דייט ראשון לא מוצלח. מקובל לתת הסברים?

sharpcookie

New member
דייט ראשון לא מוצלח. מקובל לתת הסברים?

אחרי כמה שבועות של הכרות אינטרנטית וטלפונית, יוצאים לדייט.
במהלכו, לא כל כך מתחברת לבחור. הוא אמנם נראה די טוב, אבל יותר מידי מרוכז בעצמו, מרעיף בשבחים עצמיים, לא מתעניין בי ואינו קשוב כשיש לי משהו לומר. קצת היפראקטיבי ופטרוני (מעיר לי כשאני לשנייה מסיטה את מבטי מעיניו או קוטעת את שטף הדיבור שלו), מתנהג בחוסר נימוס כלפי המלצר וכיו"ב.

די על ההתחלה מרגישה שאני רוצה כבר לעזוב אבל מתוך נימוס ממשיכה לשבת ולהקשיב לו. בסוף הערב משלמת את חלקי, הוא לא מציע להזמין (לא שהייתי מסכימה) וגם משאיר טיפ ממש נמוך על חלקו. מנסה לצאת משם כמה שיותר מהר. הוא מנסה להתנשק אבל אני נמנעת ונכנסת לרכבי כדי לחזור הביתה.

למחרת הוא שואל אותי איך היה. עונה לו שהוא בחור מעניין ושמחתי להכיר אותו אבל שלא נראה לי שאנחנו מתאימים כזוג.
הוא מאוד מופתע ושואל למה אז עונה שלא הרגשתי חיבור נפשי ושלא כולם מתאימים לכולם כבני זוג אבל שאפשר להיות ידידים אם הוא רוצה... הוא עונה "אוקי" ונעלם.
למחרת, יוצר קשר שוב ושואל בצורה דרמטית מה לא היה בסדר, כי הוא פשוט לא מצליח להבין וחשב שהלך מעולה.
מייד גם מספר לי שבינתיים כבר יצר קשר עם בחורה חדשה באתר ההכרויות שענתה לו מיידית ונראת מעוניינת... אני מניחה שהאגו שלו קצת נפגע והוא רוצה להוכיח לי שהוא נחשק ושעשיתי טעות. מסבירה שאני בעבודה ולא פנוייה לשיחה...

אם ישאל אותי שוב, האם לענות ולהסביר בכנות?
האם לדעתכם הסבר של איך התנהגותו נתפסה בעיני יכול באמת לעזור לו בעתיד או שזה סתם ייצור אנטגוניזם ורגשות שליליים?

NEO83

New member
את יכולה לנסות ולהסביר לו

איפה מבחינתך הייתה הבעיה, זה יכול להתגלגל ל2 כיוונים:
  1. או שאגו שלו יפגע וזה יחזור אליך בבומרנג
  2. או שהוא יבין שעשה טעות, את בעצם תחנכי אותו והבחורה הבאה שתצא איתו תצא לדייט יותר מוצלח
או שאם הוא יצור קשר שוב
תסבירי לו שאת לא מעוניינת יותר שיצור איתך קשר יותר.

בחירה שלך

shay4442

New member
בתור אחד שהיה בסיטואציות דומות

מאוד הייתי שמח להסבר מדויק כמו שתיארת אני מניח שהוא מעביר במוחו את כל הדייט ומשום מה לא מתחבר לו מה שאת תיארת.
- לא מקובל להסביר דברים כאלה אבל מי אמר שחייבים לנהוג כמקובל?
- רוב הסיכויים שהתגובה הראשונית תהיה לא נעימה ומתגוננת כי זאת תגובה מאוד אנושית את לא צריכה להעלב ויש מצב שהטא כן יפנים לדייט הבא שיהיה לו.

