דיון!

GrEeNwOmAn

New member
דיון!

הדיון מדבר על ישיבת מכשולים (ישיבה קלה). למה לדעתכם חשוב לעשות מעל המכשול אפילו על ההכי נמוך ועל ההכי גבוה ישיבה קלה? מעין, או איך לדעתכם נפל הדבר ישיבה קלה על ישיבת מכשולים? האם פעם תכננתם לעצמכם אן בניתם בחווה מסלול? אם כן, אז למי שיש סורק שיצייר על דף, ויסרוק לפה את המסלול. עם חומות, אוקסרים והכל... אני וטל פעם עשינו מסלולים לאיקסים, 60, 70, 80, 90, 1.00. היה כיף...

TauraMan

New member
ישיבת הקפיצות היא דבר הגיוני../images/Emo20.gif

לא רק שאנחנו מבקשים מהסוס להתרומם ולקפוץ אלא גם נכאיב לו בגב? בתחרויות זה חשוב כי שסוס שם את הדגש על איך לקפוץ בלי שהרוכב יכיאב לו בגב הוא לרובה יפיל או יעדיף לסרב

GrEeNwOmAn

New member
ישיבה קלה, חלק בלתי נפרד מקפיצות...

לדעתי מאד חשוב לעשות ישיבה קלה בכל סוגי המכשולים נמוכים וגבוהים רחבים וצרים מכיוון שעם תשב לסוס על הגב, זה לא יהיה נעים לו וגם לא ממש יהיה נעים לך, הסוס צריך חופשיות בזמן הקפיצה, הישיבה קלה מאד עוזרת ונוחה לו. חשוב גם לדעת לתת את הידיים מעל המכשול אך לא להיזרק עם ראשו של הסוס. הישיבה קלה יכולה להתבצע על ידיך בצורה קלה ביותר, קח את המושכות תתן קצת מהמושכות לסוס שיהיה לו נוח בפה שים את הידיים על הצוואר העליון (באיזור הרעמה), והרם את הטוסיק אחורה ושמור על כתפיים ישרות ולא נוטות לצדדים. מי שהמציא את המושגים בטח יודע... כתבתי כבר שבניתי עם טל, אבל אין לי סורק...

S H I L G I

New member
הישיבה הקלה כשמה כן היא../images/Emo29.gif

היא מקלה, על הסוס וגם על הרוכב. על הסוס, המשקל מתרכז קדימה, הרוכב כאילו קופץ עם הסוס, כמו ששחיינים רוצים למנוע חיכוך, ככה יותר נוח לסוס שאנחנו נהיה חלק מזרם הקפיצה. על הרוכב, קשה להסביר למה, צריך לדעת לקפוץ כדי להבין. רוכבים שקפצו פעם, יודעים בוודאי מהי ההרגשה כאשר הסוס קופץ ואתה נשאר "מאחוריו", אפילו ללא ישיבת קפיצות, עפים קדימה ואחורה, לא נעים..
מה שכתבתי נכון על כל גובה של מכשול, אפילו על איקס זהלא נעים להיות מאחורי הקפיצה. בחיים שלי לא תיכננתי מסלול, אני מתכננת סתם בשיעורים בבצפר כשמשעמם לי.. עזרתי כמה פעמים לבנות מסלול, אחרי זה הגב שלי נשבר לגמרי.. נורא מעצבן שצריך להתחיל לסדר לפי צבעים..חח ניידע (כן, זה בכוונה)

כל מה שאמרתם מאוד נכון......../images/Emo121.gif

ונראה לי גם שכשאתה קם אתה נותן לו איזה פוש קטן למעלה.. אם היית ממשיך לשבת אז היה לו יותר קשה להתרומם (במיוחד בגבהים).. וגם כשהוא נוחת... אז שיהיה לו יותר קל במקום שאנחנו נשב ו"נפיל" אותו על המכשול..................... אני לא מבינה גדולה אבל זה הגיוני לא?!

