דיכאון מדבק, אבל גם חוסן נפשי

דיכאון מדבק, אבל גם חוסן נפשי

קיבלתי מסר מעניין עם לינק לכתבה (או חצי כתבה
) הבאה -
http://www.haaretz.co.il/news/health/research/.premium-1.2000194

אני מאמינה שהמשך הכתבה מדבר על הצד האופטימי של ה"הידבקות" הזו, כפי שהיא מכונה, כלומר, אנשים בעלי נפש חזקה, חדורי רצון לעזור ולפעול, שנותנים כוח לאחרים ולאט לאט "מדביקים" אותם בזה.

מה דעתם בנושא? לשני הכיוונים.

Grey Wind

New member
זה נכון

לא קראתי את הכתבה (חח) אבל בתור בן אדם שמאוד מושפע מאנשים לטוב ולרע, כשאתה נמצא ליד מישהו עם נפש וכוח רצון חזקים שמאמינים בך זה משפיע נהדר, באותה מידה שבן אדם שלילי הוא כמו רעל בשביל אנשים עם נטייה לדיכאון.

Lady Stark

New member
מעניין

אני בדרך כלל חוששת מכתבות כאלה, כי לא חסרות דעות קדומות על זה שדיכאון הוא מדבק. והכתבה הזאת מדברת על דכדוך ולא על דיכאון, ואני מקווה שלא יקראו אותה בצורה מוטעית.
כי דיכאון, חד משמעית, אינו מדבק. בן אדם צריך שיהיו לו כמה תנאים מקדימים להיווצרות דיכאון. נטיה מולדת, דפוסי חשיבה מסוימים, ילדות בעייתית ועוד.
אני, בגדול, מאמינה שבני אדם דומים נמשכים אחד לשני. לכן דיכדוך יכול להשפיע על אדם אחר. כי כששני אנשים הם בעלי נטיה משותפת למחשבות בעלות עומק או לחלופין, מחשבות פסימיות, הם בכיף יכולים להתחבר ו"להעביר" מצבי רוח אחד לשני. הרבה פעמים אנשים בעלי נטיה דיכאונית גם נמשכים אחד לשני, כי להם יש אפשרות להבין זה את זה.
אני, רוב החברות הכי קרובות שלי סובלות מרמה זו או אחרת של חרדה ודיכאון. ולא נראה לי שהן נדבקו ממני

מיצי2013

New member
מה שליידי אמרה

היא צודקת... והרבה מהחברות שלי גם מתמודדות עם כל מיני דברים, והעובדה היא שבמצב כזה יותר קל לנתק קשר עם מי שפחות מבין אותך, כלומר החברים ה"רגילים" ולהישאר עם אלה שאפשר לדבר איתם על הדברים הקשים יותר.

בקיצור נקודת החיבור היא ברמה הקוגניטיבית ולא ברמה הרגשית. אם אני אפגוש מישהו עם חוסן נפשי יכול להיות שאני אדבק בהתלהבות שלו רעיונית, אבל רוב הסיכויים שאני אמשיך להרגיש אותו דבר.

Lady Stark

New member
נכון מה שאמרת

לפעמים החברים שנשארים איתנו הם רק אלה שיודעים איך להתמודד עם הקשיים שלנו. במצבים דיכאוניים אסור להתפשר על הסביבה הקרובה.

היי48

New member
אני חושבת שזה תלוי

אם מדובר באדם שסובל/סבל מדיכאון, אדם שאני יכולה יותר להזדהות איתו, ישנם יותר סיכויים שאני אתחבר "ואודבק" מצורת ההתנהגות שלו מאשר אם מדובר מאדם שלא. אני משערת שלכן יש פורומים כמו הפורום הזה וקבוצות כמו אלכוהוליסטים אנונימים, ששם אפשר לחלוק עם אנשים שחוו דברים כמו שאתה חווה.

מילקי110

New member
דיכאון גורם לכך שאין סבלנות לכלום

אין סבלנות לראות טלוויזיה , אין סבלנות לקרוא

* לפעמים אדם שלילי יכול לעשות נזק כזה שלוקח שנים להשתקם

גם כאשר פוגשים אנשים נחמדים אז בהתחלה לא מאמינים שהם באמת נחמדים שכן מה שאתה מכיר זה רק רוע של אנשים

ואז או שהאנשים הנחמדים בורחים ממך .

גם באזישהו שלב - כמו בימים אלה יש פשוט אפטיה מוחלטת , הנה דיברתי עם חברה בפייסבוק והיא אמרה שאולי ניפגש ביום ראשון זה לא עושה לי כלום

אחרי זה עוד מישהי התקשרה וגם כלום פשוט אפטיה מוחלטת .

כל מה שאני מסוגלת להרגיש זה רק רגשות של דחייה , דחייה של אנשים זה משהו ששורף ...ובאופן כללי לא הצלחתי לקרוא את הכתבה

שכן בימים אלה אין לי סבלנות לכלום - פשוט אפטיה מוחלטת.

במשך שלושה ימים גם הייתה לי שפעת אז לא הלכתי לעבודה , אתמול פשוט ירדתי למטה וישבתי על ספסל רק כדי לשאוף אוויר לא אכפת לי שאנשים ינעצו מבטים ויחשבו שאני תמהונית

אני חייבת אוויר . ועוד מעט אעשה את זה שוב .. שיגידו שאני משוגעת זה לא אכפת לי . נראה אנשים חיים כמו שאני חייתי ויוצאים נורמליים .

למעלה