סתם ייצור אנטגוניזם ורגשות שליליים
אף אחד לא אוהב ביקורת, במיוחד לא טיפוס כפי שאת מתארת. נסיון להיכנס להסברים רק יכניס אותך לויכוחים והתנצחויות איתו ("מה פתאום! אני לא אמרתי כך וכך!") כאשר כל אחד ינסה להוכיח לשני שהוא טועה. עזבי את זה.
&nbsp
הטעות שלך מתחילה עוד קודם: "אחרי כמה שבועות של הכרות אינטרנטית וטלפונית". חבל למשוך היכרות וירטואלית כ"כ הרבה זמן, כאשר במציאות תוך 5 דקות פסלת אותו. אפשר היה להגיע לנקודה הזו הרבה קודם.

juggernaut

New member
חוסר מודעות עצמית רציני.

+ רצה להוכיח לך שהוא נחשק
זאת האסטרטגיה המטופשת ביותר שנתקלתי בה מימיי, ואני באמת לא מבין למה את בכלל חושבת מה את צריכה להסביר לו.
לבחור מקרה סופר בעייתי של "אני מלך".
זה ממש אחלה להיות ככה, אני משתדל בגישה שלי לחיים להיות Winner בכל מצב, אבל עם סופר מודעות עצמית ורגישות חברתית לאנשים שאיתי.
לא חושב שאי פעם הערתי למישהי בדייט (זה דבר ממש מפגר לעשות, כי זה מעלה מלא אנטגוניזם), או הייתי פטרוני (אני אפילו לא מכיר אותה.)
&nbsp
הבחור לא יקשיב למילים שלך ו"יתעורר" פתאום. יותר סביר שהוא יפגע ויתקוף בחזרה כי זה הטייפ.
מתנצל בשם המין הגברי על הערב המבוזבז.

עדן512

New member
וואו, אני מתפעלת מהתגובה, ומהרגישות, כל הכבוד!

מתפעלת גם מההתנצלות בשם המין הגברי

Shamy

New member
תשובות

1.ראשית אני רוצה לברך אותך שהצטרפת לפורום כחברה פעילה (אותי זה שימח מאוד לראות גולש חדש פעיל)
2. אני לא חושבת שהוא ישאל שוב , אבל לדעתי במידה וכן אני הייתי אומרת לו את האמת לגבי הדייט. לפעמים אנשים לא כ"כ מודעים לבעיות שלהם אבל כן רוצים להצליח בדייטים בסופו של יום ורוצים לדעת אולי עבור עצמם מה היה לא טוב ובמה כדאי להם להשתפר לדייטים הבאים -ואם הוא כזה , והוא רוצה לדעת למה , זכותו..ולדעתי כדאי שתגידי לו כי אולי זה יחסוך לו הרבה פדיחות בדייט הבא..לא כן?

sharpcookie

New member
תודה על התגובות

ושיימי- תודה על הברכות והסימון האדום
שמחתי להצטרף. לקרוא את הדיונים כאן ולהיחשף לחוות דעת שונות זאת בהחלט חווייה מאירת עיניים גם אם לא תמיד מסכימים...

בכל אופן, בינתיים לא שמעתי ממנו שוב אז מקווה שהנושא אכן ירד מהפרק.
למען האמת יצאתי קצת עצבנית מהשיחה האחרונה ובאיזשהו מקום כן רציתי להגיד לו, אבל מסכימה עם הדיעה הרווחת שתועלת לא תצמח מכאן ורוב הסיכויים שהוא יגיב בתוקפנות... כנראה שאמנע מהסברים מדויקים, אפילו אם פתאום יחליט לשאול שוב...

Shamy

New member
בשמחה

ואת באמת נחמדה...

