דייג אוהב דגים???

judi1

New member
דייג אוהב דגים??? ../images/Emo19.gif

באיזו מידה אתם מבשלים פריטים שאתם לא אוהבים, ..או שברור לכם שלא תאכלו אותם מאיזו שהיא סיבה? (רפואית, דיאטה, אלרגיה..) האם אתם מסוגלים לבשל משהו שאתם סולדים ממנו? האם לדעתכם אפשר להכין בהצלחה, מאכל שלא הכנסתם בו נשמה מהסיבה הנ"ל? האם יתכן להכניס נשמה במשהו שאינו לטעמכם?
 

kaya11

New member
דייג אוהב דגים...

אני לפחות... יש כמה דברים שאני לא אוהבת ואני לא אכניס אותם לתבשיל או לא אכין את התבשיל במידה והם הכרחיים לו... וזה כולל שומר, אניס, ציפורן וקינמון... למרות שקינמון הוא יוצא הדופן... אני בהחלט אכניס קינמון לתבשיל בשרי אבל אם אני עושה עוגת תפוחים אני לא אוסיף לה קינמון... לא ניסיתי אף פעם להכין משהו שאני לא אוהבת... אני מכניסה במה שאני מכינה את הנשמה ומשתדל שיהיה טעים כדי שגם אני אוהב לאכול למרות שלרוב אני רק טועמת... כשלמדתי את רזי הסושי הדג הכי זול וזמין ללימוד היה מקרל וזה דג מסריח... מאז שסיימתי את בית הספר לא נגעתי במקרל! לא בבישול ולא באכילה. גם סלמון וא דג די מסריח אבל הוא לפחות איכותי ואפשר לתת לו טעם טוב... מקרל זה דג שגם אחרי 10 מיקלחות עוד יכלתי להריח אותו על הידיים שלי... אמנם אם יבקשו ממני עכשיו להכין מקרל לסושי אני אדע איך אבל בטח שלא אקפוץ על המציאה....
 

judi1

New member
את עוזרת לי להחליט..

כל העניין התחיל בכך שהתחלתי לחפש קורס בישול לשבתון שלי. קיבלתי פרוספקטים ותכניות מכל המקומות בארץ.עברתי עליהם בעיון, וגיליתי שאני במילכוד. - מצד אחד מושכים אותי דווקא הקורסים העוסקים בתחומים בהם אני נהנית לעסוק. מצד שני לא מצאתי בתחום הזה קורס שיתאים לרמה שלי שבינתיים הספיקה להתפתח באופן אוטודידקטי . לאור זה, התחלתי לשקול בחירת קורס של תחום ששווה להתקדם בו גם אם לא ממש בא לי עליו. משהו שנוגד את האינטואיציה שלי. ומכאן נבעה השאלה שלי אליכם. והנה קידמת אותי. אגב, גם בבית אני לא מכינה דברים שאני לא אוהבת , וזאת, למרות שברוב המעדנים שאני מכינה אני בעצם לא ממש נוגעת. (כל העניין אצלי מסתיים ,ברוב המקרים, בסוף התהליך). זה יוצר בעייה נוספת והיא, שיש מאכלים שבני משפחתי אוהבים מאוד ואני לא מכינה. - חשבתי לנסות לטפל בסוגייה הזו, אבל כנראה שאמשיך לתת להם להנות מפירות ים במסעדות..
 