Shai Felton

New member
גם../images/Emo170.gif

אם לא מתרוממים, אז הרוכב עף קדימה, ולא רק שזה מפריע לסוס זה גם ממש כואב
ואני אל אספר לכם איך אני יודעת

ובכן,

כל מה שאמרתם עד כה על ישיבת הקפיצות נכון בהחלט. כאשר לא מתרוממים, הסוס מרגיש כבדות על עצמו, מה גם שהדבר עלול לגרום לו בעיות בגב, ברגליים, בצוואר ובעוד אברים. כאשר הסוס קופץ, הוא צריך להעלות את פלג גופו העליון, להתייצב באויר ולעלות את גופו התחתון בכדי לעבור את המכשול, עכשיו תחשבו מה זה לעשות את זה עם עוד 40 קילו על הגב...! את הישיבה הקלה, מלמדים מדריכים רבים בתחילת הרכיבה בכדי פתח יציבות אצל הרוכב המתחיל או בכדי לגרום לו להישען על העקב וללמוד להאריך את רגלו בארכובה.

טוי בוי

New member
זה גם עוזר לרוכב../images/Emo60.gif

לא לעוף ושומר על שייוי משקל ויופי ואיכות וגבהה הקפיצה...

MusTanG GT

New member
...................................

ב-1890 מעל המשולים היו קופצים עם ישיבה אחורה(לא ישיבה קלה ולא ישיבת קפיצות ממש ממש אחורה עם כל הגב). כשהיו עושים תחרות קפיצה לגובה היו קופצים עם יד אחת כשהמכשולים היו ממש גבוהים. גם היו יושבים אחורה בירידה. ב-1904 ראו האנשים כיצד הסוס קופץ בעצמו והבינו שהוא צריך למתוח את הצוואר,ולכן התחילו לשבת ישיבה קלה. באותו הזמן הבינו שצריכים להישען קדימה בירידה עד היום אמורים להישען קדימה בירידה ובקפיצה............

הישיבת קפיצות מאוד חיונית מכייון ש-

קודם כל במצב שאתה מפספס את הקפיצה אתה עף קדימה ומכאיב לסוס בפה.. בדר"כ הרוכב נשען על המתג... בכזה מצב עדיף לתת לסוס כמה שיותר יד!!! אממ מצב כזה שנשאר מאחורה שוב לסוס את הגב.. הסוס מרים את הראש וכל הגב שלו מתעקם פנימה... בפספוס הקפיצה בנחיתה אז נופלים לסוס על הגב וזה נותן לו מכה חזקה.. ולא רק שהסוס לא מבין מה רוצים ממנו!?! ומרגיש שהוא מקבל עונה על הקפיצה ואז הוא לומד שהוא לא פראייר ואם הוא קופץ ומכאיבים לו בפה הוא יסרב וככה ילמד להתחמק.. ישיבית קפיצות תורמת לרוכב ולסוס.. היא עוזרת לסוס להתרומם ולהתעגל כלפי מעלה... ולא רק שצריכים להיות חלק מהתנועה עם הסוס בקפיצה... לא צריכים להיזרק על הסוס בקפיצה ולתת יותר מדי יד כי אחרת הסוס יקפוץ שטוח ורוב הסיכויים שהסוס יזרק למכשול ויפיל... לכן עדיף שתמיד ישאר קשר עם היד ולא לתת את הידיים עד האוזניים של הסוסס!! להרים אותם טיפה עד אמצע הצוואר של הסוס.. כדי שהסוס לא יזרק קדימה ויקפוץ עגול וזהיר... וככה הוא לא יפיל... ישיבת קפיצות זה בדר"כ בגבהים של 90 ומעלה.. זה תלוי בסוס... כי סוסים קטנים קופצים יותר גבוה ועגול ולכן צריכים ישיבת קפיצות גם ב-80.. סוסים גדולים עוברים את זה במצב של טרוט-הליכה בלי בעייה(אני מדברת על סוסי קפיצות).. ולכן עדיף ישיבה קלה.. זה תלוי בסוס ובקפיצה....לפני המכשול צריכים להרים לסוס את הראש וגם את הידיים טיפה כדי שהסוס יחזיק את עצמו ולא יהייה לו משקל על הרגליים הקדמיות.. והסוס יפעיל את מרבית האנרגייה על האחוריות ואז הוא יוכל לקפץ כלפי מעלה... ולזנק יותר גבוה כי יהייה לו פחות משקל על הרגליים הקדמיות והן יהייו יותר חופשיות בקפיצה...

למעלה