דיון!

GrEeNwOmAn

New member
דיון!

הדיון מדבר על טיפול בסוסים במיוחד בשיניים שלהם- האם בחוותכם או רק אתם מטפלים בשיניים של הסוס ובפנים הפה בכלל? באילו כלים אתם משתמשים? (מברשת שיניים, משחה או מה)? והאם לדעתכם חשוב לנקות את הפה, ולעשות בדיקה של הפה? כל כמה זמן?

ldghglj

New member
מממ

לפי מה שאני יודעת:)... משייפים לסוסים שלנו קבוע את השיניים בזמן מסוים לא שאני זוכרת אותו:)

עד כמה שידוע לי....

לא מטפלים בשיני הסוס בדרך כלל אלא אם כן יש סוס עם בעיה בששיניים שצריך לשייף אותם או שן זאב נגיד... רק במקרים חריגים. סתם ככה אין צורך...

Shai Felton

New member
בטח שיש צורך../images/Emo170.gif

צריך לשייף כל תקופה מסוימת את השיניים של הסוס כי זה יכול לפצוע אותו בפה אם לא מטפלים בזה.

GrEeNwOmAn

New member
תשובות לדיון!

אני ראיתי כמה וכמה פעמים שטיפלו בשיני הסוסים שלנו. ראיתי אצל מישהו בחווה מברשת שיניים. פפפ... לדעתי זה חשוב אבל לא תמיד הכרחי.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gifהמברשת שינים שלכם זה

בשביל לקרצף את הרצפה [עונש]...חחח לא סתם...

S H I L G I

New member
בחיים שלי לא שמעתי..../images/Emo29.gif

על צחצוח שיניים לסוסים.. אני מכירה רק שיוף שיניים, כשיש מה שחמוטל קראה לזה "שיני זאב", שיניים שעלולות לפצוע את פה הסוס, חשוב לשייף אאותן מדי פעם כדי שלא יפגעו בפה.

Shai Felton

New member
אצלנו../images/Emo170.gif

פעם בשנה בא איזה מישהו שעושה טיפול שיניים לכל הסוסים. השיניים האחוריות נעשות חדות וזה פוצע אם לא מטפלים בזה, ראיתי טיפול כזה והוא פשוט משייף את השיניים כאלו עד שהן כבר לא חדות וחוצמזה גם בודק את השאר. אני חושבת שזה חשוב. בקשר לפנים הפה של הסוס אני לא יודעת אם זה קשור אבל אחרי כל רכיבה שמים משחה לסוס בפה, איפה שהמתג היה, כדי שלא יהיו פצעים.

טוי בוי

New member
לא רק אם צריך שייוף או../images/Emo60.gif

טיפולים ווטרינריים אחרים הטוי בוי טיפלו בשיוף כי נורא כאב לו ....מסכן והיום הוא בסדר!

ברור!

דבר ראשון אנחנו ודקים את הפיות של הסוסים ! אם יש להמישהו קוצים מהחציר או משהו שמפריע בפה אז עוברים עם פינצטה ומנקים הכל הסוסים שצריכים עוברים שיוף כמובן...... מישהו משתמש במשכת שיניים?!?! זה טוב!? מה קורה אם הסוס בולע את זה!?

בקשר לשיוף שיניים אצלנו עדיין ../images/Emo4.gif

לא ראיתי בכלל אצלנו בחווה... אבל כשאנחנו מנקים מקוצים או משהו אנחנו מנקים אם היד פשוט תופסים את הלשון של הסוס בשביל שלא ינשך אותנו בטעות או בכוונה ודוחפים את היד בעדינות ומנקים ...
אבל זה מגניב אבל אני מתגעגעת למפרזל שלנו... הוא כבר לא מפרזל אותנו..(בעלךה של המדריכה שלי) הוא רק עושה שיעורים תיאורטים כשצריך על הפרסה ועל הפירזול זה כזה מגניב.. אני מזה אוהבת לראות אותו עובד והכי מצחיק שהוא לא מפסיק לשרוק!!
בקיצור יש קטעים אבל לא ראיתי בחיים שלי שמשייפים לסוס את השיניים חוץ מבאנימל פלאנט .... באיזו תוכנית...

למעלה