kaya11

New member
שמחה שעזרתי ../images/Emo13.gif

אבל תני לי לנסות לשנות את דעתך... יש דברים שעם הזמן מתרגלים אליהם... הפעם הראשונה שהכנתי צדפה לסושי הייתה מאד טראומטית... אבל כשהגעתי ליפן והייתי צריכה לקלף את העור מזרוע של תמנון התנועות של הזרוע לא עשו לי כלום חוץ מלעכב את העבודה.... טעמים הם נרכשים לרוב ולפירות ים, אלא אם כן את אלרגית, מתרגלים מהר מאד... יש מרק ויאטנמי שכולל את כל הדברים שאני הכי לא אוהבת ותמיד כשהלכנו למסעדה ויאטנמית וידיד שלי הזמין את המרק הזה הייתי כמעט מקיאה אבל במקרה באחת הסדנאות שעזרתי בהן מבית הספר, ביקרנו בבית ספר אחר לבישול ובשעור שלפנינו המורה לימדה את המרק הזה... היא שמה כמויות קטנות יותר של התבלינים האלו ואפילו היה לי טעים! לא הייתי מכינה את זה אומזמינה את זה במסעדה אבל אולי אם הייתי לומדת את זה בתוך קורס בישול הייתי גם לומדת להנות מהורסיות הפחות מעודנות של המרק הזה... ואולי אפילו מתרגלת לטעמים... כך שטעם זה דבר נרכש... והאמת... לא היה לי שום דבר נגד מקרל לפני שהתחלתי ללמוד כך שגם זה דבר נרכש...
 

ranlevy

New member
יו... כמה שאלות...

אני לא נוהג לבשל פריטים שאני לא אוהב, מהסיבה הפשוטה שאני גם נוהג לאכול את מה שאני מבשל. אז אני מעדיף לבשל דברים שאני יכול ואוהב לאכול. האם אני מסוגל לבשל משהו שאני סולד ממנו? התשובה היא בהחלט כן. האם אני מסכים אם דברייך שזה אומר שאין בו נשמה? בהחלט לא. כוונתי לומר, שהרגישות לחומר הגלם עצמו וההבנה של הבישול שלו עודנה קיימת (או כי למדתי לבשל אותו פעם ויש לי נסיון איתו, או שאני משליך מהנסיון עם דברים אחרים). מה שאין לי, זו היכולת לפתח מתכונים חדשים לגביו. פשוט כי בגלל שאני לא מביא את אותו פריט לפי, לא אוהב את הטעם שלו, ולא מנסה לשדך אליו טעמים חדשים. לגבי בישול דברים שאולי אסור לאכול מטעמי דיאטה: כבר לדמתי לטעום מרכיבים בלי לאכול אותם. קשה לי להסביר למה אני בדיוק מתכוון - טעימה על קצה הלשון שמלמדת על הטעמים והפוטציאל, בלי באמת לאכול את הדגימה. האם אני אבשל דברים שאני אלרגי אליהם מבחינה רפואית? כנראה שלא. אפילו שאנשים אחרים יכולים ליהנות מהם מאוד, הבריאות חשובה לי יותר. ולא משנה כמה זה טעים. והערה לגבי ההתלבטות על לימודים: לפחות מהנסיון הקצר שלי, לימודים פורמליים גרמו לי לשנות את דעתי על הרבה מאוד דברים שלא העזתי להכניס לפה קודם. או כי לא היתה לי גישה אליהם, או כי לא סבלתי אותם. יש הרבה מעצורים שהוסרו אצלי אחרי שהבנתי שבמרבית המקרים, הבעייה היתה טיפול לא נכון או היכרות בעייתית עם האוכל. כשמכינים אותם כמו שצריך, הרבה דברים הופכים להיות טעימים מאוד. -- רן.
 

judi1

New member
מממ...מעניין..

אם אתה מסוגל לעשות את ההפרדה הזו ולטפל במאכלים שאתה סולד מהם.. כנראה שאתה באמת שף מקצועי.. ..וזה אומר שבמידה מסויימת ,אמנות הבישול דומה למרקחה כימית, - בכך שאם מצייתים להוראות ולכמויות ולשיטה ... יוצא מה שצריך. יחד עם זאת , נראה לי שהאילתור ושיקול הדעת הרגעי חשוב גם הוא בתוצר הסופי, כי החומרים באוכל לא מתנהגים תמיד בעיקביות...וגם אם כן, יש לעיתים תקלות שצריך לאלתר כדי להתגבר עליהן.... ומקבלת את הרעיון שלך ושל קאיה, ששווה ללמוד באופן פורמלי כדי לשנות דיעה..
 

ranlevy

New member
המממממ.....

