דייטים ופחדים

דייטים ופחדים

שלום לכולם,
שמי נטע, בת 29, כותבת כאן פעם ראשונה. אכתוב קצת רקע, אם זה בסדר, ובהמשך המכתב הארוך הזה יש גם שאלה. תודה למי שיקרא או יגיב..

אני בטיפול פסיכולוגי, לא טיפול ראשון שלי, וכבר הרבה מאוד זמן נמצאת בתהליך, ומנסה לעשות עבודה עם עצמי. ברקע יש פגיעה מינית בגיל 7, ניסיון לפגיעה (הטרדה?) בגיל 15 ופגיעה נוספת, מינית, בגיל 22. ברקע יש גם תקופה ממושכת של אלימות פיזית ונפשית בתוך המשפחה, מגיל צעיר עד סביבות גיל 16-17. ואציין שעכשיו בת 29.
מעולם לא הייתי בקשר זוגי. אבל נלך עוד אחורה מזה- מעולם לא יצאתי לדייט... ועוד אחורה מזה... מעולם אפילו לא התנשקתי (סמיילי מובך...).. קשה לי עם מגע, בוודאי מגבר ולא אישה, מרגישה מובכת, ולא נוח, והגוף אוטומטית נדרך. וצריכה הרבה מאוד זמן "להתחמם", עד שבכלל מרשה לעצמי להעז לרצות מגע (ולא מתכוונת אפילו למגע מיני. אלא למגע כמו להחזיק ידיים).
כמו שכתבתי, אני הרבה זמן עושה תהליכים עם עצמי, ולפעמים זה מתקדם קצת יותר, ולפעמים נתקע במקום הרבה זמן (ולפעמים מרגישה שבכלל הולכת אחורה...). הייתי ביום חמישי בטיפול, ואמרתי לפסיכולוגית שאני מרגישה בתקופה שאני מנסה לעשות יותר צעדים. למרות שממש לא יודעת מאיפה הדחף, או המחשבה שיהיו לי אנרגיות לזה, כי בד בבד גם מרגישה בדיכאון. אבל רוצה/צריכה/זקוקה לזה שדברים יזוזו, לצאת מהתקיעות הנוראית הזאת, ולזוז. היא שאלה מה היה מסמן לי שהתקדמתי, או אפילו מסמן סיום של טיפול (ואני עוד רחוקה משם ממש...אבל ממש...). עניתי, שהייתי רוצה שהפגיעה המינית, זו שקרתה בגיל 7 (והודחקה, ולא טופלה, אלא בגיל מאוחר. ולכן הספיקה לגרום להרבה נזקים), שהפגיעה הזו לא תהיה נוכחת כל כך. בתור התחלה, שלא אחשוב על זה כל יום, שזה לא יציף כל לילה ולאורך סופי השבוע. שתהיה בי יותר חיוניות, כי יש שכבת דיכאון שנגרמת כתוצאה מהפוסט טראומה מהפגיעה המינית, ושאולי השכבה הזו קצת תרד, ותיתן לי לנשום יותר טוב, ולהרגיש חיונית יותר.
ומעבר לזה, בתור "נקודת סיום" לסוף תהליך טיפולי... אני לא צריכה לחכות עד שאהיה נשואה עם ילדים.. אבל לפחות שלא ארגיש שכל התחום הזה של זוגיות סגור אצלי בתוך קופסה נעולה עם מיליון מנעולים, ושאין לי סיכוי לפתוח אותה בכלל. שלפחות ארגיש שמסוגלת לצאת לדייט, להתנסות בזה, ללכת בדרך ולא לפחד ממנה פחד מוות.
ועכשיו אני בעצם מגיעה לעיקר (עד עכשיו זו הייתה הקדמה....). אני רוצה לשאול את מי שכאן מהניסיון שלה, איך היא התמודדה עם הנושא הזה של להכיר, דייטים, שלא לדבר על קשרים זוגיים (ולא רק דייט ראשון). ולא מתכוונת רק למי שיש לה רקע דומה לשלי, של פגיעה (זה לא הפורום המתאים לזה), אלא בכלל, מי שמתמודדת עם היכרויות בגיל מאוחר יחסית.
