דיילת אל-על נפלה הבוקר ממטוס חונה

Matan103

New member
אני לא מבין

למה לא מנתקים את השרוולים אחרי סגירת הדלתות? או אם מדובר במדרגות, למה לא פוקדים על הנהג לנתק את המדרגות רק אחרי סגירת הדלתות? לא חבל? אסון כזה יכל להימנע אם היה קצת שכל ברשות שדות התעופה.

YHS

New member
אנסה להסביר

מתוך מה שהבנתי מהכתוב. קודם כל - זה לא רשות שדות התעופה, אלא אל-על. שנית, המטוס לא היה בשרוול, כי הוא היה עדיין לפני טיסה. או יותר נכון, יתכן שהוא היה בשרוול, אבל הוא קיבל מזון. את המזון לא מעלים במדרגות, אלא מביאים עם משאית מיוחדת שהארז שלה עולה לגובה המטוס. זה דורש פתיחה של הדלת, כאשר אין בחוץ מדרגות. לאחר סיום ההטענה המשאית מתרחקת ואז יש לסגור את הדלת. השלב זה אין כל הגנה, למעט רצועה קטנה לרוחב הדלת שלא בהכרח יכולה למנוע נפילה. אם עובדים לא לפי הנוהל, קורים מקרים כאלה.

YHS

New member
עוד הערה קטנה

אם המטוס בשרוול כבר, מעלים את המזון מהדלת האחורית.

LittleDevil

New member
הסבר והערה להערה

קייטרינג מעלים למטוס מהדלתות שבצד ימין, דהיינו, לא מצד חיבור השרוול. לכן, ללא תלות במצב המטוס, מחובר לשרוול או לא, ניתן להעמיס קייטרינג גם מהדלת הקידמית וגם מהאחורית. אכן, הקייטרינג מועמס באמצעות משאית בעלת ארגז המתרומם לגובה הדלת. בסיום ההעמסה המשאית מתרחקת ויש לסגור את הדלת כאשר שום דבר אינו מחובר לדלת, לא רמפה של משאית ולא מדרגות. גם סרט הבטיחות הצהוב מוסר מהפתח, היות ולא ניתן לסגור דלת כאשר הוא מתוח על הפתח. לכן במצב זה, מעידה של דיילת עלולה להסתיים באסון, כפי שקרה היום, היות ואין כל אמצעי שימנע את הנפילה.

Matan103

New member
ברור שזה אלעל,

אבל הרשות המחוקקת פה היא רשות שדות התעופה, והיא צריכה לחוקק חוקים ברורים מאוד בנוגע לזה.

YHS

New member
מה פתאום?

ממתי רשות שדות התעופה היא "רשות מחוקקת"? אם כבר אז מנהל התעופה האזרחית קובע חוקים ותקנות.

זה קרה במשמרת שלי...

כמו שכתוב בכתבה, היא נסתה לסגור את הדלת לאחר שהקייטרינג סיים את ההעמסה של המזון ונפלה מהמטוס. בכל מקרה יש נוהל ברור: דיילים חייבים לסגור את הדלת תמיד בזוגות! מאחל לה החלמה מהירה!

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifדבר אחד ברור, יש כאן מחדל בטי

בטיחותי. אם דייל מתכופף כלפי חוץ מעל בטון/אספלט החנייה כאשר ישנה אפשרות סבירה של נפילה. יש לתת פתרון למצב זה. נכון שזה קרה בישראל פעם אך המצב עדיין לא בטיחותי. הפתרון בין אם שינוי בתכנון המטוסים או בנהלים. יכול להיות שצריך מתחת לכל דלת אפשרות להוצאת מגש מתחת לדלת, בדומה לסולמות שיצאו מ737 הישנים(תקנו אותי-אני לא זוכר אם זה היה הדגם). בעיית בטיחות. פעם ראיתי 747 של אל על שהגיע לפני עלייה ל26 ובשל תקלה פתח את כל הדלתות מספר פעמים, ללא סולמות מדרגות וכו'.

ny22

New member
מנהל
ממש עצוב....

אני מאחל לה החלמה מהירה. ולמרות זאת אני חושב שאלעל היא חברה מאוד טובה ואפילו מצוינת.

Aviation Addict

New member
יש משהו חדש לגבי מצבה?

והאם כבר מצאו את הש.ג. כדי להאשים אותו?

HELLAS

New member
מאחל לה החלמה מהירה

אחרי נפילה כזו בטח צפוי לה תהליך החלמה ארוך וקשה. עצוב.

לצערינו זה די שכיח...

שבוע שעבר נפלה דיילת של ארקיע ממטוס ATR בשדה דוב ולפני כשבועיים נהרגה דיילת של איר פרנס מנפילה מדלת פתוחה בזמן ניסיון לסגור אותה.

למעלה