דיכאון עז

דיכאון עז

שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש לפני כמה חודשים, והעברתי את כל הסימניות מהכרום שלי לאלה בעבודה. מן הסתם במהלך הזמן מחקתי בעבודה כמה שלא רלוונטים והוספתי חדשים, ואיכשהו הדפדפן בעבודה גם הוסיף לי מעצמו המון סימניות. אתמול בלילה המחשב שלי כתב לי שאני לא מחוברת לכרום ו"אני מפסידה" - התחברתי לכרום, והמחשב האידיוט באותה שניה עשה לי העברת דפדפנים, מחק את כל הסימניות שהיו לי ועכשיו המחשב שלי בבית נראה בדיוק כמו המחשב שלי בעבודה - וזה ממש מרגיז ומעצבן, כי יש לי מלא סימניות לא רלוונטיות ואלה שחשובות לי נמחקו, והוא גם מתנהג אחרת בנוגע לרזולוציה ולשמירת טורנטים. מה אפשר לעשות? איך אפשר להחזיר אותו להגדרות שהיו?
תודה רבה.

em28

Well-known member
אפשר לנסות לשחזר (אם גובה מתישהו):

שלושה קווים (למעלה משמאל) --> סימניות --> יבא סימניות מדפדפן או קובץ HTML
אם נעשה אי פעם גיבוי כדאי לבדוק אותו, אם מותקן דפדפן אחר אולי כדאי לשחזר ממנו.
&nbsp
אני ממליץ להתקין בכל מחשב ובכל דפדפן את ההרחבה Xmarks.
ההרחבה הזו מאפשרת גיבוי, שחזור וסנכרון בין מחשבים שונים (בית, עבודה, נייד, טאבלט, סלולר),
בין דפדפנים שונים (פיירפוקס, כרום, ספארי ובהתקנה נפרדת אקספלורר), חוצת פלטפורמות (חלונות, אנדרואיד, IOS).
ממולץ.

Y. Welis

New member
אמור להיות גיבוי בתיקיית הכרום

בשם bookmark.bak. אפשר לחפש או לבדוק בתיקיה עצמה - אבל היא מוסתרת כברירת מחדל:

c:\Users\[user account]\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\
(במערכות ויסטה, 7 ו-8)

אם הקובץ קיים ואכן מתאריך מוקדם, אז ניתן לחלץ את החומר:
* בכרום - תפריט -> הגדרות -> להתנתק מחשבון גוגל.
* לסגור את כרום ולשנות את הסיומת של הקובץ לכלום, כך שישכתב את קובץ ה-bookmark הקיים (כדאי לגבות אותו לפני לכל מקרה).
* להפעיל את כרום ולייצא את הסימניות לקובץ HTML.
* להתחבר לחשבון גוגל ולתת לכרום להסתנכרן (לא ידוע לי אם הסינכרון דו כיווני - אולי יש מקרים שכן, כאשר מוחקים סימניות).
* לייבא את הסינמיות מקובץ ה-HTML ששמרנו לפני כן. הפעם הן יצורפו ויסתנכרנו.

תודה על התשובה

בדקתי עכשיו ויש כזה קובץ, אבל הוא כנראה ממש ממש ישן והסימניות בו הן לא מה שהיו לי על המחשב לפני יומיים, אלא לפני שנתיים.
אם יש לי דיסק גיבוי קשיח, והגיבוי האחרון מלפני שבועיים, אפשר לחלץ ממנו כזה דבר?
אם כן, איך?
תודה.

Y. Welis

New member
תלוי מה גובה אליו. התיקיה איננה ב'מסמכים'

ואכן חבל שהיא לא שם (רק כרום מסוג portable ניתן להריץ מתיקיה נבחרת, מכל מקום), אבל כך הוא בנוי.
&nbsp
יש תוכנות גיבוי וסינכרון שיאפשרו בחירת תיקיות נוספות, ואז ניתן לצרף אותן.

למעלה