באופן אישי, אני מרגישה מאודדד לא מוכנה לזה. אבל הפסיכולוגית שלי אמרה שיש בזה משהו שלפעמים צריך לקפוץ למים. ושלא צריך "לקפוץ ראש", אלא בשלבים, במנות קטנות, סופר קטנות אם צריך, אבל צריך להזיז – כי אחרת זה לא יזוז לבד.
אז לכן אני כותבת פה עכשיו. היא הציעה שאירשם לאתר הכרויות. בינתיים מחכה עם זה.. חושבת על זה כל הזמן מאז השיחה עם הפסיכולוגית ויש הרבה חששות שעולות אצלי. הרבה מחשבות על עצמי, עד לרמה שזה מאוד מציף. מהרגע שחזרתי הביתה ביום חמישי היו לי 3 התקפי בכי (עד שהצלחתי להירגע מהתקף אחד, אז זה התחיל עוד פעם.. ועוד פעם..), ואני בדרך כלל לא בוכה בכלל. פשוט הכל הצטבר, וכנראה שבאמת נורא מפחדת מכל הרעיון הזה, אז זה מציף מאוד וגם יוצא הרבה בכי, ומחשבות מיואשות, ומחשבות של בדידות, ושהזוגיות הזו, ולהיות נאהבת, ולאהוב, ולהיות מחובקת ובקשר אינטימי- זה משהו שלא יקרה בשבילי. משהו שכנראה הולכת לפספס אותו לגמרי בלייף טיים הזה. וזה נורא מעציב אותי (הנה בא עוד התקף בכי..).
פוחדת ממגע, פוחדת להיפתח, ובכלל- באיזה שלב בשיחה (בדייט ראשון? שני?..) אני אמורה לספר על הרקע שלי? המסוים הזה, שקשור לפגיעה? כי אי אפשר להימנע מלספר את זה, כשיש אנשים (גברים ונשים) שאוהבים מגע, ואפילו בדייט ראשון מחפשים איזשהו מגע, שלא חייב להיות מיני, אבל אפילו משהו שנחשב בדרך כלל אלמנטרי כמו להניח יד על יד. בשבילי זה ממש לא מובן מאליו. איך אני מסבירה את זה למי שמולי? לא רוצה להיות מישהו שאני לא. כלומר, רוצה להיות אותנטית. ולא רוצה לא להגיד כלום ולתת לאדם שמולי להניח הנחות שאולי גם יהיו לא נכונות (שאם אני נרתעת ממגע אז אולי אני קרירה, שאני סוציומטית, שאני בכלל לא בעניין שלו, שאני בכלל לא בעניין של אף אחד, ומה הוא עושה פה איתי בכלל, איזה בזבוז של זמן...). כבר יותר פשוט "פשוט" להגיד את זה ולספר, אפילו רק במשפט אחד, שעברתי "כך וכך" ולכן קצת קשה לי עם מגע. אבל מתי אומרים את זה, את המשפט הזה? בדייט ראשון? בשלב ההכרות/התכתבות באתר הכרויות? בטלפון? מרגישה שצריכה להגיע לדייט כזה עם שלט על הצוואר, שאומר שעברתי פגיעה מינית, כי זה נראה לי כמו משהו שמגדיר מחדש את כל ההתייחסות לפגישה כזאת. וזאת מחשבה מגוחכת, אני יודעת. ומכעיסה. כי זה לא פייר שזה צריך להיות כל כך קשה.
ויש עוד הרבה מחשבות ותחושות שעלו לי בהקשר לזה, הרבה חששות. ובכלל מוצפת מזה מאוד.
אשמח לשמוע מחוויות של בנות כאן איך התמודדו או מתמודדות עם זה. עדיין לא הולכת להירשם לשום אתר הכרויות, אבל צריכה להתחיל איפשהו. אז מתחילה כאן.
תודה על התגובות שיהיו, וכל הכבוד למי שקרא/ה את המגילה הארוכה הזו... תודה!
נטע
 

