דיכאון לאחר קבלה לעבודה

rotenberg

New member
דיכאון לאחר קבלה לעבודה

אני טיפוס די בטלני , שנודד מעבודה לעבודה למרות היותי עם תואר ראשון מפרנס 2 ילדים ואישה עלוקתית. לאחרונה התקבלתי לעבוד במקום מאוד נחמד ,למרות ששדרתי שאני לא מתלהב מהעבודה קבלתי צלצול לסלולרי שהתקבלתי, ונחת עליי הדיכאון שלאחר מציאת עבודה וגעגוע לחזור לבטלה הנחמדה. מה עושים כדי להתגבר על העצלות ואיך מתגברים על היציאה מהמיטה החמה בבוקר , על מנת לצאת לעבודה ולראות אנשים במשרד ,אנשים עם פיות ושיניים ?

Curious

New member
לי יש שאלה באותו עניין בגוון שונה

כיצד משמרים את ההתלהבות ההתחלתית של לפני הכניסה לעבודה ותחילת העבודה? אולי זוהי בעצם שאלת הפורום כולו, כיצד הלכה למעשה מדליקים אור בעבודה?

לדייק

אני לא בטוח במכנה המשותף. נסי להיות יותר קונקרטית ולהביא מצב ספציפי כדוגמה. אמיר

Curious

New member
אכן, שאלה כללית

התכוונתי למצב שבו, אנו מחפשים עבודה, וסוף סוף מוצאים. ברגע שהודיעו לנו שהתקבלנו, הרי שאנו מתמלאים בשמחה ומרץ ושאפתנות וכבר רואים איך העבודה הזו מקדמת אותנו מנקודה איקס לנקודה וואי ואיך הכל משתלב וכו'....דהינו התלהבות ולהט לפעול. ואז מתחילים לעבוד בלהט ומוטיבציה להצליח... ואז באים המכשולים והביקורת.. ולאחר מכן, מתגברים על המכשולים העיקריים וחווים את השגרה שבעבודה... והעומסים, והחשק והלהט והמוטיבציה יורדים... אז שאלתי במקרה כזה הייתה, כיצד לדעתכם שומרים על הגחלת על הלהט והמוטיבציה והאיזון...תוך הצמדות למטרות. מקווה שהפעם הייתי יותר ברורה.

רק אישי

הכוח ב"להדליק אור בעבודה" מצוי באחריות אישית, בעזיבת המקום הכללי / תיאורטי / עקרוני והליכה אל המקום האישי החווייתי. רק במקום הזה אנחנו יכולים למצוא את הקשר הרגשי - התנהגותי האישי. והממקום הזה אנחנו יכולים להכיר את עצמנו ולחולל שינוי משמעותי. אני לא מוצא טעם בדיון חברתי, אין בו נקודת אחיזה אישית ליישום. נסי, אם זה אכן משמעותי עבורך למצוא את עצמך בנקודה מסוימת, משם נוכל להיות מחודדים. שבת שלום אמיר דרור

Curious

New member
אני מבינה

אני פשוט לא מעוניינת לחשוף פרטים אישיים מדי, ורציתי ללמוד מן הכלל אל הפרט. סוף שבוע נעים

התמודדות עם עצלות ודכאון

קשה. קשה לשמוע את החוויה שלך. השפה אומרת שמכל הכיוונים יש עליך משקולות ומוקשים. עצלות איננה "מחלה". עצלות, כמו שאני מבין אותה, היא איזה שהוא שדר. שדר רגשי עמוק שרק דרך הקשבה בלב פתוח אפשר לעשות איתו משהו. וחשוב כנראה שתנסה לחפש דרך להקשיב לעצלות. אחרת היא עלולה להיות מקל חזק בגלגלים שיפגע בך. אני לא מאמין שאפשר להתגבר על עצלות באיומים, או על דיכאון בכדורים. רק הקשבה והכרת הקולות מאחורי הקושי תביא בהירות ושינוי. אני יודע שמה שאני מציע יכול להיות לא ברור ובטח לא קל, אבל כך אני רואה את התמונה וזה מה שהערוץ הזה יכול לאפשר. אשמח להמשיך ולהקשיב אמיר דרור

למעלה