דיון

דיון

מפרזלים פירזול וכל הקשור בזה- מה שמו של המפרזל בחוותכם
כל כמה זמן סוס לדעתכם צריך פירזול
למה נחוץ הפירזול
איזה חלק הוא המנעל ואיזה חלק הוא הפרסה
איך אתם מנקים פרסות
פונים צריכים מנעלים? יש אצליכם פונים עם מנעלים
סוסים צריכים מנעלים יש אצליכם סוסים עם מנעלים
אתם מכרים "נעליים" לסוסים
איפה ראיתם
ניתן לקנות

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

מה שמו של המפרזל בחווה שלכם- אני יודעת יש 2... כל כמה זמן סוס צריך פירזול- 3 חודשים אבל זה די תלוי בסוס.. למה נחוץ פירזול- כידי שהפרסה לא תישחק או תיסדק, תשבר, תפגע... איזה חלק הוא המנעול ואיה הפרסה- המנעול זה הברזל הפרסה זה הפרסה של הסוס. פונים צריכים מנעולים- תלוי מי ומה הגודל שלו. יש אצלכם פונים עם מנעולים- טוי בוי. סוסים צריכים מנעולים?- רובם.. יש לכם סוסים עם מנעולים- כולם. אתם מכירים נעליים לסוסים?- כן. איפו ראתים?- תמונות.

תשובות...

מפרזלים פירזול וכל הקשור בזה- מה שמו של המפרזל בחוותכם- רוני צייטלין כל כמה זמן סוס לדעתכם צריך פירזול- כל חודשיים! למה נחוץ הפירזול- בשביל שגם הפרסה לא תשחק כאשר הולכים על אספלט.. וגם בשביל שהקירות של הפרסה לא ישברו ויכנסו חיידים ודברים כאלו.. היא שומרת על צורת הפרסה ועל אופן הגדילה שלה... איזה חלק הוא המנעל ואיזה חלק הוא הפרסה- המנעל הוא הברזל והפרסה זה פשוט הפרסה עצמה.. איך אתם מנקים פרסות- עם מנקה פרסות... פונים צריכים מנעלים? יש אצליכם פונים עם מנעלים- יש פונים עם מנעלים ויש את שוקו שאצלו רק מטלפים את הפרסות שלא יתארכו יותר מדי.. סוסים צריכים מנעלים יש אצליכם סוסים עם מנעלים- כן לכולם אני חושבת אתם מכרים "נעליים" לסוסים איפה ראיתם ניתן לקנות- כן אני מכירה.. ראיתי תמונות של זה ונראה לי באיזה חנות אחת.. אני לא זוכרת את שמה.. אבל אפשר לשאול את המפרזל איפה יש כזה דבר וזה רק לסוסים עם בעייה בפרסה או משהו כזה...

mkuzi

New member
תשובות.......

שמו של המפרזל: בועז. זמן משוער מפירזול לפירזול: שלושה חודשים. הפירזול נחוץ כדי "לקצץ" את הפרסה, להוריד את המינעל הישן ולהתאים את הפרסה למינעל החדש. החלק השחור יותר (בדרך כלל...) הברזל הוא המינעל, והחלק שבא מעל המינעל ומתחת לפרווה הוא הפרסה. מנקים פרסות בעזרת מנקה פרסות... יש לנו פונית אחת ויש לה מינעלים. כל הסוסים שלנו עם מינעלים. לא ראיתי נעליים לסוסים.

../images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo80.gif

בועז חודשיים המנעל הוא החלק מהברזל והפרסה זה הציפורן, מה שאנחנו שמים עליו את המנל. מרימים לסוס את הרגל...ומוציאים את הליכלוך. עד שרואים את המחוג. לא. אין אצלנו פונית עם מנעלים. כאילו דאההה מה זאת השאלה הזאתי? כל הסוסים שלנו עם מנעלים.

הפירזול בחוות אמיר

שמו של הפרזל הוא-רוני הוא די משוגע אבל מצחיק לפי דעתי סוס צריך פירזול כל חצי שנה הפירזול נחוץ כדי למנוע את שחיקת הפרסה יתר על המידה שתוביל לפציעת הסוס וכך הוא לא יוכל לעבוד גם מהפצע או במקרה אחר עד הפרסה תגדל אין לי מושג אם מנקה פרסות מסביב לתעלה ולמשולש אין לי מושג כנ"ל כן משהו כזה זה נראה כמו מגף אבל לא ברכיבה בשטיפה ובטיפול ואין לי ושג כי זה הופיע לי באינציקלופדיה

מורחב- על חוות אמיר...../images/Emo13.gif

שמו של המפרזל שלנו הוא רוני, כרגע הוא עובד עם ראובן....
סוס צריך פירזול כל 6-8 שבועות, כמובן תלוי בסוג וכמות העבודה של הסוס.
הפירזול נועד להגן על הפרסה מפני שחיקת יתר. החלק הקשה והקרני בפרסה מגן על כל "פנים הפרסה" החלק הרגיש.
הפרסה היא החלק הקרני, המנעל הוא הברזל.
מנקים את כל הפרסה מכל ה"חרא" וכל האבנים הקטנות בכל התעלות, מסביב למחוג ובתעלת המנעל.
חלק הפונים צריכים מנעל. יש לנו כמה פונים עם מנעלים (מדונה, בראוני, שבת), כמובן- תלוי מה הם עושים וכמה.ואם הם לא מקבלים מנעלים אז בהחלט כן טילוף.
רוב הסוסים שלנו עם מנעלים כיון שהם עובדים הרבה ויש חלקים רבים מהחווה עם משטח קשה.
יש מגף לסוס אבל זה מיועד לסוסים עם פצע נקב בפרסה (אולי גם לסוסים עם נוויקולר, לא זוכרת...). בהחלט ניתן לקנות.

למעלה