כמו שאמרת: אמנות הבישול היא אמנות. ובשביל להיות אמן צריך בראש וראשונה בסיס טכני טוב. בלי זה אי אפשר להתקדם. צריך שיהיה ידע רחב והיכרות עמוקה עם העבר ועם מה שנעשה על ידי אחרים. ומשני אלה יוצאים קדימה כדי לחדש וליצור. בדיוק כמו שפיקאסו ידע לצייר ציורים קלאסיים (ומשעממים) לא רע בכלל, אבל הוא כמעט לא עשה את זה. הוא ניצל את הידע והשליטה בטכניקה כדי ליצור זרם אמנותי חדש, בתחומים שעניינו אותו. שליטה טכנית, הכרת העבר, בסיס ידע רחב, חוש טעם מפותח, נסיון עשיר, יצירתיות וחדשנות הם חלק מההבדלים בין אמן טוב לאמן פחות טוב. כמו שאמרת, שיקול הדעת הרגעי מאוד חשוב. זה לא סותר בסיס טכני טוב ושליטה טובה בחומר (שניהם נרכשים, להבדיל מחוש טעם ויצירתיות). זה לא סותר את העובדה שבהחלט יכול להיות שמה שבסיר איננו לרוחי. אני אכן מסוגל לטפל במאכלים שאני סולד מהם. נאלצתי לעשות את זה כמה פעמים, אמרתי "איכס" יותר מכמה פעמים במהלך ההכנה, הייתי מעדיף לא להיות במטבח באותו רגע. זה לא עניין כל כך של ציות להוראות כמו הבנה של מה אנחנו מחפשים ולהיות רגישים למה שקורה בסיר. למרות זאת, אני רחוק מלהיות שף (שף הוא ראש צוות המטבח, ובשביל להיות כזה צריך מטבח, וגם צריך צוות, וצריך לדעת לבשל כהלכה וצריך גם לדעת לנהל מטבח). מעבר לזה שאני לא עוסק בזה באופן מקצועי, חסר לי לטעמי עוד הרבה הרבה נסיון ועוד הרבה יותר ידע כדי להתקרב לרמה הזאת בכלל, וחוש הטעם והיצירתיות שלי לא עומדים בדרך כלל למבחן הקהל (וטוב שכך). -- רן.
 

bouquet garni

New member
שאלות טובות

אני אישית לא מבשל דברים שיכולים להזיק מבחינה בריאותית לי או לסועדים האחרים מכיוון שאני חושב שהבריאות חשובה יותר מהטעם. אני גם נמנע מלבשל דברים שאני סולד מהם ולא אביא אותם אל פי, פשוט מהסיבה שאני מעוניין לאכול את מה שאני מבשל. ישנם לעומת זאת מספר חומרי גלם שאני לא מת על הטעם שלהם אבל אין לי בעיה לבשל אותם ולהוציא מנה עם נשמה פשוט בגלל האהבה לאנשים שאני מבשל בשבילם. לגבי דגים - אני בעבר לא סבלתי דגים ולא היתי מסוגל לאכול אותם אבל אחרי שלמדתי לטפל בהם נכון, החל משלב הקניה ועד ההגשה, דעתי בנושא דגים השתנתה והיום זה אחד המאכלים האהובים עלי ואחד מחומרי הגלם שאני הכי אוהב לעבוד איתו. כך שהלימוד הוא ששינה את דעתי בנושא.
 

judi1

New member
הבהרה לגבי בריאות..

מה שחשבתי עליו באותו הרגע ששאלתי, זו האלרגיה שלי לחצילים שהתפתחה אצלי עם השנים, (ולפי מה שלמדתי פעם, תחלוף לה עם הזיקנה המתקדמת) למרות אהבתי להם..
מאז שעליתי על זה , הפסקתי להכין חצילים, כי אין לי יותר את הכיף הזה.. ומכאן נבעה השאלה שלי על מאכלים שאתם אלרגיים אליהם. אלרגיה שהבישול כשלעצמו לא מהווה נזק, ושלא פוגעת בסועדים האחרים... ולסיכום הדיון, אני רואה שאני לא אגואיסטית בכך שלא מכינה מאכלים שלא אוהבת.. ושבעצם זוהי תופעה די משותפת לנו..
 
למעלה