דיונון ומורנה???

• פותח הנושא topo
  • פורסם בתאריך

New member
דיונון ומורנה???

צללתי היום לא רחוק מהחוף, לקראת 4 התחילו לצאת מה שנראה לי דיונונים אבל אני לא בטוח. היו להם כ-8 זרועות קצרות,שתי עיניים גדולות וגוף מוארך ושטוח.הם לא התקדמו בעזרת סילון מים אלא בעזרת סנפיר דק שהיה להם מסביב לגוף.הם היו לבנים אבל היה נדמה לי שהם שהם משנים את הצבע שלהם לפי הסביבה.האורך שלהם היה קצת פחות מחצי מטר. חוץ מזה ראיתי הרבה דגים ארוכים כמו נחש,חומים,דומים מאוד לצלופח. נדמה לי שקוראים להם מורנות אבל אני לא בטוח. מי שמכיר שיגיד.

אכן דיונון, ולגבי המורנה -

אהלן טופו, אכן אלו דיונונים. מחזה מרהיב, נכון ? ראיתי המון פעמים דיונונים בערוץ 8 וערוץ נשיונל ג´יאוגרפיק והן חיה מרהיבה לדעתי. ואכן הם מחליפים את צבעם. ולגבי המורנות - אינני יודע את שמו המדויק של מה שראית, אך רק אומר שגם אני שחיתי לצד כאלה לפני מספר שנים. בטיול בסיני עם הדודים שלי, קניתי שנורקל ומסיכה (די פשוטים) ועשינו שם שנוקלינג. יום אחד, אנחנו משנרקלים ונהנים מהיופי המרהיב, ולפתע אני קולט מורנה שכזאת פשוט עומדת לידי ומסתכלת עליי. למזלי, לא עשיתי תנועות מיוחדות אלא המשכתי לשחות כאילו לא קרה כלום, והלב פירפר.

seafox

New member
מה היה הצבע של המורנה שראית טופו?

אגב ניר,המורנה לא הייתה תוקפת אותך סתם...אפילו אם היית עושה תנועה חדה. היא הייתה בורחת או נרתעת.דגים לא מתקיפים (גם הטורפים) אלא אם כן זה בשביל להגן על הטריטוריה שלהם או אלא אם כן הם רואים איזה חפץ כסוף שמזכיר להם דג. ואל תתחילו עם הנושא של כרישים כי לא תצאו מזה. הותקפת ע"י כריש,אשמתך!

seafox

New member
אוקי...לא ראיתי שחום.... חוץ מחום.

היה עוד צבע? פה צהוב? משהו אחר על הגוף?

New member
אכן מחזה מרהיב...

ראיתי בערך 5 דיויונים והם החליפו צבעים ממש בשניה,רגע לבן ומיד כהה. זה היה מראה מיוחד ושונה על רקע הארסים והסרגוסים "המשעממים".הם גם לא ברחו ממני,לא הצלחתי להתקרב ממש אבל הם שמרו על מרחק די קטן וזה אפשר לי לצפות בהם כאילו באקווריום. אם אתה רוצה לצפות בזה בעצמך קח משקפת וכנס למים בשעה 4 לערך,זו השעה שהם יצאו.

New member
סימן היכר נוסף...

הוא רוב הזמן היה בתוך מערה ורק ראשו בלט החוצה.חוץ מזה אין לי מה להוסיף דג חום ארוך כמו נחש,מפורסם מאוד,ראיתי אותו בהמון תמונות וסרטים אבל שכחתי איך קוראים לו. אגב כשהתקרבתי אליו הוא לא ברח פנימה למערה אלא ראשו נשאר בחוץ ונדמה היה שעוד רגע הוא הוא יתן לי ביס באף.

seafox

New member
כן...מורנה.את הסוג אני אגיד לך יותר

מאוחר ואם אתה גם רוצה את השם הלטיני אני רק צריך להזכר. מקסימום תקרא לזה ניבן חום. המורנות הן תוקפניות רק אם הן צריכות. והחומות די רגועות. לא נראה לי שהיא הייתה מתקיפה אותך...סמוך עליי. אני נתקלתי בכמה גם כן. ותאמין לי שכלום.נתקלתי בעוד הרבה דגים שמסוכנים (כמו תריסנית מחשמלת,אבנונים למיניהם,חתולי ים) והם יותר ברחו ממני מאשר שאני ברחתי מהם...אז אין מה לדאוג. אם אתה אומר שהדיונונים האלה היו בחבורה קטנה אז סביר להניח שהם הלכו כבר.ושלא תראה אותם עוד פעם באותו מקום ובטח שלא באותה שעה.דיונון זו לא חיה עם טריטוריה קבועה... לא כמו הסבידה.שלה יש סלע משלה ברגע שהיא הטילה עליו ביצים...הקלאמרי נודד לו.

למעלה