דיי לא יכולה יותר

hila3574

New member
דיי לא יכולה יותר

אני חייבת לשתף בזוועה שאני חווה כרגע... היום כמו בכל יום שיגרתי ומסריח בחיי הלכתי לעשות הליכה וריצה תמיד אני זריזה ומהירה.. היום ממש לא יכולתי,הרגליים שלי היו כל כך כבדות.. בקושי זזתי.. הרגשתי נורא,נורא ואיום!! זקנים בני 70 צעדו יותר זריז ממני ועוד לא יכולתי לרוץ קיבינימט! לא הצלחתי... הלכתי כמו סמרטוט..... הרגשת תסכול נוראית.. הגעתי הביתה כולי בוכה ומתוסכלת מה קורה לי? מה יהיה...? עד מתי החרא הזה.. אני מסתכלת על עצמי במראה ואני יודעת שאני רזה אבל אני רואה את הרגליים שלי כאלה דובות......... ואם אני יוותר ויכנע לחולשה אני יהיה יותר שמנה !! כבר אני שעה אחרי ההליכה וכל הגוף רועד לי... אני בקושי זזה.. וקראתי מאמר שאומר שמי שעשה דיאטת כאסח ברגע שהוא יתחיל לאכול הוא ישמין כפול ואני יהיה ממש שמנה בטח רק המחשבה שוברת אותי לגזרים.........! יש לי דיאטנית פעם ראשונה השבוע אבל איך אפשר בכלל לסמוך עלייה אם מעכשיו והילך כל מה שאני יאכל אני ישמין בגלל כל הדיאטה הזאת...? ומי בכלל אמר שאני יקשיב לה . . איך התחלתי לבכות ולהשתגע. . ! מה קורה לייייי? בבקשה תעזרו לי זה נכון שעכשיו הכל נידפק לי בגוף וזה אבוד?!!? בא לי למות.......!! הכל ניהיה רע,רע ורע יותר

sunny lady

New member
הי הילה מתוקה!

שוב אני מרגישה את המצוקה בהודעה שלך, אני מרגישה את ההתשה, את חוסר הכוחות ואת המאיסה במצב שלך, ואני מבינה אותך. הסברנו לך (אני אישית) בשרשור ההודעות הקודם שלמטה, מה את צריכה לעשות כדי לקבל טיפול. דיאטנית בלבד לא מספיקה במקרים של הפרעות אכילה. בנוסף, את כותבת "מי בכלל אמר שאני אקשיב לה?"- וזאת התחלה די גרועה, כי על אף כל הקשיים, אם את רוצה לצאת מהביצה שנכנסת אליה - את היחידה שתוכל להוציא אותך משם, וזאת על ידי מאמצים ושיתוף פעולה עם המטפלים שלך. מכיוון שזה מאד קשה, כי בעיות האכילה התחילו ממקור נפשי, וכדי לטפל בבעיה צריך להבין מה היה המקור הזה ולטפל בו, לא מספיק טיפול דיאטני, אלא יש צורך בצוות של אנשי מקצוע שמתמחים בהפרעות אכילה ויוכלו לספק לך את כל התמיכה וההגנה שאת צריכה. בקשר להשמנה - לא מדובר על מצב קיצוני כמו שאת מתארת. כשהגוף יורד במשקל בצורה קיצונית בגלל דיאטה חריפה, בדרך כלל חילוף החומרים שלו מואט על מנת להציל אותו, כי כך הוא משמר כל קלוריה שניתנת לו, מכיוון שהוא יודע שניתן לו בצמצום. כשאת מתחילה לאכול שוב, לפעמים - ולא תמיד! זה מאד תלוי במשך הדיאטה, בקיצוניות שלה וכו' - בהתחלה הגוף קצת אוגר נוזלים וחילוף החומרים שלו עדיין איטי. אבל אחרי תקופה מסוימת, וממש לא ארוכה, שאת חוזרת לאכול בצורה תקינה, חילוף החומרים שלו חוזר להיות בריא והנוזלים משתחררים מהגוף ואז העלייה חוזרת להיות נורמלית. כשכתבנו לך לפני כן שרצוי לטפל במחלה כמה שיותר מהר, זה היה גם מסיבות נפשיות וגם מסיבות בריאותיות - מסיבות פיסיות זה בדיוק בגלל זה. ככל שאת ממשיכה עם הדיאטה יותר זמן, את "דופקת" לעצמך את חילוף החומרים ויש יותר סיכוי (!!!!) שהגוף אחר כל יעלה במשקל כשתתחילי לאכול נורמלי. ככל שאת מפסיקה עם זה מוקדם (ואת בשלב מוקדם) הגוף חוזר לעצמו הרבה יותר מהר ועובד בצורה תקינה. ככל שמושכים את המחלה הזאת יותר זמן הגוף ניזוק והנזק נהפך להיות יותר ויותר משמעותי וקשה לתיקון - אז ככל שאת תופסת את זה יותר מוקדם - כך את פחות צריכה לדאוג לגבי העליה חזרה במשקל. כלומר בעצם כדי שהגוף לא ישמין - את צריכה לאכול בצורה נורמלית. כל יום שאת מרעיבה אותו ולא נותנת לו מספיק רק גורם לו לאגור יותר ויותר ממה שאת נותנת לו. עכשיו, אני יודעת שקשה לך מאד, ואני יודעת שמצד שני, קשה גם לעלות במשקל, אבל תחשבי על זה ככה - הקושי של המחלה מוביל רק לקושי יותר גדול. הקושי של ההחלמה - מוביל להחלמה ולשחרור מהקושי.
לכי לקבל טיפול במרפאה להפרעות אכילה!!!

