"דייג אוהב דגים?"

Itamar Levy12

New member
"דייג אוהב דגים?"

נושא הזה הוא פתח לדיון, או חומר למחשבה. אנחנו חובבי הזוחלים טוענים שאנחנו חובבי טבע ככלל(מסיירים מטיילים וכו') השאלה היא, האם התחביב שלנולא גובה את מחירו מהטבע העולמי?(בשני מובנים) שוק המסחר בחיות אקזוטיות(וזוחלים) מתפתח ותמיד יש דרישה והצורך אחר "הדבר המגניב הבא" האם אנחנו כמגדלים מעדיפים חיה באקווריום על מערכת אקולוגית במקום זה או אחר בעולם? שוק הפיתונים בעולם, גם המבוססים ביותר ברביה בשבי(למשל מתכדרים) מסתמך על רבבות של נחשים שנתפסים בבטע ונמכרים במחירי בדיחה עקב המגוון התורשתי והדוגמה השונה שאולי יש להם. פיתונים נלקחים מהטבע,שממיות, כוחים, תוכים ערכי טבע מוגנים נבזזים ע"י גנבים ואנחנו נותנים לזה גב כלכלי... חלק ביודעין וחלק ולא. האם יש עלינו להחרים סוחרים אשר מתעסקים אם אי אילו תפיסות טבע? ולרכוש אך ורק ממגדלים או בהצגת תעודות של נחשים ילדיי שבי- כנהוג במקומות שונים בעולם. חלק אולי יראו את זה כ"גול עצמי" וכגיבוי למדיניות של גופים כאלה ואחרים, אבל אולי עם קצת אכיפה בסיסית, יותר מאוחר תיהיה קהילה ומסחר בריאים ומשגשגים יותר בארצנו. איתמר.

רן333

New member
לדעתי, צריך לזכור גם את הנקודות הבאות:

1. לא כל המינים שבהם מבוצע מסחר נתונים תחת איום כלשהו, למרות הלכידה לטובת שוק חיות המחמד. (במקרה של פיתונים מתכדרים, למשל, הנתונים הקיימים מצביעים על כך שהחיות האלה דווקא משגשגות בטבע, ומרחיבות את איזורי תפוצתן. (זאת, כנראה בעיקר בשל פעילות אנושית שבכללה מזיקה מאוד למערכת האקולוגית: הפגיעה ביערות והפיכתם לבתי גידול שמתאימים יותר לחיים של פיתונים מתכדרים, וכן סיווג של כמעט כל מה שזז כ"bush meat" ואכילתו, כולל טורפים שונים שעשויים לאכול פיתונים מתכדרים. זאת כאשר הפגיעה בפיתונים המתכדרים עצמם למטרה הזו היא מצומצמת יחסית, בין היתר בשל סיבות דתיות.) מצד שני, יכול להיות שאותם המינים יהיו בסכנת הכחדה בעתיד, ולמידע שנאסף אודותיהם כיום, על-ידי מגדלים פרטיים, יהיה ערך רב עבור תכניות שימור למיניהן (ראה נקודה 4 להלן). 2. יש מינים שהאיסוף מהטבע פוגע במידה זו או אחרת באוכלוסיות שלהם, אך המידה הזו זניחה בהשוואה לפגיעות הנגרמות, למשל, על-ידי שוק העורות. ואם לתחביב שלנו יש יכולת להשפיע לפחות על חלק מהאנשים, ולגרום להם להתייחס, למשל, לנעליים מעור של נחש, או לתיק מעור של קיימן, כאל דברים לא לגיטימיים ולא יפים - יכול להיות שבכך אנחנו מאזנים, באיזו שהיא מידה, את הנזק שאולי נגרם לחלק מהאוכלוסיות עקב התחביב שלנו. 3. כמו שציינת בעצמך, לשוק חיות המחמד יש נטיה הולכת וגוברת להסתמך על חיות ילידות שבי, ולכל הפחות - על כאלה שמגודלות בחוות שהוקמו לשם כך בארצות המוצא שלהן. 4. לתחביב שלנו יש ערך לא מבוטל דווקא בכל הקשור בהגנה על המינים שבהם אנחנו מתעניינים. בין היתר: א. גידול זוחלים בשבי מבסס אוכלוסיות גדולות של מינים שאחרת היום בסכנת העלמות מהעולם - ראה מקרה הצבים הסודניים. כתבתי על הנושא הזה כאן בעבר, והתייחסתי גם ליכולתו של המגזר הפרטי להחזיק כמות חיות אדירה בהשוואה לכל מה שהאוספים הממוסדים, כגון גני החיות למיניהם, מסוגלים לעשות ביחד. לכך עשויה להיות חשיבות רבה בעתיד, כשידרשו תכניות שימור בשבי למספר גדול של מינים. ב. גידול זוחלים בשבי עוזר לצבירת מידע חשוב, שיכול לסייע בהמשך לקהילה המדעית, כולל בפרוייקטים ממוסדים של שימור. ג. לתחביב שלנו יש ערך חינוכי חשוב: הוא עוזר לשמור על קשר בלתי-אמצעי עם הטבע, ובכך מסייע הן לחינוך של הציבור הרחב, והן לעידוד של מספר מצומצם יותר של אנשים לעיסוק נרחב יותר בתחום הטבע והשמירה עליו. אני מאמין שלא מעטים מבין המדענים העוסקים בנושאי ביולוגיה כיום גידלו בצעירותם חיות "לא סטנדרטיות". ואני יכול להעריך שזה היה טריגר חשוב לפיתוח העניין שלהם בתחום.

