דיון....

דיון....

לא יודעת מה אתכם אני שמתי לב שבהרבה מקרים ענף הרכיבה והסוסים הוא נורא מסחרי ותחרותי... לי זה לפעמים מפריע... לדוגמא: יש סוס ש..טוב הוא לא גזעי הו סתם מקומי פשוט,לא הכי טוב אבל גם לא ממש ממש גרוע ופשוט נותנים לו יחס פחות רק בגלל שהוא לא עלה איזה 40 אלף דולר! לי זה מציק!!! או שלמשל יש מדריך/ה שטוב נו הוא/היא מדריך/ה ממש גרוע! אז מתחילים לרדת עליה/עליו ולקלל אותה/אותו ולהדביק לה/לו כל מיני דברים... הלו! היא/הוא בנאדם!!!אז מה אם היא/הוא מדריך גרוע? אז אל תלכו ללמוד אצלו/אצלה! אתם לא צריכים להפוך אותו למצורע!!! לי זה מפריע....

niko girl

New member
אני מסכימה איתך!../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

לי זה גם קצת מפריע. אבל זה שהוא מדריך גרוע...אז פסדרררררררר. כולם יודעים אבל הקטע אם זה שמקללים אותו או אומרים עליו דברים כמו לא לרכב אצלו אז זה כבר מוגזם.אבל כל עוד לא מקללים אותו ולא פוגעים בו או בחווה שלו אז לי זה לא מפריע. שיגידו מה שהם רוצים. יש כאלה שיאמינו ויש כאלה שלו. כל אחד בוחר מה שהוא רוצה. וגם. יש כאלה אנשים שיש להם סוס מקומי שהוא ממש מתאים לתחרויות (שוני!!!) והם מאמינם אותו והכל אבל הם לא מתיחסים אליו כמו אל קווטר טהור או כאל סוס טהור גזע אחר. וזה שהענף התחרותי הוא מסחרי כולם יודעים. ואי אפשר לשנות את זה. למשל לכל רוכבים הווסטרן יש ב4 ליולי תחרות שעולה 40 שקל למקצה פרסים משלהם והכל בלי מבוגרים! רק ילדים עד 18. מעכשיו יכול להיות שזאת תהייה תחרות של פעם בשנה של רק ילדים וכאן מתחשבים בילדים. אני לא יודעת מה יהיה באינגליש, אני לא יודעת גם מה יש באינגליש.

צאלה. מה הקשר????

מאיפה הבאת את התחרות הזא עכשיו ומה היא קשורה...? ובקשר לסוס- בסדר שון דווקא זוכה ליחס טוב אבל יש פעמים שכשמדברים על הסוסים אצלנו למשל בחווה.. הרבה פעמים עושים כזה יענו אם נגיד שון טוב יותר מברוס(סתם דוגמא) אז פתאום הוא גם נהיה יותר חכם ממנו, יותר יפה ממנו, יותר חמוד ממנו, ולאט לאט עושים לסוסים מן סולם דרגות כזה והסוס שנמצא בתחתית הסוסלם מקבל יחס (יחס! לא מדברת על טיפול ודאגה לצריכיו מדברת על יחס) שאפילו הסוליה של המגף שלי מתייחסים אליה יותר טוב! כאילו הלוו! זה בעל חיים!!! אז מה אם הוא גרוע! יש לו לב! ונשמה! לדוגמא אני שמה את אינדיאנה.. כל היום אינדיחאנה הזונה אינדיאנה הכלבה אינדיאנה צריכה למות אינדיאנה מפגרת.. סו? אז היא לא הסוסה האידאילית היא עדיין סוסה עם לב נשמה וכו'! ומגיע לה יחס טוב בדיוק כמו שמגיע לכל סוס אחר! יחס לא נמדד לפי שווי הסוס!!!

