דיור בבוסטון - שאלה

דיור בבוסטון - שאלה

שלום לכולם אתמול קיבלנו הודעה שבקשתנו למעונות של MIT נדחתה. למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות על מנת למצוא דיור לזוג נשוי באיזור MIT שמחיר סביר לשנה הבאה (החל באוגוסט 2003)??? תודה!

Boston Guy

New member
אוגוסט 2003 זה לא שנה הבאה - זה מחר

מטרת ההודעה הזו היא בהחלט להלחיץ אותך. אוגוסט 2003 מתחיל בדיוק עוד 68 יום קלנדאריים - או 9 וחצי שבועות עבודה! אם אתם עדיין לא נמצאים כאן (בוסטון) פיזית ומחפשים דירה - אתם לוקחים סיכון שתמצאו את עצמכם מחיר "לא סביר" - מחוסר ברירה. זו השנה הראשונה שלכם באזור? כבר הייתם כאן בעבר? אתם מכירים את האזור ויודעים איפה אתם רוצים לגור? מה זה מחיר "סביר" עבורכם? אתם מודעים לרמת המחירים העכשווית?

מנסיוני בעבר לחפש דירה באיזור

כמעט בלתי אפשרי למצוא שום דבר סביר בהתראה כזו קצרה. אני מציעה בתור התחלה לעבור על רשימות הקומפלקסים באתרי השכרת דירות באיזור ולהתחיל להתקשר לבדוק אם יש openings. בקישורי הפורום תמצאי מבחר אתרים בנושא.

טוב, טוב, הבנתי

אבל למה להלחיץ?!?!? זה לא אשמתי שרק אתמול קיבלנו את התשובות על המעונות!! כן, זו השנה הראשונה שלנו. אני מתחילה ללמוד ב-MIT בספטמבר, ואנחנו מכוונים להגיע לאיזור בתחילת אוגוסט, בעיקר לאור זה שהויזה מאפשרת להיכנס לארה"ב רק חודש לפני תחילת הלימודים. חוץ מזה גם עוד יש לי עבודה וחתונה על הראש! בכל מקרה, אשמח לשמוע על שמות של קומפלקסי-דיור באיזור, וגם על אנשים שעוזבים לשנה ומחפשים "דאבלט" או איך שקוראים לזה. תודה!

../images/Emo13.gif Sublet

קודם כל אני מקווה שחיפשת בקישורי הפורום דרך אתרים כמו www.apartments.com או www.homestore.com לצערי את כל ניירת חיפושי הדירה שלי באיזור זרקתי כך שאין לי את השמות, אבל אם תגידי באיזה איזור את מחפשת אולי נוכל לעזור לך לחפש. והכי חשוב - שלחי אימייל לרשימת התפוצה של ישראלים בMIT! שם ודאי יידעו יותר. אני מציעה גם לפנות למשרד ה- housing של האוניברסיטה ולנסות לקבל מהם off campus listings בהצלחה!

אני מחפשת ברגע זה

באתרים. תודה! אני מחפשת משהו שיהיה קרוב לצד המזרחי של MIT. אני מכירה מישהו שגר ב-Memorial Drive בבניין גדול של דירות להשכרה, ומרוצה. לגבי רשימת התפוצה - אני אנסה למצוא אותה, או שדרך מכרים שלומדים שם. אני אנסה לפנות גם למשרד ב-MIT, לאור העובדה שלא הצלחתי להיכנס לרשימת ה-Listing ללא התקנת איזה שהוא אישור על המחשב שלי. תודה שוב!

Boston Guy

New member
את מודעת לרמת המחירים שם?

דירת 1 BEDROOM בקומפלקס כמו 100 MEMORIAL DRIVE מתחילה ב 1800$ לחודש. שטח הדירה קטן מ 500 רגל מרובע (כ 40 מ"ר). המחיר הזה אינו כולל חשמל, כבלים, טלפון וכ"ו, ואינו כולל חנייה (כל מקום חנייה עולה מעל 200$ נוספים לחודש). האם זה נמצא בטווח האפשרויות שלך? תראי: שנת לימודים ב MIT עולה לך עשרות אלפי דולארים. כל שנת שכירות תעלה לך מינימום 12,000$ (אם יקרה נס ותמצאי דירה ב 1000$ לחודש) - והרבה יותר סביר ששנת שכירות תעלה לך 20,000$ ויותר. כדי שלא תמצאי את עצמך זורקת סכומים כאלו על חור שלא היית מוכנה לשכן בו כלב (ותאמיני לי - יש כאלו חורים ב EAST CAMBRIDGE, ועוד יותר גרוע ב סאמרוויל ובברייטון \ אלסטון) - תעשי לעצמך טובה: תשקיעי עכשיו שבועיים במחקר אינטנסיבי באינטרנט ובטלפון - ובמקביל אם איין לך ויזה - תוציאי ויזת תייר, קני לך כרטיס טיסה זול לשבועיים ביוני, ותגיעי לכאן. את לא צריכה לשכור רכב - תשתמשי ב T ותלכי ברגל. זה מה שאלפים של סטודנטים עושים כל שנה - החל מאפריל וכלה ביוני. ביולי הם כבר מתחילים ב MOVE IN... ואז כבר מאוחר מדי. נכון - זה יעלה לך 2500$ לעשות את זה (נגיד 900$ להגיע לכאן ועוד 200$ ליום לשהות כאן 8 ימים שמתוכם 2 סופי שבוע). זה פחות מ 5% מעלות שנת לימודים + מגורים. וזה יאפשר לך לדעת שהדירה ששכרת אכן ראוייה למגורי אנוש.