אופירA

New member
מנהל
הילה, אני גם רוצה לעזור לך מנסיוני

למרות שיש לנו פה sunny lady מדהימה שיודעת פשוט הכל! אני רוצה להבטיח לך משהו: שום דבר לא אבוד לך עדיין, ועוד לא נדפק לך הכל בגוף. את בת 18. לגוף ולנפש שלנו יש כוח שיקום מדהים מהזוועות הכי קשות שעוברות עליו, ואת בגיל שיש בו המון כוחות. רק תנצלי אותם לטיפול ולהחלמה, ולא להרס. כי אם הגוף יעבור עוד שנים של התעללות וסבל, כבר לא יהיו לו יותר כוחות לעזור לעצמו. ואז הכל כבר יהיה אבוד ודפוק, ואני לא אוכל יותר להבטיח לך כלום... את צריכה לוותר רק קצת - על הרצון להיות רזה מידי. שמנה לא תהיי מזה. מבטיחה - מניסיון. תסכימי ללמוד באמצעות הטיפול המשולב את המבט שיראה לך שאת רזה. לא תצטרכי יותר לראות את הרגליים שלך כאילו הן שמנות. תסכימי ללמוד באמצעות הטיפול כמה את חשובה ויפה, כמה את טובה וחיובית - ולא תצטרכי להקטין את עצמך עוד ועוד ולוותר על עצמך. כשתהיי חשובה לעצמך, תרצי להיות מה שאת. ולא תצטרכי להפחית ממשקלך. בינתיים - אולי לא תסתכלי במראה? וגם אל תעלי על המשקל. תוותרי על זה. אל תגיעי למקום שבו תצטערי על העבר ותצטרכי להשלים עם מציאות מרה, כי לא תהיה עוד דרך חזרה... תסמכי על הדיאטנית, כי כל מה שתפסידי מזה הרבה פחות חמור ממה שתפסידי אם לא תוותרי על החשיבה שמנחה אותך כרגע... תנסי לקרוא לכאב שלך (זה שמכריח אותך לעשות הליכות וכל מיני דברים שהופכים את הימים שלך לשגרתיים ומסריחים) בשם אחר - לא בשם שאת רגילה: "אני שמנה, וצריכה לרזות...". דברים אחרים מכאיבים לך. תנסי לזהות אותם ולדבר עליהם. לצרוח אותם ולהוציא את הסירחון החוצה.

