דייג בלחם צף.......

סרגוס

New member
דייג בלחם צף.......

אהלן חברים! אני בזמן האחרון לא כותב הרבה בפורום בגלל שיש לי הרבה בחינות ביה"ס אז אני מצטער.....
אז אני צריך עזרה, ביום שבת אני נוסע לדוג במקום הקבוע שלי ( מול המרינה של הרצליה) וכמובן במידה שהים יהייה שקט. אז אני לוקח איתי בוס וגם יש שם הרבה להקות של בורים אז אני רוצה לעשות לחם צף על הרולר אני דגתי עם השיטה הזאת במים מתוקים והייתה לי הצלחה רבה אבל עכשיו זה ים אז אני רוצה לשאול איך עושים את זה לים איזה קרסים צריך ( לבורים) והאם קרסים מס´ 7 יתאימו? או לשים לבורים 11? תודה מראש
 

helpmeplz

New member
אהלן סרגוס מה נשמע?

מה הרעיון של הלחם הצף? כמו הפיתה הצפה? או שמרטיבים לחם, זורקים למקום מסוים וזורקים קצת אחרי זה את הפיתיון ומחזירים לאט לאט את החוט?
 

סרגוס

New member
אהלן,

שלומי בסדר תודה, הרעיון הוא: לוקחים איזה 5-10 קרסים וקושרים אותם ביחד אחרי זה לוקחים חתיחת לחם ומכניסים את הקרסים לחלק הקשה של הלחם והקרס יוצעת מלמעתה עכשיו: לוקחים את זה מחברים לחוט הראשי של הרולר ומחברים גם מצוף וזורקים איזה 10 מטר ועם דג נתפס ( הוא נתפס לבד) אז רואים שהמצוף שוקעה.... ומוצאים את החוט אז אני אף פעם לא ניסתי את זה בים ועוד על בורים אז אני רוצה המלצות
 
תשובה לחם צף

לקחתי חוט של בערך חצי מטר וקשרתי עליו קרסים מס" 2-3 שהמרווח בינהם הוא בערך 3 -4 ס"מ ולמעלה שמתי מצוף מקלקר.ושאתה דג תדוג עם פיתה או אם לחם... רצוי קשה בייי ומקווה שהבנת אותי אם לא שאל...
 

סרגוס

New member
זה לא נראה לי.......

אהלן אוהד, קרסים 2-3 זה יותר מדי גדול בשביל בורי, לא? וגם לא קושרים את הקרסים כל חוט אחד קושרים כל אחד בנפרד ואחרי זה מחברים אבל אין על מה להתווכח לכל אחד יש את השיטה שלו. ודרך הגב, תפשת על זה משהו? כי אני בפארק לאומי הוצעתי על השיטה הזאת קרפיונים על חצי קילו , מושטים בינוניים, וגם קשרי ( כן יש כזה דג...) על קילו.
 

zoharfi

New member
אני דג הרבה בלחם צף...

ובאמת משתמשים בקרסים מס´ 3, זאת מהסיבה שהבורי לא בולע את הקרס אלא הלחם הצף תפקידו לפתות את הבורי להגיע לאזור הקרסים בתקווה שהשתוללות הדגים על המים, תזיז את הלחם והקרסים לזווית שהם ייתפסו בגופו של הבורי ובכל דג אחר בסביבה. אפשר לשכלל את השיטה ולתפוס את הלחם עם גומיות, כך שהקרסים חופשיות להיתפס בדגים. הנה בורי מכובד שנלכד בצורה זו...
 

zoharfi

New member
בננות, חדלסת, ארסים...

גם כחילות אבל בנאגלה שבתמונה לא תפסתי כחילות...
 

rondadon

New member
טיפ קטן...

גם אני אוהב את הלחם הצץ לבורים... אבל אחרי הרבה ניסיונות הגעתי למסקנה... קרסים מידה 5 ומעלה באמת מיועדים לחטוף את הדג בהשתוללות... אבל אני לדוגמא עובד עם קרסים מידה 10....... קטן קטן...אבל כל מכה אני תופס אחד....ממש כל מכה...או שהוא נחטף או שקורה לי הרבה פעמים שהם בולעים את הקרס.... אני מציע לך לנסות... כי אני תמיד דגתי עם קרסים גדולות...עד השנה...והשנה תפסתי בלחם צץ הבורי הכי גדול - 450 גרם! והוא נתפס מהפה....... על קרס 10....
 
וגם אפשר

לחם שוקע,כן כן זו אחלה שיטה לשים פיתה ולעטוף אותה עם קרסים ראיתי בנמל ת"א לכיוון הים שהוציאו חתיכות של חצי קילו עד קילו צריך קרסים מס"2-3 ולעטוף את הפיתה לזרוק ולשים את החכה בין הסלעים או בסטנד. מקווה שתצליחו ותספרו מה שתפסתם אם משהו לא מובן אני כאן...
 

סרגוס

New member
תודה לכולם!!!!

אני ידווח בשבת מתי שאני יחזור אני כבר קשרתי קרסים וחיברתי אותם לרולר על מצוף שמתי 6 קרסים מס´ 4
 

zoharfi

New member
איך משקיעים את הלחם ?

אני מבין שזה עם מצוף ומשקולת...
 

seafox

New member
גם באילת אנחנו משתמשים בזה.

דוד שלי משתמש עם גומיה וקרסים מס 5 או 6 אני חושב. הוצאנו עם זה בורים,דניסים (קטנים,הבורים היו יותר גדולים) הוא תפס עם זה גם כמה לברקים.... זה הולך טוב...
 
למעלה