דיכאון או לא ? הרס עצמי?

הילה776

New member
דיכאון או לא ? הרס עצמי?

שלום לכולם איך אתחיל ...בעיצמו של הליך גרושים קשה נשואה 17 שנה + 2 ילדים מקסימים
היה לי הכול ... בעל טוב וקנאי ...ילדים מקסימים...בית רכב עבודה מסודרת ...
על פניו הכול בסדר (הקדמתי הכול בחיים )
וניראה לי שגם משבר גיל ה40 הקדים אני עסוקה בלהרוס את כול מה שיש לי

הרחקתי את בעלי דחיתי אותו ללא הרף חיפשתי ריגושים בחוץ מה שגרם לגרושים שלנו
עכשיו הכול מונח על הכף הכול נהרס
אני ריקה מבפנים מזלי שיש לי את 2 הפרחים שלי אחרת הייתי בטח משתגעת
מה עושים.... למה הרסתי את כול מה שבניתי כול כך הרבה שנים

TipTip2013

New member
מזדהה מאוד *טריגר*

אני כל כך מזדהה עם ה"להרוס חיים מושלמים", ואז להצטער..
המשהו הזה שלא נותן לך מנוחה והורס לך מערכות יחסים.
אצלי אישית - אנשים תמיד נמאסים עליי אחרי זמן קצר, תמיד יש לי חברה אחת טובה למשך שנה שנתיים ואז זה נגמר. רק האנשים העקשנים ביותר נשארים בחיים שלי, או אלה שאני אוהבת אותם אהבת נפש ומוכנה לסבול כל דבר כדי להישאר איתם.. אין יציבות. רק עם המשפחה יש יציבות- איזה מזל שיש לי את ההורים והאחים שלי! הם תמיד יהיו פה..תמיד.

למה היית חייבת להרוס לעצמך? שאלה טובה. את זה תגלי רק בעזרת טיפול מעמיק ועל ידי כך שתשאלי את עצמך את השאלות הנכונות, אבל אני מאמינה שאפשר להיפטר גם מההתנהגות ההרסנית הזאת. אפשר הכל. אז אל תתייאשי, את תהיי שמחה ושלווה יום אחד אם רק תרצי :))

Lady Stark

New member
קשה לומר

בנוגע לדיכאון, תשאלי את עצמך אם את סובלת מ:
תחושות ייאוש, חרדה, קשיים בשינה או שינה מרובה, אבדן תיאבון או תיאבון מוגבר, איבוד עניין מדברים שבעבר עניינו אותך, עייפות כרונית, כאבים בלתי מוסברים, מחשבות אובדניות, חוסר ביטחון מוגבר, אבדן חשק מיני.
בכל מקרה, כדי לאבחן דיכאון צריך לגשת לפסיכיאטר ולהתייעץ.

לגבי התקופה שאת עוברת: לא בטוח שמדובר בדיכאון, ולעתים יש משברים ותקופות רעות.
כשקורה משהו בזוגיות, אנחנו הרבה פעמים נוטים להאשים את עצמנו. ואני מבינה שאת מרגישה שהרסת את הנישואין. אבל הרבה פעמים אנחנו הולכים לפעולות האלה לא סתם מתוך הרס עצמי. זה גם יכול להיות זעקה לעזרה, או חוסר שביעות רצון מהזוגיות שלך ומבן הזוג.
ממליצה לך בחום להתחיל טיפול פסיכולוגי שיסייע לך להבין את עצמך טוב יותר.
ואם את מרגישה מצוקה נפשית כמו זו שתיארתי בתחילת התגובה, ממליצה גם שתקבעי פגישה עם פסיכיאטר.
חשוב לי לומר שגם יש פורומים בתפוז בנושאי זוגיות וגירושין. אולי יעזור לך לדבר שם.

בכל מקרה, נשמח שתעדכני אותנו מה שלומך.

למעלה