דיור מוגן

עזר1

New member
דיור מוגן

שלום לכם, אני מתעניינת עבור קרובת משפחה מבוגרת (בת 75 שנה) אשר לה ילד חריג בגיל 45. הילד נכון להיום נמצא במסגרת יום בקיבוץ בצפון הארץ. האם מחפשת לילד פתרון כאשר יגיעה יומה. אין בעיה של כסף. המטרה למצוא לו את המסגרת הטובה ביותר. בקיבוץ הציעו לה לטרום 50000 $ והם ידאגו לו , כמובן ללא מסמך כתוב!!!. השאלות הן: האם ידוע לכם בצפון הארץ על מקום מעולה לחריגים? כיצד ניתן להבטחי את הנושא בתקופת חייה של האם? אשמח לקבל תשובות ועזרה תודה חגית עזר

עמיקםרז

New member
תשובה

חגית שלום, על מנת לדאוג לעתידו של הבן, יש לדעתי לפעול בשני מישורים: 1) לדאוג לנושא האפוטרופסות עליו בבוא היום. בנושא זה נשאלת השאלה אם יש בן משפחה אחר (אחים או אחיות) שיכולים לקחת את האפוטרופסות על עצמם, לשמור על קשר רציף איתו, לנהל את ענייניו בצורה טובה ולדאוג לצרכיו. אם לא, יש להבטיח אפוטרופסות נאותה שתדאג לכך. בעניין זה אני ממליץ מאוד לפנות להתיעצות עם מנהל עמותת "אקים לאפוטרופסות", עו"ס יזהר דמארי. אין טוב ממנו ובקי ממנו בעניינים אלה, כולל בדרכים להבטחת כספו ורכושו של הבן, כדי שאלה ישמשו להבטחת צרכיו העתידיים. ניתן להשיג אותו באמצעות המרכזיה של אקים בטלפון 03-7662222. 2) לדאוג לו למסגרת דיור חוץ-ביתי. יש כיום מסגרות נפלאות מסוגים שונים לאנשים עם פיגור שכלי. נראה לי שיהיה זה מן התבונה לסגל אותו למסגרת כזאת עוד בחייה של האם, גם כדי שהשילוב שלו לא יהיה טראומטי כל כך כאשר יתבצע בהעדרה של האם כשכבר לא תהיה ברירה, וגם כדי שהאם תהיה רגועה ביחס לעתידו. לשם כך צריך קודם כל לוודא שהוא אובחן כאדם עם פיגור ע"י ועדת אבחון של האגף לטיפול באדם המפגר במשרד הרווחה, ולאחר מכן להתחיל בהליכים למציאת מקום מתאים, בעזרתו/ה של העו"ס ברשות המקומית במקום מגוריו. לא הייתי בשום פנים מקבל את ההצעה של הקיבוץ, משום שאין צורך בהשקעת סכום כזה כדי להבטיח את עתידו, מה גם שהבנתי שהקיבוץ לא מוכן להתחייב לכך בכתב. אין ביטחון שלקיבוץ יש בכלל כלים נאותים לדאוג לו לכל ימי חייו. השרותים שניתנים כיום בארץ לאנשים עם פיגור הם בהחלט ברמה טובה, וניתנים ללא תשלום. צריך להזהר מאוד מפני ניצול ציני של מצוקתה של האם, בדאגתה לעתידו של בנה, כדי לעשות רווחים על חשבונה ועל חשבון הבן. אשמח לעמוד לרשותה של האם בכל עצה ומידע בעזרתם של אנשי המקצוע המתאימים באקים. כארגון של הורים לאנשים עם פיגור, אקים רואה זאת כחלק מתפקידה. ניתן להיעזר גם בקו התמיכה והסיוע של אקים "הורים למען הורים" בטלפון 1-800-399333. ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
תוספת

שלום רב, להלן הודעה שקיבלתי מעו"ד שרונה מזרחי מאקים בתגובה על בקשתי ליעוץ בנושא: עמיקם בוקר טוב! אני מצטרפת להמלצותיך, ואני מבקשת לחזק את דבריך ולהדגיש למשפחה: בשום פנים ואופן אין לקבל את הצעת הקיבוץ, ובמיוחד לאור הצורה בה היא הוצעה. נוסף לכך, אני ממליצה למשפחה ליצור עימי קשר טלפוני במחלקה המשפטית של אקים ישראל, על מנת שאוכל לייעץ להם ולהדריכם ביתר פירוט. אשמח לשמוע מהמשפחה. בברכה, שרונה מזרחי, עו"ד יועצת משפטית 7662222 -03

למעלה