דייט- פגישה עוורת עם ילדים

משתפרת

New member
דייט- פגישה עוורת עם ילדים

עוד משהו שהגוגל שלח למייל שלי מעלילות מערכת האימוץ בבריטניה: מסיבות אימוץ. מסיבות אליהן מביאים ילדים שלא מצאו עבורם משפחות (ילדים מעל גיל 3, אחים ועוד) ואנשים ששוקלים אימוץ ילד. לדברי המארגנים ל- 20% מהילדים המשתתפים במסיבות נמצאות משפחות מאמצות.
מצד אחד פתרון מבורך למי שהתקשו לפני כן למצוא עבורם משפחה. מצד שני אני חושבת על אותם 80% שחוזרים אל המוסד או המשפחה האומנת בלי פתרון, ויש כאלה שישתתפו בעוד ועוד ועוד מסיבות כאלה ויתאכזבו שוב ושוב. כואב!
קצת קשה לי עם הצורה הזו שבה אנשים באים לבחור ילדים. בארץ מדי פעם מפרסמים סיפור של מי שמחפשים עבורו משפחה, אבל אף פעם לא מציגים קבוצה שממנה בוחרים את המוצלחים או היפים או המנומסים או כל פרמטר אחר. אבל קשה להתווכח עם הצלחה: לאותם ילדים לא נמצאה משפחה בכל דרך אחרת... צריכה לחשוב על זה.

זואילי

New member
היה לא מזמן סרט ביס דוקו

על תצוגות אופנה כאלה... ועל לא זוכרת בדיוק את השם אבל משהו בסגנון - תערוכת יום שני (או רביעי..).
סרט שמעורר מחשבות לכאן ולכאן על הדרכים של אותה מערכת למצוא משפחות לילדים.

fannyd

New member
רעיון מצויין

במיוחד כשמדובר בילדים גדולים יחסית.

fatfat

New member
בארה"ב ישנו פרוייקט שמבוסס על אותו עיקרון

ונקרא Wedensday Child. מדי שבוע ביום רביעי מפרסמים את הסיפורים של ילדים מחמש ערים מרכזיות בארה"ב: ניו יורק, אטלנטה, פילדפיה, לוס אנג'לס ומחוז מטרו. מדובר בילדים ששוהים במשפחות אומנה ומחכים להיות מאומצים. כולם או ילדים גדולים או ילדים מאוד פגועים. מספרים את הרקע שלהם, כולל מה הצרכים המיוחדים שלהם, רמת לימודים, תפקוד יומ-יומי ואיזה סוג של משפחה מחפשים עבורם. מפרסמים תמונות שלהם וכו'. ואחת לחודש יש גם תוכנית טלוויזיה בה משדרים סרטונים שצילמו עליהם. במקביל מפרסמים סיפורים וסרטונים על ילדים/משפחות שאימצו/אומצו דרך הפרוייקט.

אבי351

New member
אכן יש שני צדדים למטבע אבל אני רואה

את הצד החיובי והטוב שכל ילד חמישי מצא משפחה אוהבת ותומכת וזה הכי חשוב

למעלה