התשובה היא כן, התשובה היא כן

רן333 יש לי מה להגיד על הדברים שכתבת אבל אעשה את זה מאוחר יותר ומ עם הפגיעה בנחשי בר? פשוט מרדיפה אחריהם לצרכים פוטוגניים או אחרים לקיחה שלהם הביתה לפעמים לזמן מה הפרעה בזמן "עיסוקים" חשובים של הנחשים - כפי שהודגם כאן בפורום ממש לפני יומיים , רן333 יש לי מה להגיד על הדברים שכתבת אבל אעשה את זה מאוחר יותר ומ עם הפגיעה בנחשי בר? פשוט מרדיפה אחריהם לצרכים פוטוגניים או אחרים לקיחה שלהם הביתה לפעמים לזמן מה הפרעה בזמן "עיסוקים" חשובים של הנחשים - כפי שהודגם כאן בפורום ממש לפני יומיים

gaichuk

New member
../images/Emo118.gif "שן קשת ענן - שן קשת ענן" ../images/Emo118.gif

naja

New member
זה אמנם לא נושא הדיון אבל....

כמובן שצריך לשים לב לנושא ההפרעה לזוחלים בטבע. יש "הפרעות" שלדעתי האישית ניתן לקבל בהבנה, כגון יציאה לטבע להתבונן בבע"ח, גם אם זה אומר להחזיק אותם למספר רגעים בידיים(הכל כמובן בהתאם לעונה) ולעומת זו ישנן הפרעות בלתי נסבלות ומתקבלות על הדעת כמו להפריע לנחשים בתהליך החיזור או לאסוף נחשים הביתה לצרכי גידול(שלא לדבר על איסוף לצרכי מסחר, פיחלוץ ועוד).

naja

New member
נושא מעניין לדיון......