ובקשר למדריך-

אני מדברת על זה שיש מן תופעה מוזרה שמדריך יכול להיות ממש נחמד וזה עד שמגלים שהוא בעצם מדריך חרא ואז פתאום כולם מתחילים לומר עליו גם דברים גם ברמה האישית.. ומתחילים לשבת כזה ביחד ולספר סיפורי"איזה מטומטם המדריך הזה" ו"איזה מעצבן" ו"איזה מכוער" וכאלה.. שכשלפני שהם ידעו שהוא מדריך חרא אז זה היה "איזה יופי הוא נתן לי לרכב" ו"איזה נחמד הוא"....

niko girl

New member
על מי את מדברת?../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

למשל בחוונ שלנו זה קרה. למשל הייתה לנו מדריכה בשם ש. והיא לא הייתה ברמה משהו. אז לפני שהכרתי את יאיר (למזלי הרע) חשבתי שש. היא המדריכה הכי טובה שהייתה לי ואז הוא התחיל לספר לי סיפורים על כמה היא גרועה ועל שצריך לסלק אותה בגלל שהיא לא עוזרת באורווה.(היא עשתה את כל המלון) נכון לפעמים היא עיצבנה אבל בכל זאת היא נתנה לנו לרכב. היא נתנה לנו לטפל בסוסים. והיו כאלה שלא ידעו להעריך את זה. וציפו ליותר ואחר כך התחילו לרכל עם כלום על כמה שש. גרועה ולא יודעת כלום על רכיבה וסוסים. וזה משהו שקרה ואני קצת עשיתי אותו ואני ממש מתביישת בזה..אבל לא נורא..זה עבר. ועכשיו אני מבינה שלרכל על אנשים אחרים על כמה שהם ככה ועל כמה שהם ככה זאתי לא הדרך הכי טובה להגיד להם מה אתם חושבים עליהם או מה אתם רצים לומר להם דרך מדריך אחר או דרך מנהל האורווה.

niko girl

New member
טובבבבבבבבבבבבבב../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

טוב..יש כאלה ויש כאלה אני אמרתי את זה. כל אחד חושב מה שהוא רוצה. אני למשל לפני ידעתי בכלל ששון הוא יהיה סוס פלז'ר אהבתי אותו בגלל שהוא באמת יפה! וברוס כמה שהוא מכוער עדיין יש לו נשמה טובה....הוא עדיין חמוד לאללה. וכל אלה ששנאו את אינידאנההם סתם אמרו את זה קודם כל כדי לעצבן אותך ודבר שני כדי להרגיש קולים שאתם יורדים על סוסה ש"רק" מישהי אחת אוהבת. אז ירדתי קצת עליה.אבל לא הגזמתי אם זה... ותאמיני לי שכל הסוסים באורווה שלנו מקבלים אותו יחס. (חוץ מגיזמו ושחר) שון, ברוס, וניק! וזה לא נראה יפה שאיזה סוס מקבל יותר צומת לב מסוס אחר זה גם לא שווה ולא הוגן. וכל מי שעושה את זה לפי דעתי חייבת להתבייש בעצמו (חוץ מאלה שיש להם סוסים או חצי פנסיון) ונכון שיחס לא נמדד על פי שוויו של הסוס!

אבל עדיין יש....

ולא דיברתי רק על ש. דיברתי גם על א. מטקסס ראנץ'.. היא היידה ממש נחמדה בתור בנאדם.. אז מה אם היא לא הייתה משהו בתור מדיכה...ראית איך כולם התחילו לדבר עליה אתמול? וצאלה עדיין יש דברים מעצבנים כמו לשלוח את ניו לזוגלובק... וכאלה.. וגם אם זה בצחוק תחשבי קצת ותראי שאף אחד לא יגיד את זה על ליאון.. או על דוני.. או על אף אחד מהסוסים ה"נחשבים"

niko girl

New member
נו נכון...../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

אז הםצ דיברו שיש לה תחת גדול ושהיא לא הדריכה משהו. אבל הם התכוונו במובן של הרכיבה והסוסים שהיא לא משהו. ונכון דוד מפגר ואומר לנו הזמן שיקחו את ניקו לזוגולובק ואתץ יודעת שזה לא יקרה כי גם גילי (שמאוד אוהבת אותו) וגם רותי כי הן לא מרשות את זה. רק דוד מאניק ואומר את זה. ועל לאון אומרים כל הזמן שהוא מכוער אז.........

נו באמת....../images/Emo4.gif

נראה לי שקצת פספסתם תפואנטה.... הפואנטה היא לא ההבדלים בין הסוסים הטובים ללא ולא בין המדריכים הטובים ללא.. הפואנטה היא היחס וזה שכל הענף הזה הוא נורא נורא תחרותי ומסחרי ולדעתי זה רק חיסרון....

