דיון..!

דיון..!

טוב בגלל הביקוש(סתיו..) אני פותחת דיון על מהו צעד נכון של סוס...: מהו לפי דעתכם צעד נכון של סוס? אתם יודעים לזהות צעד נכון? תסבירו ונמקו...

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

ישר ושווה שהסוס לא פוגע בעצמו עם הרגליים האחוריות או הקידמיות תוך כידי הצעד, צעד "חלק", נקי, לא גדול מידי ולא קטן וסגור, שהסוס לא משפשף את הרגליים אחת בשניה, שהרגליים לא יברחו לסוס, שהיה עם שיווי משקל, שהסוס ירים את הרגליים ויחזיק את עצמו נכון ושווה ואם אני אזכר אני יכתו עוד.....

dearanita

New member
טוי בוי

את כותבת צעד "חלק" אבל לא מסבירה את עצמך ואת משתמשת במינוחים ואימרות לא נכונים כמו "שהרגליים לא יברחו לסוס" אם רוכב שלא מעולם הסוסים היה קורא את זה הוא היה חושב בטעות שסוס הוא מין מכונה שרגליו יכולות להתפרק... עכשיו לדבר השני "שיהיה עם שיווי משקל" - מה הכוונה? שיווי משקל בין אילו חלקי גוף הסוס? "שהסוס ירים את הרגליים" - שוב טעות... בדרסז' יש כל מיני תנועות (כינוס, הארכת צעד, בינוני, עבודה). הרמת רגליים גבוהה מאפיינת את הכינוס אך סוס יכול להיות בתנועות שונות ועדיין חובה עליו להיות ישר... "יחזיק את עצמו" - יחזיק את עצמו כיד? יחזיק את עצמו איפה? לידיעתך סוס יכול גם לא להיות מעוגל אך להיות ישר. היות הסוס ישר הוא תנאי הכרחי ומקדים לעבודה עגולה...

טוי בוי

New member
נעון אתה הכי מבין מוסגים!!!

עוד פעם זה ממש מעצבן קלטנו שאתה יודע את כל המוסגים אוקי אז אני לא ממש אני חושבת שאתה יודע טוב מאוד למה אני מתקוות אתה רק שוב מנסה להפגין ידע סתם....

dearanita

New member
טוי בוי מתוקה שלי...

בואי ואני אסביר לך על מנת לתקן אותך אני לא אמרתי את הדברים האלה כדי להעליב אותך אלא כדי לשחרר אותך מבערותך... סוס ישר הוא סוס עם צעד שווה ומאוזן בין שני חלקי גופו על גו ישר וגם על עקום. תנועה אחידה היא תנאי מקדים להיותו של הסוס ישר. סוס ישר אגנו וכתפיו על אותו המסלול וגובה צעדו שווה בכל זמן ביצוע התנועה המסויימת. על מעגל גופו של הסוס יצור צורת סהר אך עדיין ישאר ישר כלומר משקלו יהיה מאוזן בין שני צידי גופו זאת אומרת שלא ישכב לפנים המעגל כמו אופנוע בסיבוב אלא גבו חוט השדרה שלו יצור זוית של 90 מעלות לקרקע. הדרסז' בצרפתית הוא ישור או אילוף ולכן לכל אורך ההתקדמות בדרסז' רוכב הדרסז עוסק ביישור הסוס ורכיבת סוס ישר. אך אצל הסוס כמו אצל האדם לא ניתן להגיע למצב בו שני צידי הגוף שווים באותה מידה (50% -50%) אך המטרה בדרסז היא להגיע למצב בו שני צידי הגוף כמעט שווים. מקווה שעזרתי לך טוי בוי ובפעם הבאה תשתדלי לקרוא ולהחכים ולא להתווכח ואם את בכל זאת מחליטה לא להפנים את הדברים שלי אז "סייג לחוכמה שתיקה"

טוי בוי..

