דיורג האלבומים - שבוע 4

B a z a

New member
דיורג האלבומים - שבוע 4

האתר עודכן עם התוצאות של השבוע השלישי: http://progalbumsratings.awardspace.com/ השבוע יש 3 רבי מכר להצבעה: Pink Floyd - Wish you were here Mike Oldfield - Tubular Bells Rush - Moving Pictures להזכירכם, מי שפיספס הצבעה קודמת ורצה להשתתף, מי שרוצה לשנות ביקורת/ציון וכד', שיכתוב לי הודעה אישית ואני אדאג לזה.

B a z a

New member
עוד פעם כתבתי דיורג ולא דירוג

בכל מקרה, נהנ שלי: Pink Floyd- Wish you were here אלבום מושלם, אני חושב שזה האלבום היחיד שמקבל אצלי את הציון המלא, אולי אני לא שומע אותו בזמן האחרון כי כמה אפשר, אבל זה לא מוריד משלמות האלבום. ציון: 5 Mike Oldfield - Tubular Bells אני מכיר את האלבום הזה די הרבה זמן, לכן הציון שלי נדיב יחסית, כי האלבום לא כזה מדהים. אבל עדיין, יש בו לא מעט קטעים טובים, במיוחד בחלק הראשון, וכאלבום אינסטרומנטלי הוא מצליח לא לשעמם רוב הזמן, וזה טוב. ציון: 3.5 Rush - Moving Pictures לדעתי ראש אף פעם לא הגיעו לרמה של להקות הפרוג הגדולות הבאנגליה, אבל היו להם כמה אלבומים טובים במחצית השנייה של שנות ה-70. אבל האלבום הזה, למרות שהוא האלבום הכי מוכר של הלהקה, לא עושה לי את זה - התשוקה שאיפיינה את האלבומים הקודמים נעלמה, ואין כאן קטעים מעולים כמו 2112 או Xanadu. ציון: 2.0

gunr7

New member
שלי:

Tubular Bells - 4.6 לא מגובש כמו אומדון (שהוא אחד האהובים עליי), אבל מציג בפעם הראשונה אלבום ייחודי שהוא האבא של כל כך הרבה ז'אנרים, ומכיל את כל ארסנל הסאונדים של שנות השבעים בצנצנת של -+ 40 דקות. אלבום מגוון, יפה, ומיוחד. הבעיה היחידה שיש לי היא שדווקא מבחינת מבנה היצירה, אולדפילד לא היה כל כך מגובש עדיין (לא שהוא נעשה מושלם בעתיד...), והיא יותר מדי "תפורה", כמו מחרוזת מנגינות, יותר מאשר יצירה מושלמת. Wish You Were Here - 4.9 עוד אחד מהאלבומים החביבים עליי. מציג, כמו הקודם אווירה וחזון ייחודיים (בנוסף למוזיקת סקס מצויינת), אך בנאלי מאוד בכל הנוגע להרמוניה, קצב וכו.. עם זאת מגובש ו"שלם" בצורה יוצאת דופן. Rush Moving Pictures - מעדיף להימנע מלתת עליו ביקורת. מצד אחד אני לא מחבב אותו בכלל, אך מצד שני מעולם לא הקשבתי ללהקה הזו מספיק. פשוט לא מתחבר לצליל שלהם.

jonbirion

New member
שלי חלקי

pink floyd wish you where here אלבום הטוב ביותר והאהוב ביותר עלי. לדעתי הם התעלו על עצמם לאחר הצד האפל וזה לא קל. 5.0 mike oldfield tubular bells אלבום מופת של נער צעיר. כמדומני היה בן 17 + -. אלבום אינסטרומנטלי שקטעים ממנו הרכיבו פכול של סרט אימה שהציג בקולנוע והיה נושא לשיחה בתקופה ההיא. אולדפילד מפליא בנגינה על כלים רבים וסאונג הגיטרה הייחודי מתפרץ לאוויר. 4.7 rush לא מכיר את האלבום ולא מת על rush. כרגע לא מנקד. אנסה להקשיב במהלך השבוע. יונתן

jonbirion

New member
RUSH MOVING PICTURES

הקשבתי לאלבום במהלך השבוע הופתעתי לטובה יש לציין. אינני אוהב את הקול של הזמר זאת ידעתי מראש אך ניסיתי להתעלם. התקליט כבד אך עם זאת הקטעים ששמעתי טובים. 3.9

yonia3334

New member
שלי:

Pink Floyd - Wish you were here - 5 - פשוט אלבום נפלא. Mike Oldfield - Tubular Bells - 4 Rush - Moving Pictures -5 - אין, אחד מהגדולים מבחינתי

מורנא007

New member
דירוג

Pink Floyd - Wish you were here - 4.8 מצד אחד, האלבום עצוב מידי ומלנכולי מידי. בזמנו כאשר הקשבתי לו הוא עשה לי רע והרגשתי קצת יותר מדוכא ממנו. היום הוא כבר לא משפיע עלי כל כך. מצד שני, אלבום מעולה זה טריביאלי. Mike Oldfield - Tubular Bells - 4.5 לא מגיע לרמה של אומאדון, אבל מהווה ציון דרך חשוב בפרוג האינסטרומנטלי. הצד השני קצת פטתי וגם קצת הומוריסטי בנוגע לחזרה על משפט מוסיקאלי בנגינה של כלי אחר תוך ציון שמו. הצד הראשון משובח. Rush - Moving Pictures - 4.0 קשה לי להתחבר לרוב הקטעים, אבל טום סויר ו- YYZ מצילים את הכבוד.