DogsPCI

New member
שלום נטע, לילה טוב :)

&nbsp
אני מצטער לשמו על מה שעברת, ומאחל לך המון בהצלחה :) וכן אומר כל-הכבוד על כך שאת לא נכנעת לעבר, ואת מנסה את המייטב :)
&nbsp
אני כמובן לא מכיר אותך, וכן זהו נושא מאוד רגיש... אז אין לי הרבה מה לומר. מה גם שאני די בטוח שאם את נעזרת בפסיכולוגית, וחושבת על הדברים וכו' - אז די כבר שמעת הכל.
&nbsp
אז בכל זאת אומר כמה מילים, כמובן הכל מכוונה טובה ובמטרה לעזור :).
&nbsp
1. לדעתי האישית, הדבר הכי חשוב זה להסיר כל אחריות מעצמך על מה שלצערינו עברת בעבר. וכן, להבין שיש אנשים רעים בעולם. - את לא :).
&nbsp
2. להבין שכמו כל אחד ואחת מאיתנו, וממש לא משנה מה העבר ממנו הגענו - רוב הסיכויים שאת תפגעי לא-אחת בנסיונות להכיר מישהו וליצור זוגיות. ככה זה, זה דורש מאיתנו להתחסן, וכן ללמוד מנסיון, וכן גם מזל :).
אז לדעתעי זה הדבר הכי חשוב, לדעת מראש שיש סיכוי גבוה שתפגעי, ושאין לזה כל קשר אליך או לעבר וכו'.
&nbsp
3. אני גם מסכים עם הפסיכולוגית... שאין ברירה אלא להיכנס למים, וכן בצעדים קטנים :)
&nbsp
4. לגבי מתי לספר לצד השני על העבר... אז פה אני מחלק זאת לשניים:
א. מה יהיה נוח עבורך... ואת זה את יודעת.
ב. מה מצפה הצד השני. אני אישית לא חושב שהייתי מצפה שמישהי תספר לי פרטים כל-כך אישיים כבר בהתחלה. כך, שלפחות לדעתי, לא אמור להיות לך לחץ לספר מייד עבור הצד השני.
&nbsp
5. נ.ב. - ומאוד חשוב לדעתי - אל תעשי שום דבר בכדי "לרצות" את הצד השני... כל מה שאת תעשי צריך להגיע מתוך כך שאת רוצה בו.
&nbsp
&nbsp
מאחל לך המון אומץ, ואת היכולת באמת לשחרר את העבר.
עבורך... מגיע לך
.
&nbsp
 
היי נטע

מה שאת מספרת מצמרר.
לא פשוט לקום מרקע כזה ולהתחיל לבנות חיים, בטח ובטח קשר עם גבר.
צריך המון אומץ וכוח. נקרא שיש לך את זה.

את כותבת רהוט, גלוי, נראה שאת מסתכלת ב"לבן של העיניים" של מה שעברת
ומודיעה לו שאת מתחילה לנטוע כאן משהו אחר.
כתבת שצריך להתחיל איפהשהו, לתחושתי כבר התחלת!
רק מלקרוא את מה ואת איך שכתבת כאן, את עושה רושם של אישה מדהימה.

התחלתי בגיל מאוחר. מאוד.
אם את רוצה לשאול אותי, כל שאלה,
את מוזמנת לפנות אלי בפרטי.

בקבוקית.
 