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gifאני לא יודעת...../images/Emo3.gif

אני נותנת לכל סוס יחס מועדף אבל תראו באמת אם היתה לכם אפשרות לטפל בשני סוסים אחד ברמה אולימפית ואחד יותר גרוע מסוס בצפר אז אני חושבת שגם אתם או חלקחם היתם נותנים יחס מועדף לסוס הטוב יותר כי בו יותר שווה להשקיע לא?! הוא יקדם אתכם יותר, הוא טוב יותר, הוא נוח יותר, והוא שווה יותר לא?! אני לא אומרת שבסוס השני לא תטפלו וודאי שכן שפוט פחות אבל לא תזניחו אותו! זה מה שקורה ברוב החוות עם סוסי הבצפר מה לעשות... אבל יש עוד בעיה עם סוסי בצפר!! אצלינו יש 15 סוסי בצפר ו-6 אצלינו לפחות עובדים ובממצה 1 ביום שצריך לטפל ב-14 סוסים זה נורא קשה!!!! אני לא חושבת שיש כאן משהו חוץ מימני ועוד 1 או 2 שבאמת באים לחווה ומטפלים ב-כ-ו-ל הסוסים לא רק בסוס שהם רוכבים עליו ולא רק ב-3 סוסים אלה ב 14 סוסים תודה שזה נורא קשה לטפל בכולם כמו מלך!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני עושה את המיטב!! אני מברישה לפני האיכוף ושוטפת אחרי הרכיבה ואם יוצא מנקה חלק מהציוד ולחלק שמה שמן פרסות ומספרת ושמה שמן תינוקות אבל יוצא בממוצע שרק 3 סוסים מקבלים טיפול כזה אני מחליפה כל פעם סוסים אבל עדיין זה מאוד קשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אין רגע לנוח!! תראו את הדעה הזו שניה ותחשבו.. בקשר למדריכים זה מגעיל אבל זה השטויות שבני אדם עושים....

לא הבנת...

הכוונה היא לא ביחס מועדף לסוס הטוב.. זה דיי ברור הכוונה היא ביחס אשכרה שלילי לסוס הפחות טוב.. אני מדברת על זה שלמשל ניקח את הדוגמא שלך אז בסוס האולימפי תטפלי כל היום...וכל הזמן תגידי לו איזה מלך ותשקיעי.. ובסוס הגרוע תטפלי כזה לצא ידי חובה וכל הזמן תגידי חרא מתי אני כבר ימכור את הסוס החרא הזה...

טוי בוי

New member
לא נכון ../images/Emo60.gif

תקראי שוב בסוס הפחות טוב [אין כזה דבר סוס רע!!] אני יתפל פחות אבל לא כידי לצאת מידי חובה!!!!!!!! רוב בני האדם יעשות את זה אני נתתי דוגמא של סוסי בצפר וסוסים פרטיים!!

TiKi PooH

New member
נכון!!!!!! ../images/Emo80.gif

אני מסכימה עם כל מילה.. גם יש אנשים שלא מסתדרים עם מדריך זה או אחר, ויישר משמיצים אותו לכל העולם, זה לא בסדר... וסוס מקומי שעובדים איתו טוב, ויש לו אופי נוח יכול להיות מעולה :)

טוי בוי

New member
בדרך כלל אנשים עושים את../images/Emo60.gif

ההשמצות מפחד או קנאה אז אין מה לדאוד מזה הם אוכלים לעצם את הלב אם אומרים לכם שמדריך הוא רע ומשמיצ אותו מדריך יותר טוב אז המדריך הטוב יותר רוצה להראות כמה הוא שווה יותר ונחשב יותר ולמה לרכב איתו ולא עם השני! עדי מעודדת אותי לרכב עם נועם מאוד ולא משמיצה אף מדריך!!! אם היא אומרת לי שמדריך הוא רע אז זה כידי שאני לא ירכב איתו כידי שהרכיבה שלי לא תהרס!! לא כידי להשמיץ!

Juli kleo rullz

New member
מסכימה ב100% ../images/Emo15.gif

בתור אחת שעבדה שנה וחצי בביצפר... את מסכימה לגמרי!!! היחס לסוסים ה"פשוטים" לא הפרטיים... ממש נוראי בכמה מקומות!!! ובקשר למדריכה... אני יודעת! זה לגמרי ככה!!! אבל יש פה כמה שעושות את זה...

טוי בוי

New member
לא אמרתי שהוא רע!../images/Emo60.gif

אמרתי שיש פחות צומת לב לכל סוס כי יש עובד אחד בממוצע על 14 ונורא קשה לתת לכולם 100% צומת לב אני נותנת 80% לכל סוס וגם זה נורא קשה!

למעלה