דיכאון וסמים קלים.

nirshpigler

New member
דיכאון וסמים קלים.

היי אנשים,
לפני כמספר שנים התנסתי בעישון של סמים קלים
הסם לא השפיע עלי בהתחלה אבל כשהוא השפיע אחרי מספר נסיונות
במקום לעשות לי טוב זה עשה לי רע מאוד,
יצר אצלי דפיקות לב מועצות סוג של "פיצוצים והרגשה לא רגוע
מן סוג של התקף פאניקה גדול ומפואר ...
זה הכניס אותי תקופה ארוכה לדיכאון וחרדות והסתגרות
וחוסר רוגע וכו ...
האם למישהו יש נסיון או קרה לו מקרה שכזה?
פעם קראתי שזה קשור לבעיות נפשיות שיש לבנאדם וזה מעצים אותם בעשרות מונים ..
מאז אותו מקרה אני כבר לא אותו אדם,
מאוד חרד,ומאוד לא רגוע ...

Lady Stark

New member
היי ניר

אני מצטערת על כל הסבל שהיה בשנים האלו.
אני לא מומחית כדי לומר שאכן הסמים הם מה שגרמו לך לקשיים ולסבל הנפשי, אבל מניסיון אני יודעת שהם אכן יכולים במקרים מסוימים לעודד חרדות והסתגרות. לדעתי האישית הם באמת לא יוצרים בעיה יש מאין, אלא מציפים בעיות. אבל זו רק דעתי.
אני כן יכולה לומר שבאופן כללי סמים קלים לא עושים נזק למוח אם לא משתמשים בהם הרבה, אבל פעמים רבות הם "נגועים" בחומרים לא טובים (ריסוס לא טוב, למשל) שיכולים להפוך אותם לפחות טבעיים ולעורר תגובה לא טובה. בנוסף, אנשים מסוימים פשוט רגישים לזה יותר. לא לכולם זה מתאים.
דבר ראשון, מקווה שלא נגעת בזה מאז מכיוון שכבר הבנת שהם לא עושים לך טוב.
שנית, אתה מטפל בעצמך איכשהו? מאוד חשוב שלא תזניח את זה ותנסה להבין את מקור החרדות, ולקבל כלים כדי להרגיע אותן.
ולבסוף, אני ממליצה לך לנסות פעילות גופנית אם אתה מסוגל. היא מצמצמת חרדות באופן ניכר.

תרגיש טוב!

nirshpigler

New member
היי, תודה על התגובה המהירה ..

מאז המקרה הזה שהיה לפני 13 שנה בערך
לקחו לי שנים רבות להתגבר והמון חרדות ופאניקות שרדפו אותי,
טופלתי אצל פסיכולוגית למשהו כמו חצי שנה אך זה לא באמת עזר לי.
הזמן "ריפא" , היום אני מתפקד בחברה ומשתדל לחיות חיים נורמלים
אבל אני קצת יותר מסוגר מאדם נורמלי אך משתדל שלאמשתדל לעשות הכל כרגיל כמו כולם.
זה עדיין שם כמו צל שנמצא מולי ורק אני רואה
לפני שנה ומשהו היה לי התקף פאניקה נוסף , התקף חרדה שהתאשפזתי בעקבותיו , היום אני הרבה יותר טוב
אבל זה בא בגלים ואני לפעמים מרגיש שאני נופל
יש לכם אולי טיפים מה לעשות , אייך להשתחרר מזה
היום אני עוד צעיר (35) , אך אני מפחד שבגיל מבוגר יותר אני לא אוכל לעמוד בזה ...
זה חזק ממני ...

Lady Stark

New member
היי שוב

אם אתה מחפש שיטות ביתיות להרגיע את זה, אני ממליצה בחום על שגרת ספורט קבועה. זה מקטין את החרדות בצורה מדהימה, ונותן לך תחושה של שליטה על עצמך ועל הגוף שהחרדה לוקחת ממך כרגע.
בנוסף, תחפש קצת מה עוזר לך ותנסה כל מיני דברים. כתיבה, ציור, קריאה... כל אחד ומה שעוזר לו ספציפית.
ושוב, אני עדיין ממליצה לך לנסות שוב טיפול. החרדה נותנת תחושה שזה חזק ממך, אבל עם הטיפול הנכון אתה יכול להבין את המנגנון שמאחורי החרדה ולהגיע למצב בו אתה לא תפחד יותר מהתקפים, ותוכל לשחרר אותם הרבה יותר מהר ובקלות.

nirshpigler

New member
תודה על העיצות :)

פורום נהדר
שיעזור להמון אנשים
אתם עושים עבודת קודש...
כל הכבוד

kasharel85

New member
ספורט?

בהתקף חרדה הדופק עולה הפה יבש וקשה לנשום איך אפשר לעשות פעילות ספורטיבית במצב כזה?

kasharel85

New member
זה לא עוזר

התקף חרדה זה משהו נפשי לא פיזי לא משנה כמה ספורט אני עושה אני עדין סובלת מהתקפי חרדה מספיק שמשהו יומר לידי שמשהו מת או חולה ויש לי התקף זה לא קשוררררררר

Lady Stark

New member
יקירתי

אני מצטערת לשמוע שאת לא מצליחה לקבל סיוע מפעילות גופנית. אני גם מסכימה איתך שבזמן התקף חרדה קשה לזוז ולהיות פעילים. גם אני כזאת. אבל זה מאוד אישי וכל אחד מרגיש אחרת עם ספורט. אני מכירה אנשים שהדבר היחיד שעוזר להם בזמן התקף זה הליכות.
אבל באופן גורף ומדעי, פעילות גופנית משחררת אנדורפינים שמאוד מקלים על מצבי דיכאון וחרדה. בנוסף, פעילות אירובית (הליכה, ריצה, שיעורי אירובי) עושה דברים נפלאים לסיבולת לב-ריאה, מה שעוזר בנשימות וגם מאוד מקל על חרדות. וגם - זה עוזר ליציבה ולתחושת הכבדות.

תרגישי טוב יקירה.

y8y8

New member
בקיצור, לאנשים כמונו אתם אומרים- לא כדאי..

אפילו לא נסות..?

Lady Stark

New member
היי

זה מאוד אינדיווידואלי. לכל אחד זה עושה משהו אחר. אבל אני כן חושבת שאפשר לומר באופן גורף שבזמן אפיזודה / התקף / תקופה קשה לא מומלץ לנסות פעם ראשונה.

למעלה