פעם מעשה שהיה לי כך היה ,

הגעתי לדייט , נתחיל מזה שהבן אדם התעצבן שזה היה בשישי בצהריים...וגם ככה אמרתי לו שאין לי זמן בשישי והזמן היחידי שיש לי לדייט הוא לארוחת צהריים אחרי העבודה שלי ושאם הוא מעוניין הוא יכול לאסוף אותי מהעבודה (בזמנו עבדתי עם חיות).
מהרגע שנכנסתי לבן אדם לאוטו הוא היה רק בטלפון עם חברים לגבי לאיזה מסיבה הם יילכו היום ומתי וכמה ואיזה כוסיות יהיו שם ואיזה שתייה...יותר גרוע מבחורה..וכל זה בנוכחתי כן?..אחרי בערך 40 דקות עד שהאדון היה מוכן להסתכל בתפריט להזמין משהו, אמרתי לו לאחר שהזמנו ויצא לנו להחליף בקושי מילה וחצי - שהוא יותר מדי בטלפון ואולי הגיע הזמן לתת לבטריה קצת לנוח?
הוא התעצבן...התעלם והמשיך להיות בטלפון ועל כן הוצאתי את ה20 שקלים שהיו לי בתיק כדי לשלם על הקפה שהזמנתי והתחרטתי שהזמנתי , השארתי אותם על השולחן וגם היות והוא לא היה מוכן לדבר איתי גם כתבתי פתק יפה על המפית והשארתי לו על השולחן . נתתי לו צ'פחה חברית כזאת של ביי גבר והלכתי מהמסעדה והזמנתי לעצמי מונית הבייתה. על הפתק כתבתי...גבר, אתה מחובר לטלפון יותר מבחורה ,הגיע הזמן להפסיק

אז את רואה , יש כאלה שגם כשהם שואלים זה לא באמת מכוונה אמיתית וטהורה ,אלא מתוך סתם רצון לעשות קצת קולות של...תשימי לב אליי אין לי בטחון עצמי..לא צריך להתפלא מכל פלוץ שכזה, פשוט להגיד לעצמך טוב יש לו בטחון עצמי נמוך והוא מפצה ביתר בטחון ,אולי בעוד כמה שנים יעבור לו..

וואו נראה לי שהוא ממש לא יודע איך להתנהל בדייטים

האמת שעם כל ההתנהלות שלו- את ענית והתנהלת בצורה לגמרי יפה, אני כבר מזמן הייתי מאבדת סבלנות איתו.
לדעתי, אין לך יותר מה לנסות להגיב לו. הוא עבר הלאה כביכול-שיהנה ושלום על ישראל

&nbsp
&nbsp

מילי1991

New member
אל

אל תגידי לו איך התנהגותו נתפסה בעינייך
לא מתאים לך- שחררי
וידידים (לא יזיזים) זה תמיד טוב !

ELLA1992

New member
לדעתי אם תסבירי לו באותנטיות הוא יירד ממך

ואם תשאירי אותו עם סימני שאלה ותמיהה הוא רק יציק לך יותר. מניסיון.
על הדרך גם תעשי מצווה גדולה בזה שתעזרי לו להשתנות בכך שתציגי בפניו את המגרעות שהוא הביע בדייט.
אני יכולה כמובן להבין גם את הצד שלו, בוודאי שנפגע לו האגו, ובצדק, זה מתעתע בו, הוא ככל הנראה לא מבין מה לא בסדר בו והביטחון העצמי שלו אולי טיפה בנסיגה,
לדעתי אם תסבירי לו את הסיבה האמיתית לכישלון של הדייט את כאילו תהרגי שני זבובים במכה אחת, גם תורידי אותו ממך וגם תרגיעי אותו ואף תתרמי לו בכך.

בהצלחה.

שלום

קשרים עם אנשים צריך ליצור בטבעיות ולפרק בטבעיות, וזאת הסיבה שאני לא מאמין בדייטים ובקשרים מלאכותיים. להגיד שאת לא מרגישה בינתיים שמתאים לך ושאפשר להישאר ידידים, זו דרך יפה לשחרר. לא צריך לחשוף כל דבר, ואפשר גם בלי זה להישאר אמתיים. הוא סיפר לך על הקשר החדש שלו, אולי רצה לשתף ולרגש אותך, כמו שכתבו לך היי שמחה בשבילו ואחלי לו בהצלחה.
&nbsp

למעלה