דייסת שיבולת שועל / קוואקר

mrkorr

New member
דייסת שיבולת שועל / קוואקר

הי,

להכנת דייסת שיבולת שועל, ראיתי בסופר שני סוגים של מה שניראה אותו מוצר:
1. שיבולת שועל להכנת דייסה מהירה (קופסאות פח של יצרנים אמריקנים).
2. "קוואקר" באריזות ניילון קשיח (למשל של בראל) שעליהן לא נכתב בישול מהיר או דייסה.

האם יש הבדל מבחינת ערכים תזונתיים (כמות פחמימות למוצר מוכן)?
האם יש הבדל בתוכן - ז"א האם מהקוואקר של בראל (למשל) לא ניתן להכין דייסה?
האם השיבולת שועל לדייסה "מהירה" עברה עיבוד נוסף כלשהוא? או שזה סתם גימיק של היצרנים?

תודה מראש!
 

IrisPeleg

New member
קווקר

יש כמה סוגים של שיבול שועל.
חלקן מכונות קווקאר ע"ש החברר האמריקאת ששיווקה את זה בכופסאות פח.
כל שיבולת שועל עדינה זהה לקוואקר.

מבחינת כמות פחמימות : 3 כפות של כל סוג קוואק = מנה פחמימה = 15 גרם פחמימות.

כמובן שהערך התזונתי (סיבים, מינרלים ועוד) שונה בין שיבולת שועל דקה וגסה(פחות מעובדת).

אגב, אני מחליפה חצי מהכמות בסובין שיבולת שועל.
לא מכיל פחמימות, מתמוסס וטעים (גם במרקים).

בתאבון
 

IrisPeleg

New member
זה נכון גם לקמח מלא

כל אחד צריך לקבל טיפים ולשים את האילוצים עבורו.

אני רגישה לגלוטן ואם יתנו לי המלצה של לחם מסויים או שיבולת שועל אתיחס לזה בהתאם.

כנל לגבי רגישות ללקטוז.
 
למעלה