Yael256

New member
היי נטע

אשמח לספר לך את הסיפור שלי, אני אומנם לא סבלתי באופן אישי מפגיעה מינית אך אחיותיי אכן סבלו ובמהלך הטיפול שהן עברו הפסיכולוגית אמרה שגם אם אני לא נפגעתי ישירות יש בפגיעה שלהן פגיעה נפשית גם בי.
מעולם לא עברתי טיפול פסיכולוגי אבל יש לי הערכה גדולה למקצוע ואני שמחה שאת מטפלת בעצמך, זה מאוד חשוב.
עכשיו לסיפור הניסיון הזוגי שלי, אני עוד מעט (עוד שבוע) בת 28 ונמצאת כיום במערכת יחסים זוגית ראשונה בחיי ב9 וחצי חודשים האחרונים, מדובר על מערכת יחסים טובה מאוד, בריאה שאף מתקדם בצעדים גדולים לביסוס (כבר גרים יחד).
לפני המערכת יחסים הזו מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים ואפילו לא התנשקתי עם אף אחד, כמוך שנאתי ונרתעתי ממגע, וחשבתי שיש משהו לא בסדר אצלי. כשפגשתי (באתר הכרויות) את בן הזוג שלי משהו השתנה, ממנו רציתי מגע, נהנתי שהוא נגע בי וכלל לא נרתעתי. החיבור היה כל כך טוב שבדייט השני כבר התנשקנו ובדייט בחמישי, בסך הכול שבועיים אחרי הדייט הראשון, שכבנו.
כיום 9 וחצי חודשים אחרי אני לא מאמינה בכלל לאן הגעתי, בחיים לא הייתי חושבת שאגיע לכאן כל כך מהר.
המסקנה שלי באופן אישי הייתה שפשוט צריך למצוא את האדם הנכון.... מקווה שעזרתי, אשמח לענות לשאלות כאן או בפרטי במידה ותרצי.
 

יפחדש

New member
היי

הסיפור שלך בהחלט קשה ונוגע ללב.
אומנם אני לא אישה, אבל אישית מאוד מבין את הפחד שלך מהקפיצה למים, וגם אני חווה פחד מאוד דומה, גם אם מסיבות אחרות לגמרי.
כפי שכתבו לך, נראה שאת בחורה מאוד כנה, ואוטנטית ואמיתית.
אין לי עצות חכמות לתת, חוץ מלנסות להכנס למים בצעדים קטנים, ולהבין שכל צעד קטן כזה בעיקר מוביל אל הצעד הבא, ולא בהכרח לקשר רציני.
מאחל לך בהצלחה מכל הלב, ובטוח שתמצאי מישהו, כי מגיע לך.
 