Just Efrat

New member
הילה ../images/Emo24.gif

אני מקווה שהרוחות נרגעו מאז שכתבת את ההודעה הזאת ושנרגעת מאז... שום דבר לא אבוד! שום דבר לא נדפק לתמיד. את יודעת שאת רזה, אבל הרגליים שלך נראות לך דובות... כי את חולה,הילה. חולה במחלה מגעילה שנקראת הפרעת אכילה, ולכן את רואה את עצמך בצורה כל כך מעוותת. תחשבי שהמחלה שמה לך משקפיים שדרכם את רואה כרגע את העולם. משקפיים שמעוותות הכל. שמכניסה אותך לאטרף ופאניקה, לאובססיית רזון ואוכל. את לא שמנה, את יודעת את זה- אבל הרגליים שלך נראות לך "דובות". את מרגישה זוועה אבל ממשיכה להרוס את עצמך. את צריכה מישהו אובייקטיבי שרואה את הדברים בצורה בריאה ונורמלית, לא תחת ההשפעה של המחלה הלא הגיונית והמטורפת הזאת- כמו הדיאטנית שאת הולכת אליה. תביני שאת חולה, וצריכה כרגע לסמוך ולהשען על מישהו אחר, שיראה לך את הדרך לצאת מהתהום שאת נמצאת. תני לה הזדמנות לעזור לך, תסמכי עליה ותאמיני שאין לה שום אינטרס להביא אותך למצב של השמנה! דווקא בנות שמתחילות לאכול אחרי דיאטת כאסח ארוכה וקשה בלי השגחה ובלי ליווי מקצועי, דווקא להן יש יותר סיכוי להגרר לבולמוסים ולהשמנה בעקבות הדיאטה. עדיף ללכת לדיאטנית שתעזור לך לחזור לאכול בצורה שפוייה ובריאה, בלי לעלות במשקל (אלא אם את בתת משקל). גם אני חששתי לשתף פעולה עם הדיאטנית שלי. למה? כי קודם כל חשבתי שאני יודעת ה-כ-ל (כן, גם יותר ממנה שהיא דיאטנית מנוסה
). אני יודעת מה אני צריכה לאכול ומה לא, ואני יודעת כמה אני צריכה לאכול, כמה אני צריכה לשקול- ורק אני יודעת מה טוב בשבילי. ושנית, כי פחדתי להשמין. היא אמרה לי שאם לאחר הטיפול, המטופלות שלה בעודף משקל, אז היא נכשלה. כי המטרה שלה הייתה להביא אותן למשקל בריא ונורמלי לגובה שלהן. לא להביא אותן למצב של השמנה. וראיתי הרבה בנות שהחלימו מהפרעות אכילה, גם כאלו שהיו חולות במשך שנים והגוף שלהם עבר התעללויות רבות מצידן, והפלא ופלא... הן אוכלות, בריאות, מאושרות ו... רזות. אפשר גם לאכול וגם להיות רזות (כן- גם את! אני פשוט זוכרת שכשאמרו לי את המשפט הזה אני חשבתי עלצמי- שכן, זה אפשרי, אבל לא אני... אני לא יכולה
. תסתכלי על בנות סביבכן... כמה בנות רזות ובריאות יש... המון, לא?) היית כבר אצל הדיאטנית? ספרי לנו איך היה... אפרת

oehhe

New member
זה ממש קורע את הלב

בהתייחס לכל התגובות המחכימות שמעלי (נדמה לי ששלושתן עברו את מה שאת מתחילה עכשיו ואני עברתי את זה מצד המבוגרים). אנחנו יודעים כל כך טוב את התשובות הנכונות. אנחנו מכירים את הדינמיקה. התסריט כל כך ברור. אנחנו רוצים לצעוק לך, ה ז ה ר י !!! יש כאן מכשול!!! ואפילו את זה אנחנו יודעים,,, שממש קשה לך לשמוע אותנו, ועוד יותר קשה להקשיב לנו, והכי קשה - כמעט בלתי אפשרי, לנהוג כעצתנו. הקשיבי הילה לבנות, הן יודעות הכל, התייחסי אליהן כמו מתנה שקיבלת מאלה שהמציאו את האינטרנט. התייחסי לדבריהן כמו דברי אלוהים חיים. ביכולתך להציל את עצמך, את רק צריכה עזרה. כל יום איחור הוא קריטי. איך עוד אני יכול לצעוק,,, הלואי והייתי יכול לשוחח אתך בטלפון ולצעוק \ ללחוש את כל אלה. הצילו... oehhe a lefthanded octopus

sunny lady

New member
../images/Emo24.gif אוהבת את כולכם

תודה על התגובות המדהימות. קראתי אתכם אחד אחד ומילאתם את לבי באור ואהבה. הילה יקירה, קחי את כל האהבה שיש פה, הכניסי אותה ללבך ותני לה ללוות אותך בימים הקשים האלה - כדי שתוכלי ללמוד לאהוב את עצמך קצת יותר בכל יום. אוהבת את כולכם בפורום המקסים הזה.

hila3574

New member
תודה!

היי... הייתי היום אצל הדיאטנית... אני לא חושבת שהתפריט הזה יעזור לי.. בכל זאת כל פריט שמוסיפים לי ניראה לי נורא.. היא שקלה אותי ואני בתת תזונה ומשקל כרגע.. והפנתה אותי לפסיכולוג.. אני מודה לכם על התגובות.. באמת חיזקתם אותי.. כי באותו הלילה שרשמתי כאן ישבתי,בכיתי,הערתי את כל הבית..היה לי מן התקף נוראי של רצון עז רק למות... אני מקוה שיהיה טוב..

oehhe

New member
לעבודה הילה

אנחנו כאן בשבילך, מחזיקים אצבעות, תומכים מרחוק, מחכים לעדכונים. דרך ארוכה ולא קלה לפנייך, אבל בכוחך לצעוד בה. חזקי ואמצי. oehhe

sunny lady

New member
../images/Emo23.gif

הילה מתוקה, את צודקת - התפריט הוא לא מה שיעזור לך. את!!!!! - את היא זו שתעזור לך. את תקחי את התפריט הזה ותלכי לטיפול ותגייסי את כל הכוחות והאומץ והאהבה שיש בתוכך ואת היא זאת שתנצח!! ואנחנו כאן בשבילך.
צידה לדרך.

למעלה