דייג דולפינים

דייג דולפינים

דיפדפתי לי בקטלוג של חברת רפלה, ומה מצאתי? פתיון לדיג של דולפינים. לא מאמינים? לכו ללינק שלמטה,ביחרו ב- saltwater lures ושם ב-saltwater silver. עכשיו תסתכלו לאיזה דגים מיועד הפתיון הזה. נכון. דולפינים. מישהו כאן שמע על דיג של דולפינים בתור ספורט? אני מאוד מאוד הופתעתי. חיפשתי את האימייל של רפלה כדי לשאול אותם על זה, אבל לא מצאתי. אם יש למישהו, אשמח לקבל.

ramihann

New member
דולפין (היונק) ודג דולפין

יוביוב שים לב: הכוונה אינה לדולפינים שאנחנו מכירים - היונקים, כי אין להם שום ערך מסחרי או "תזונתי" כדגים, פשוט כי בני האדם אוהבים אותם יותר מדי מכדי לאכול אותם. עובדה - אפילו אתה הזדעזעת כשראית את הפתיון בקטלוג. כבר שנים מתקיימת (בעיקר בארה"ב) מערכה ציבורית הקוראת לציבור שלא לצרוך דגי טונה עקב הנזק שנגרם לדולפינים (היונקים) על-ידי דייגי הטונה. הכוונה לסוג אחר של דג (לא יונק), שנקרא באנגלית Dolphin Fish. אני יודע שדגים אותם הרבה בפלורידה בהפלגות הדיג המאורגנות האלה במים עמוקים (Deep Sea Fishing) אבל שמעתי שהדג הזה קיים גם בים התיכון. ברכות.

alonps

New member
../images/Emo110.gifדג הדולפין

אפשר לראות ברשימת סוגי הדגים (בקישורים) שיש דג שנקרא דג דולפין בלטינית: Coryphaena hippurus באנגלית: Common dolphinfish שם הדג דג דולפין או רעמתן כחלחל

Rembi

New member
Dolphin Fish

רמי, דג הדולפין אכן קיים גם בחופי ישראל. פייט אדיר, הרבה קפיצות מחוץ למיים בזמן המאבק (אההה.... פשוט יש לי חולשה לדגים שקופצים מהמיים...) ממש כייפי לתפיסה ! בעיקר תוכל לתפוס דג שכזה ליד מצופים, וחלקים שצפים במיים, הם אוהבים את המחסה הצף, רוב מועדוני הספורט הימיים אפילו "שותלים" מצופים בכדי למשוך את דג הדולפין. בעברית אם אני לא טועה הוא נקרא "אל-דוראדו". אם הוא טעים ? אני לא יכול לענות כי אני לא אוהב דגים ! :) בברכה, רמבי נוריאל.

ramihann

New member
דייג אוהב דגים?

שמע, אתה לא יודע מה אתה מפסיד. אתה חייב, חייב להכריח את עצמך לנסות שוב ושוב עד שתמצא אופן הכנה כלשהו שימצא חן בעיניך, במסעדות דגים ובכל מקום. פשוט קח סיכון ותנסה שוב ושוב. זה פשוט לא ייתכן שאתה לא תהנה משלל הדיג שלך - אתה לא יודע איזו הנאה זו. תודה על המידע.

Rembi

New member
אז למה הוא דג אותם ?

רמי, ניסיתי, ניסיתי בעלי בשר קשה, ניסיתי בעלי בשר רך, ניסיתי עם לימון, ניסיתי עם בצל.... אני פשוט לא טיפוס של דגים, אני מניח שזו הסיבה שאני מחזיר אותם בחזרה או לפעמים שומר אחד לאבאמא/חברה. ההההממממ...... כשאני חושב על זה... אם היה אפשר לדוג תרנגולת, אולי הייתי שומר יותר תפיסות ! :) בתאבון, רמבי נוריאל.

אוריא

New member
כי הוא אוהב את זה ../images/Emo70.gif ../images/Emo3.gif

עזוב רמי, זה מקרה אבוד. הוא אומר שהוא לא טיפוס של דגים. זה לא ממש מדויק. הוא פשוט אוהב לראות אותם מחוברים לחוט.

rondadon

New member
שוב השאלה הזאת...

דיג אוהב דגים......... כבר 20 שנה שואלים אותי את השאלה הזו (לא באמת 20 שנה כן...אני רק בן 17...) וכרגיל במקרה שלי זה נחשב לא... כי אני תופס אותם...לא אוכל אותם...אבל לא מחזיר אותם... אבל התשובה האמיתית היא: אם כן...אז למה הוא הורג אותם?! אם לא...אז למה הוא דג אותם?! וזה שם סוף לשאלה הזאת... (אני מקווה...
)

למעלה