Surrealistical

New member
היי

קודם אני רוצה לפתוח בכך שאני מאוד מצטערת על החוויות הקשות שעברת. גם בגיל 7 וגם בגיל 22?? בלתי נתפס. עולם מחורבן.
דבר שני, יש לי הרבה להגיד אבל כנראה לא אצליח לתמצת ולזכור לכתוב הכל. אני מסכימה עם הפסיכולוגית שלך, לדעתי זו באמת השיטה הכי טובה, לעשות את זה בצעדים קטנים. ככה לאט לאט תביני שזה לא כזה נורא. כי רואים ממה שכתבת שאת כן מעוניינת בזוגיות, וחבל שחלאות מהעבר יהרסו לך את החיים העכשוויים.
אצלי המצב היה שונה מאצלך אבל יש כמה קווי דמיון. עד גיל 21 לא יצאתי לדייט. יש לי חרדה חברתית ופשוט הרגשתי שכל גבר שיש לי איתו אינטרקציה לא מעוניין בי. כן נרשמתי לאתר הכרויות באיזשהו שלב אבל לא נפגשתי עם אף אחד משם. מהסיבה שרציתי להכיר טוב את הבן אדם לפני שאני נפגשת איתו. אצלך הרתיעה מזה כנראה נובעת מפחד אבל אצלי היא נבעה מסלידה לכל הרעיון של להפגש עם גבר מבלי שאותו גבר יחשב לידיד שלי. כמו שאני נפגשת רק עם בחורות שהן חברות שלי ומתחשק לי לבלות איתן ככה גם רציתי להפגש עם גבר. ואני לא חושבת שיש לך מה לחשוש מרק הרשמות לאתר. כי את יכולה פשוט להרשם מבלי להפגש עם אף אחד ואת אפילו לא חייבת לדבר עם אף אחד. רק לראות איך זה, אולי זו תיהיה הקפיצה הראשונה. עקב העבר שלך ועקב זה שיש הרבה חארות שם בחוץ אני ממליצה לך לדבר כמה שיותר עם הבן אדם שאת נפגשת איתו. אני מאמינה שככה תרגישי יותר בנוח.
גם לי היו בזמנו מחשבות שנועדתי להיות לבד ושיש מצב שבחיים האלו אני לא אמצא אף אחד. בסופו של דבר התברר שטעיתי וכן מצאתי גבר שמתאים לי לאישיות ומטורף עלי.
לגבי ה"מתי לספר", זה מאוד תלוי כמה זמן את רואה את עצמך מכירה את האדם לפני שאת נפגשת איתו. אם את רואה שמי שאת מדברת איתו באמת מחבב אותך אז אפשר לזרוק משפט על כך שיש לך בעיות עם אינטימיות ומגע. אם הוא באמת מחבב אותך זה לא יפחיד אותו, אם זה כן אז אולי הוא חיבב אותך פחות משחשבת. אני למשל לא אוהבת מגע מזרים ואם היתי יוצאת לדייט אם מישהו שאני לא מכירה טוב לא היו אפילו החזקות ידיים, ואם הוא לא היה יכול לקבל את זה - בעיה שלו. בדייט הראשון עם בעלי יצאנו אחרי שדיברנו חודש ואמנם לא נפגשנו אבל ידעתי שהוא אדם טוב ומכבד, כך שאיתו לא היתה לי שום בעיה עם מגע.
 
לגבי אתרי ההכרויות

מהניסיון שלי יש לא מעט סוטים או אנשים שמחפשים רק סקס בדרך מאוד בוטה באתרי ההכרויות.
צריך לפתח סוג של עור פיל.
למצוא שם מישהו רציני זה כמו לחפש מחט בערמת שחת **
אחרי כל מה שנטע עברה, ספק אם יש לה את היכולת לסנן רגשית כאלה מפגעים.
"רק לראות איך זה" כמו שכתבת זאת לא המטרה שלה, היא רוצה קשר אמיתי.

אני חושבת שאתר הכרויות זאת קפיצה למים עמוקים מדי.
אם לעשות צעד קטן, כדאי לנסות ליצור קשר עם גבר במקום בטוח יותר.
למשל ללכת לחוג או התנדבות או לטייל עם הכלב וכדומה
ולהכיר מישהו, קודם כל לשם האינטראקציה החיובית עם גבר, לפני הקפיצה להכרות לשם זוגיות.
להתחיל מידידות. להתחיל מבכלל לאמן את הדיבור עם גברים. דיבור שיוצר חוויה חיובית, נעימה.

** חשוב לי לציין שהניסיון שלי הוא כמובן עם גברים סביב הגיל שלי ולשם ההגינות, אולי בגילאים צעירים יותר זה שונה.
 

Yael256

New member
אולי זה באמת הגיל

כמובן שיש לא מעט סוטים ומוזרים באתרי הכרויות אבל לא הייתי אומר שלמצוא שם מישהו נורמלי זה לחפש מחט בערמת שחט. אני הכרתי את חבר שלי באתר הכרויות, חברה הכי טובה שלי הכירה ככה את בעלה ויש לי דוגמאות נוספות רבות, בעיניי בעידן הטכנולוגי בו אנחנו נמצאים היום זו פלטפורמה מצויינת להיכרות.
 
מסכימה שזו אחלה פלטפורמה

גם אני הכרתי דרך אתר הכרויות.

