member
אני ממש מסכימה איתך

האמת שדי תיארת אותי עכשיו :) אני גם לא מכירה אותה הרבה זמן והייתי רק ב- 3 הופעות שלה (ועוד חצאים..) וגם אני השלמתי פערים מאוד מהר, גם אני אוהבת את כל השירים הישנים באנגלית, שהיא כבר לא שרה בהופעות. ואם כבר דיברת על אותו פזמון, אני מממש מתה לשמוע אותו בהופעה.. ולא נראה לי שזה הולך לקרות בקרוב.. אני הייתי גם בתמונע וגם בצוותא וזה בהחלט קהל קצת שונה.. כנראה שזה בגלל שהאופי של ההופעה הוא אחר פשוט.. וכמו שאמרתי כבר, לי זה לא נראה מוזר או מפריע שאני שרה עם רונה. יש מקומות שזה דורש ויש מקומות שזה ממש אסור. ומי שבאמת מכיר את השירים שלה, יודע מתי זה מה.. ותודה על הקאבר! (למרות שאני לא מכירה את השיר...)

למעלה