לדעתי, גידול בתנאי שבי של זוחלים הוא תנאי הכרחי לשימור המינים והמגוון הגנטי שלהם. כיום, יש מעט מידי מקומות בעולם שעוסקים בשימור של מיני זוחלים וגם הם בד"כ עוסקים במיני דגל או במינים פופולריים אחרים.(לדוגמא-כאן בארץ השימור היחיד הינו של צבי ים, במרכז להצלת צבי ים במכמורת, למרות שאין בכלל ספק שישנם מינים נוספים שהאוכלוסיה שלהם קטנה ומהר כגון הלטאה הירוקה והכח האפור ואפילו צבי היבשה). דוגמא אחת מצויינת שעולה לי לראש בנושא השימור ע"י מגדלים היא הבואה קונסטריקטור אימפרטור הוג איילנד. הנחש הזה, ככל הנראה, כבר לא קיים בטבע והסיבה לכך היא לא איסוף לצרכי מסחר אלא שהאי ממנו הוא מגיע יושב ע"י אנשים שהרגו אותו וחיות משק שונות שטרפו אותו(כלבים, חתולים, חזירים). לעומת זאת, הנחש הזה נפוץ אצל מגדלים בכל העולם. אמנם לא מדובר כאן על שימור מין שלם אלא על שימור אוכלוסיה ספציפית, אבל זו דוגמא טובה ליכולת השימור של מינים שונים ואוכלוסיות ע"י מגדלים. לגבי קניה של נחשים שהגיעו ישירות מהטבע-הנטייה שלי היא להמנע מכך בעיקר בגלל ההוצאה שלהם מהטבע, אבל גם כדי למנוע הכנסה של טפילים ומחלות אלי לאוסף. אם כי ברור לי, שבסופו של דבר, כדי להקים אוכלוסיה של ילידי שבי ממין מסויים אין ברירה אלא להשתמש בחיות מהטבע. בארץ, אני חושב שעדיין אין לנו את הפריבילגיה להמנע מקניה מסוחרים שמייבאים בע"ח מהטבע(אפשר כמובן להמנע מלקנות מהם חיות שהגיעו מהטבע), בעיקר מאחר ומרבית המינים עדיין לא מתרבים בארץ בכמות שתכסה את הדרישה של הצרכנים, אם כי בשנים האחרונות דברים השתנו(לדוגמא-פיתונים בורמזים, מרושתים ובואות קונסטריקטור-אם בעבר כמעט כל הפרטים שנמכרו בארץ היו מיובאים, כשחלק גדול מהם היו ילידי טבע, כיום אני מעריך שכולם ילידי שבי, כאשר חלק גדול מהם אפילו ילידי הארץ.). נושא האכיפה בארץ הוא בעייתי מאוד בנושא של חיות שהגיעו מהטבע מאחר ורובן "מולבנות" עוד בחו"ל(מתכדרים, כרכני תירס, ביריות ועוד).

לפי דעתי

שוק הזוחלים בעולם שמקורם הוא מהטבע קטן בהרבה מהנזק שנעשה לאותם האזורים על ידי הפיכתם לאזורים חקלאיים ועקב כך שינוי טוטאלי של הפאונה באותו המקום. ציד זוחלים למטרות עורות ברוב המינים מוציא מדי שנה בעלי חיים רבים יותר מאשר שוק חיות המחמד ובמקרה של העורות אין ממש דרך חזרה בצורת גרעיני רביה בעתיד או בהווה... מעבר לזה אני מצטרף למה שכבר נכתב לגבי ההשפעה של גידול זוחלים בשבי על הסביבה הקרובה וההשפעות החיוביות שצפויות מכך לגבי זוחלים באופן כללי. במקום שאנשים יתייחסו לנחשים כאל חיה מיותר שאפשר ואף רצוי להשמיד הם יבינו שיש לחיה הזאת מקום חשוב בשרשרת המזון ושיש להם השפעה חיובית גם על האדם. בתאילנד מרבים ומשחררים זעמנים שונים באזורים כפריים כדי להילחם בנזקי המכרסמים, זה אומנם דבר שיכול לגרום לבעיה מבחינה אקולוגית אבל לפחות יש בזה גם נקודות חיוביות.

Itamar Levy12

New member
השירשור הגיע לשער תפוז בע"ח! פרסום לפורום

יש לי הרבה מה לומר בנוגע לתגובות הטובות שנאמרו פה והכל יגיע אחרי הבגרות בהיסטוריה(מחר).. איתמר.

למעלה