אבל צריך לדעת להתנהל בה.
ה"מוזרים" או אלו שלא סגורים על עצמם וכדומה, עושים הרבה "רעש" ומשאירים טעם רע
ויש כאלה בכל גיל
ולכן, זה לא מתאים לכל אחד/ת.
לאנשים פגיעים /רגישים יותר זו עלולה להיות חוויה קשה.

ולכן, כמו שאמרתי, צריך לחשוב האם זו באמת הפלטפורמה הנכונה לכל אחד/ת התחיל ללמוד מאפס ליצור קשר עם אנשים.
 

Surrealistical

New member
לא מסכימה

לא חושבת שזה קשה כמו למצוא מחט בערמת שחת. כמו שאמרתי - לא נפגשתי שם עם אף אחד אבל דיברתי עם כמה בחורים שנשמעו בסדר גמור. וכמו אמרתי, צריך לנהל שיחות ארוכות לפני שנפגשים בשביל להכיר את האדם, במיוחד בשביל מישהי עם עבר טראומתי.
וזה שזאת לא המטרה שלה לראות איך זה לא אומר שהיא לא צריכה לעשות את זה רק בגלל זה. זה יהיה אחד הצעדים לדעתי בשביל להרגיש יותר בטוחה בתחום הזה. אפילו אם זה לא ישרת את המטרה שלה לדעתי להמנע מדבר (שלא מהווה סיכון) בגלל פחד זה משהו שצריך להתגבר עליו. לא את ולא אני לא יכולות לדעת לאן זה יתפתח אם היא רק תרשם.
 
מוותרת מראש נראה לי

קראתי את התגובות. גם כאן וגם בהודעות פרטיות.
תודה על התגובות ועל האיכפתיות.
אני מוצפת מדי מכל העניין הזה.
זה ממש ממש (ממש...) מציף אותי.
מפחדת לזוז מילימטר בכל מה שקשור לזה, וממש משותקת מחרדה.
אני יודעת שזה נשמע קיצוני. אבל זה מה שזה.
ההצפה "זורקת" אותי למקומות קשים. וצריכה עכשיו להתמודד גם עם זה. והפסיכולוגית בחופשה.
לא מסוגלת.
 

חלי79

New member
היי נטע

קראתי אותך והזדהיתי מאד.
לפעמים, כשמשהו מרגיש כל כך קשה לעשות, נכון פשוט לוותר עליו לפחות זמנית. נדמה לי שהאינטואיציה שלך נכונה.
הייתי במצב דומה לשלך ונתתי לעצמי את הזמן שלי והקצב שלי (הנקודה הקשה היתה להשלים עם העובדה שהקצב שלי בתחום הזוגי יהיה תמיד שונה משל אדם ממוצע, כולל הגיל בו אחווה דברים לראשונה). היו תקופות שאמרתי לעצמי - אוקי אז אני אחיה את החיים וכרגע אני מוותרת על זוגיות, אני לא באמת רוצה את זה, זה מפחיד מדי. וזה מאד מרגיע להשלים עם זה לפעמים. הייתי בטוחה שאני עוף מוזר ושאני היחידה והיום אני יודעת שהרבה נשים וגברים נמצאים במצב של פחד מזוגיות מסיבות רבות, ומתחילים בגיל מאוחר. זה בסדר וזה טבעי ונורמלי לסיפור החיים האישי של כל אחד.
מצד שני גם בתקופות שהחלטתי לוותר על זוגיות הייתי נחושה ליהנות מהחיים, לא ויתרתי לעצמי וכן הצבתי לעצמי מטרות והתנסויות שאני רוצה לעשות ושגם לא באים לי בקלות (לרכוש ידידים גברים וכו') מה שהשאיר אתגר בחיים שלי ולאט לאט נפתחתי.
את נשמעת כמו מישהי עם ראש על הכתפיים ומאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתחליטי ללכת בה
 
למעלה