דיירים שמתנגדים לבנייה של דייר על הגג שלו, עדיף שימלאו כתב ת

Elaa56

New member
דיירים שמתנגדים לבנייה של דייר על הגג שלו, עדיף שימלאו כתב ת

שלו האם עדיף שימלאו כתב תביעה בטאבו, בפני המפקחת על רישום המקרקעין ( 650 שח ). או שיפנו לעו"ד?

דיירים שמתנגדים לבנייה של דייר על הגג שלו, עדיף

יקירתי, אם הגג שלו, ואם הוא בונה ברישיון, ואם אתם מתנגדים (ובאמת שאינני מבין מדוע), הדבר היחיד שיכולים לעשות זה לפנות לבית המשפט עם עורך דין, ולבקש הפסקת הבנייה. ברגע שהוא קיבל רישיון כחוק מהעירייה, מה אתם רוצים מהמפקחת על הבתים המשותפים? על איזה חוק הוא עובר?
אבל אם אין לכם נימוקים סבירים אלא סתם סכסוך שכנים ישן, תכינו את פנקסי הצ'קים כי לא רק שתשלמו לעורך דין, גם תחויבו בפיצויים לשכן בגין הוצאות שגרמתם לו עקב עצירת הבנייה, והשופט יחייב אותכם בהוצאות עורך דינו של השכן ובנוסף קנס גבוה "על בזבוז זמנו של בית המשפט" ובצדק !
לא מבין מה מפריע לאנשים שמישהו בונה כחוק. צרות עין וקנאה.

zammy

New member
קשה לענות

האם הגג שלו בטאבו? האם בדקתם בתשריט הבית המשותף למי שייך הגג?
הוציאו בית משותף באינטרנט ובדקו תשריט וצו בית משותף.
האם הוא מנצל זכויות בנייה של כל הבניין על חשבון דיירים אחרים?
האם בדקתם בעירייה את התכנית שלו? האם הובאה לדיון בוועדה המקומית? האם נדרשתם לחתום עליה?
התנגדות אפשר להגיש לפי חוק התכנון לעירייה ורק על בסיס שיקולים תכנוניים הנדסיים אסתטיים.
למפקחת על שימוש ברכוש משותף או פגיעה בבניין לפי חוק המקרקעין.

Elaa56

New member
הדייר שהיה לפניו, בנה על אותו גג , והמדרגות

והמדרגות לגג עברו על הקיר המשותף של דירה שלו ושלנו, והיה עושה רעש. מטרד רעש.6 שנים היה כך.
הרסו לו העירייה בסוף.

התנגדות לבניה על הגג.

עצם העובדה שהועדה המקומית נתנה לנישום היתר בניה לא מסיים את עבודתו.
יש לבדוק שהגג צמוד בטאבו לדירת המגורים.
לאחר מכן יש לבדוק שזכויות הבניה מוצמדות לדירת הגג.
אם התשובה לשני השאלות לעיל היא חיובית, אני לא רואה דרך שתצליחו לעצור את בנייתו, אלא מקסימום לעכב.

אם זכויות הבניה לא צמודות בתקנון לדירה למעלה, על בעלי הדירה להסדיר את רכישת הזכויות מכלל הבניין.
אני לא מאמינה שפנייתכם עצמאית למפקחת תהיה מספיק מקצועית ופוגעת. כל עוד אין עו"ד מדיירי הבניין שמוכל לקחת את הטיפול על עצמו, הייתי פונה לעו"ד שיעזור לכם בניסוח ובייצוג. יתרה מכך, ייתכן ובלשב השני אפילו הייתי מחזקת את הבקשה עם חוו"ד שמאית.

בברכה,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

למעלה