בגדול - אני מודעת.

ביקרתי היום כבר באתר של memorial drive 100, ובאתרי מודעות, וראיתי היטב את המחירים. בגלל זה כל-כך התאכזבתי אתמול כשלא קיבלתי את המעונות. לא שהם בחינם - 1200$ לחודש לא הולכים ברגל גם כן. אבל כמו שאומרים - אם אין ברירה אז אין ברירה לגבי ההוצאות על לימודים - אני מקבלת fellowship מהמחלקה, כלומר פטור מלא משכר לימוד פלוס 2000$ בחודש מילגה לשנה הראשונה. אני כמו כן יש לי ולבן זוגי גם כסף שחסכנו. ברור שהייתי מעדיפה לקבל מעונות, אבל אני לא מוכנה לגור בחור ב-projects של east cambridge בגלל כסף. לגבי ביקור - לצערי זה ממש לא בא בחשבון. למעשה ביקרתי באיזור לפני פסח, לפני שבחרתי לאיזו אוניברסיטה ללכת. ראיתי את המעונות של MIT, ראיתי את הסביבה, וגם פגשתי אנשים שאולי יעזרו לי עכשיו. אני מקווה שזה יספיק. בכל מקרה, ממה שראיתי באתרי הדירות - רובן זה כאלה שרוצים כניסה ביוני. אני רוצה להיכנס רק באוגוסט, אז אולי שווה לחכות טיפה (עם היד על הדופק כמובן.) תודה שוב!!

בעייתי אך אפשרי

הסיבה לכך שרוב המודעות לדירות מדברות על יוני היא בגלל שזה הזמן שבו פחות או יותר הסטודנטים נכנסים לגור בהן (מחזיר אותנו למה שכתב לך בצדק ובדיוק "בוסטון גיא"). מנסיוננו אני יכולה להוסיף לך שבן זוגי ואני הגענו לבוסטון בתחילת אוקטובר וחיפשנו דירת חדר שינה אחד בברוקליין, מעבר לכך שהמחירים כאן גבוהים (ושוב אני מסכימה להערכת המחירים שנתן לך "בוסטון גיא"), מצאי הדירות באוקטובר היה קטן ולא ממש גמיש, וסוכני הנדל"ן השונים דרכם חיפשנו חזרו על אותו הסבר בפנינו (תחלופת דירות בחודשים יוני-יולי). כך שהטיימינג שלך הוא בעייתי, אך עדיין במסגרת האפשרי, צריך רק להנמיך קצת ציפיות ולהבין שיתכן ותאלצו להתפשר קצת בכל הנוגע למרחק מאוניברסיטה, מחיר השכירות וכו'. לא נורא, תמיד תוכלו לשפר בשנת הלימודים הבאה. אז אל יאוש, ואל תתני לזה להרוס לך את הכיף של החתונה, בסופו של דבר הכל יסתדר......ושיהיה בהצלחה

MASHY BOSTON

New member
תנסי גם באתר הבא ../images/Emo60.gif

WWW.CRAIGSLIST.COM תכנסי ללינק של בוסטון ושם אפשר לעשות חיפוש לפי שכונות. לפעמים יש גם תמונות של הדירות וזה יכול לעזור בחיפוש מרחוק. כדאי לך לחפש דירה באזור קצת רחוק יותר מ MIT (ברוקליין, ברייטון) ולסוע ב T.

טל ר

New member
המלצה

יהיה לכם קשה מאוד לחפש בשלט רחוק. כשתגיעו לפה, אני ממליץ להשהות במקום המשכיר דירות לטווח קצר (אשמח להמליץ במסר אישי), וחפשו דירות בעיתון (Boston Globe, למשל). טל.

למעלה