דייג בנחל

ה רונן

New member
דייג בנחל

בסוף שבוע הלכתי לירדן, זרקתי תירס למים, באו דגים, אכלו!!! לקחתי את התיר ושמתי על הקרס, הדגים התקרבו, אבל לא נגעו בתירס. ??? מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?

אנטיאס

New member
גם המצוף יכול להרחיק את הדגים

עדיף להחדיר את הקרס בעדינות ללא מצוף מבלי שהדגים יבהלו.

alonps

New member
../images/Emo110.gifדייג מים מתוקים

מנסיון בדייג במים מתוקים ובירדן, הקרפיונים והמושטים נמשכים לתירס. הייתי מציע לך לקחת קרסים קטנות יותר או משולשת (אני לא אוהב..) ולהלביש עליהם את התירס. השתמש בחוט 0.20 קרס 10-12 ותן למצוף לעמוד... בסוף הם יתפתו ויאכלו. בהצלחה,

paluta

New member
יש סיבה מובנת

במים מתוקים הדייג שונה ותלוי מה עכירות המים, דגי מים מתוקים בעלי כושר ראיה שונה מדגי מים מלוחים ככלל דייג במים מתוקים מצריך כרסים שצבען לא כסוף אלא צבע נחושת או שחור - תאמין לי יש לזה משמעות מנסיון וגודלן צריך להיות בהתאם - לא גדולות מידי ולא קטנות מידי החוט צריך להיות בצבע ירוק או שקוף ולא עבה - הטוב ביותר לזרוק עם משקולת ללא מצוף ולהמתין - הדג יתפש אז תרגיש ותדע מה לעשות היות ובירדן המים זורמים ועכורים (בדרך כלל) הדגים נותים להיות באיזורים על הקרקעית שם הזרימה לא גוררת אותם - יתכן וזרקת למקום שהדגים נגשים אליו באופן נדיר יותר רוב הדגים הקטנים קופצים על כל מה שתזרוק למים בלי הבחנה בירדן הפתיון הטוב ביותר זה תולעים - ניתן למוצאן בכל מקום שיש רטיבות בקרקע - לחפור כחצי מטר והן שם

ניר M

New member
כנס...

יש דגים שרואים את החוט ולא מיתקרבים ..... יכל להיות שזו הסיבה אם היית עם חוט עבה אם היית עם חוט דק אז אני לא יודע....

למעלה