Liorking

New member
שלי

Pink Floyd - Wish You Were Here 5 אלבום אדיר, אמנם לא מושלם (Welcome to the Machine הורס הכל), אבל תחושת הגעגועים והשירים האדירים Shine On ושיר הנושא, בנוסף לסולואים הענקיים של גילמור, מעלים את הציון של האלבום הזה. Rush - Moving Pictures 4.2 - ריפים תותחים, בסים קורעים, תופים רצחניים, סינתים שנותנים אווירה - בסה"כ אלבום די כיפי לשמיעה, למרות שהוא רחוק מלהיות מושלם. את Tubular Bells עוד לא שמעתי.

RamiSun

New member
הדירוג שלי

Pink Floyd - Wish you were here - 5 - אלבום מעולה, מושלם. Mike Oldfield - Tubular Bells - 3.6 אלבום מעניין עד מידה מסוימת Rush - Moving Pictures -4.1 - אלבום טוב, אבל זה הציון שלו אצלי......צטערת.

niska

New member
הדירוג

wish you where here דיסק מצויין, לא פרוג, אבל מצויין ציון: 4.1 mike oldfield הפרוג היחידי הפעם למעשה, מאוד מגוון אבל הצד השני החלש מוריד מערכו ציון: 4.0 moving pictures גם הדיסק הזה הוא לא פרוג, ולא מתיימר ליהיות. אבל הוא הביא לעולם את טום סויר ואת- yyz. והוא אחד הדיסקים האהובים עלי באופן אישי ציון: 4.3

the finisher

New member
מדרג

Pink Floyd - Wish you were here אלבום מדהים! SHINE ON YOU פשוט מעלה אותו כמה דרגות למעלה...לדעתי מבחינת איכות מצליח להשתוות לדארק סייד. 5.0 Mike Oldfield - Tubular Bells לא שמעתי..לא מעריץ גדול של אולדפילד. Rush - Moving Pictures אלבום לא משהו בכלל...ציפיתי ממנו ליותר..הוא די שיעמם אותי,כמובן חוץ מYYZ הענק ואפילו TS. 3.5

AmiTrigger

New member
הפעם קלעתם בול לטעם שלי

Pink Floyd - Wish you were here - אלבום פשוט נפלא, פעם כתבתי עליו ביקורת נחמדה, מעניין היכן היא
במיוחד היצירה המרכזית [Shine On You Crazy Diamond Mike Oldfield - Tubular Bells - אלבום לא רע בכלל, אבל לדעתי החומרים הפחות ישנים שלו הרבה יותר טובים.. Rush - Moving Pictures - היות וRush הן להקת הפרוג' הראשונה שהכרתי, והאלבום הנ"ל הוא אלבום הפרוג' הראשון ששמעתי, אני מניח שאני לא ממש אהיה אוביקטיבי... אבל גם בימים האלה כשאני שומע את האלבום לאחר שהאזנתי גם לעשרות להקות פרוג' אחרות, האלבום הזה תמיד ישאר לי במקום חם בלב, אני מת על האלבום הזה, ובמיוחד על הקטע המדהים YYZ.. אם כבר ראש, מישהו חייב להזכיר לגדי לי שהוא יהודי
שיבואו כבר לארץ............ ציון - 5

ehh

New member
חביב

Wish you Were Here - האלבום האהוב עלי של הלהקה מלבד Atom Heart Mother. אבל רצועות מס' 2 ו-3 לא משהו בכלל. לכן רק 4.6. Tubular Bells - קוריוז נחמד עם הרבה קטעים מגניבים, אבל ללא יותר מדי פאונטה לדעתי. 3.8. Moving Pictures - חביב ביותר, אבל לא מספיק מעניין. 3.5.

Rapid נאור

New member
אז יאללה

פינק פלויד - אלבום מעולה, אבל לא מושלם. 4.6 מייק אוליפילד - גם, אלבום מצויין, סוג של אבן יסוד, אבל.. לא מספיק זה. 4 ראש - הצד הראשון של האלבום, מדהים. השני... בסדר גמור. 4.5 וגם זה כי ניסיתי להיות אובייקטיבי ולא משוחד, עדיין אלבום שאני מאוד אוהב.

פרוגיא

New member
שלי

יש לי בעיה עם כל האלבומים של השבוע. האלבום של פינק פלויד לא מצא חן בעיני מעולם ומסיבה זו לא שמעתי אותו בעשרים שנה האחרונות. הייתי נותן לו ציון נמוך אבל מכיוון שלא שמעתי אותו זמן רב יהיה לי קשה לדייק אז אני אוותר. את ראש אני לא מכיר בכלל אז זה גם יורד. לגבי אולדפילד... אני אוהב אותו מאוד וגם את טיובילר בלס אבל לא בביצוע המקורי. הביצוע המקורי יקבל אצלי 4.

למעלה