נועם צודק בהחלט.. את לא צריכה להתווכח איתו כי הוא סה"כ ניסה להסביר לך ואת צריכה להקשיב לו בגלל שיש לו הרבה יותר ידע בדרסז' ובסוסים ממך...! אז בבקשה..

טוי בוי

New member
בסדר אבל אני לא רציתי שיתקן אותי!!!

אם זה כל כך חשוב לו לתקן את כולם פה ולהראות שהוא הכי יודע אז שישאל אותי אם הוא יכול לתקן אותי לפי שהוא מתקן כי אותי אישית זה ממש מעצבן גם הצורה שבה הוא מתק זה לא צורה נחמדה במיוחד זו צורה ממש מגעילה סליחה על המילה אבל זו שווצריות וסנוביות דוחה!!!!!!!! אז שישאל לפני!

dearanita

New member
ועכשיו אני שואל את עצמי...

למה בכלל התאמצתי לתקן אותך?! את עקשנית ותישארי עקשנית ובשל כך תשארי תקועה בבערותך וחבל שכך אני ניסיתי לעזור לך אבל נכשלתי ואני מניח שאת תשלמי אל זה כי כך לעולם לא תוכלי ללמוד...

טוי בוי

New member
נכון אני לא ילמד ולא יגיע לשום מקום

בחיים כמה חבל!! בסד אנ עדין חושבת שאת רוב הידע אני מעדיפה לקבל ממדריך מיקצועי ולא ממך......ועוד תרא שיש לי ידע ואני עוד צריכה ללמוד כמו כל אדם אבל אני ילמד אני רק חושבת שעדיף לא ממך בינתיים כי ממש אין לי כוח לריב כל פעם שאתה כותב לי משהו זה הופך לריב בגלל ה גישה המזלזלת שלך!!!!!!! אז עם הגישה שלך היא : "אדם נמדד על פי צבוע, גזעו, מינו, הרכיבה שלודתו, סגנון והידע שלו" אז ממש אין לי תקווה אליך....

dearanita

New member
אדם נמדד על פי הרצון שלו ללמוד ולך

יקירתי אין כזה בכלל ולכן את צודקת את לא תלמדי ולא תגיעי לשום מקום ועכשיו אם תואילי בטובך ידידתי אני אחזור ללמוד למבחן ולא אבזבז עלייך מזמני היקר. שלום לך

GrEeNwOmAn

New member
לדעתי...../images/Emo29.gif

לדעתי צעד נכון הוא- צעד נכון- ארוך ושווה. כמו שרעות אמרה. כי זה צעד נכון. אין לזה ממש הגדרה אחרת. כי צעד נכון הוא נכון פבני עצמו. ונראה לי שבחלק מהמקרים אני יידע לזהות אבל לא בכולם.

אממ....

לא יודעת מה אתם מתכוונים כשאתם אומרים צעד שווה.... אני יודעת שסוס עם צעד טוב זה סוס שהרגליים האחוריות שלו דורכות על המקום שהרגל הקדמית הייתה ואוליי אפילו טיפה יותר קדימה כך שמה שהוא עושה זה בעצם לעגל את הגב במקום לקער אותו(אם הרגליים אחורה מדיי) וזה סוס שהרגליים שלו הולכות ישר ולא לצדדים...

niko girl

New member
אמ לפי מה שלמדתי

צעד נכון של סוס זה: צעדים קטנים אבל לא כל כך, ברכיים מורמות למעלב. והרגליים לא נגררות על הרצפה. אהה ולפעמים אני יודעת לזהות...רק שאני באמת מתעמקת בזה וגם אין הרבה סוסים באורווה שלנו.ושון הוא עם הצעד הכי טוב.

niko girl

New member
וגם צריך שהצעד יהיה שווה

שכל רגל אחרוית תדרוך במקום של הרגל הקידמית. או קצת לפניי כל הצעדים אמורים להיות שווים. וישרים.

למעלה