דיכאון שאחרי לידה

brigit

New member
דיכאון שאחרי לידה

יש לי חברה שסובלת מדיכאון קשה - לא ידוע לי אם זה דיכאון שלאחר לידה כי אין לה שום בעיה עם התינוק אבל היא נמצאת במצב דייכאון מתמיד מאז הלידה - כמעט שנה. האם יש איזהשהוא גורם (אין לה אפשרות לממן טיפול פסיכולוגימ פרטי) שיכום לעזור???

אנידס

New member
היי, שנה אחרי הלידה זה די הרבה זמן

היא יכולה לפנות כעיקרון לקופת חולים ולבקש הפניה לפסיכולוג. היו כאן הרבה דיונים על הנושא ובפורום הורים לתינוקת. את יכולה לעשות חיפוש. כל הכבוד שאת עומדת לצידה ומנסה לעזור לה. בהצלחה

אני חושבת שהיא צריכה לפנות לרופא

המשפחה ולהתייעץ. יכול להיות שהוא יתן לה הפניה לפסיכיאטר של הקופה, והיא תקבל טיפול תרופתי שיסייע לה. שנה של דכאון זה ממש המון זמן. אני לא חושבת שטיפול פסיכולוגי הוא התשובה במקרה של דכאון אחרי לידה. בהצלחה.

אנידס

New member
רוצה לסייג בעניין הפסיכיאטר.

לטעמי, באופן כללי במהלך טיפול בבעיות נפשיות ובמהלך טיפול בבעיות רגש ובדיכאון אחרי לידה בפרט יש שימוש רב מדי בתרופות. אני מאמינה, שתחילה לפני נטילת תרופות פסיכיאטריות כדאי מאוד לנסות טיפולים תרפוייטיים, קוגנטיביים, חברתיים (שהוכח שלעתים הם טובים מטיפול תרופתי) ועוד. פסיכיאטר הוא רופא וככזה ידו קלה על המרשם ועל כן הסיכוי שאדם המגיע לטיפול אצל פסיכיאטר יתחיל ליטול תרופות הוא יותר מגדול. אני חושבת שבמקרים שאינם חריגים (חוסר תפקוד, מחשבות פסיכוטיות, ניסיון לפגוע בתינוק ועוד) רצוי לגשת לפסיכולוג מקצועי שיש לו ניסיון בטיפול במקרים מסוג אלה (אגב ניתן גם להיעזר בעובדת סוציאלית במיקרים פחות קשים). במקרה שהטיפול תקוע ויש צורך בטיפול תרופתי הפסיכולוג ידאג להפנות את האדם לפסיכיאטר כנדרש. מאוד מקווה שלא פגעתי, זוהי דעתי האישית לאור לימודיי וידוע לי שישנם חילוקי דעות בנושא גם בין אנשי מקצוע.

nubi

New member
חושבת כמוך אבל מסיבה אחרת

אני יכולה להעיד על עצמי בלבד. אחרי שהקטנה נולדה, הכל נפל עליי. בלי עזרה מאמא או מהבעל (וכרגע זה לא חשוב למה). אני לא יודעת אם הדכאון וחוסר האונים נבעו נטו מהורמונים או משילוב של הכל. זה קל לשלוח אותך לייעוץ/טיפול תרופתי שבעצם מי שצריך לעבור את זה זו הסביבה, שמצפה ממך להמשיך כרגיל. כלומר: החיים של כולם השתנו, אבל אני שלמתי את המחיר ואני לא חושבת שאני צריכה לקחת תרופות כי לא עוזרים לי יותר.

galiaS

New member
אני חושבת שההמלצה לקבל עזרה

מקצועית לא נובעת מזה שאוביקטיבית קשה, אלא כדי להתמודד בצורה טובה יותר עם הקושי. חלק מהלימוד להתמודד עם הקושי הוא ללמוד מה את צריכה ולבחון איך ניתן לקבל את זה מהסביבה. להבדיל אלף אלפי הבדלות, אדם שנקלע לדכאון בעקבות אבדן נקלע אליו מסיבות הגיוניות לגמרי, אך עדין אין סיבה שלא יקבל עזרה בהתמודדות שלו עם האבדן.

T noki

New member
בכל אופן כדאי לפנות לאבחון מקצועי

האם היא מודעת לבעיה? האם היא רוצה לשנות, לעזור לעצמה? אם כן, זו כבר התחלה טובה. יש לקופ"ח שירותים פסיכולוגיים במחיר מסובסד, הבעיה שההמתנה לתור לוקחת זמן רב, לכן אולי כן כדאי פגישה אחת עם פסיכיאטר - התור הרבה יותר קצר, והוא לא ישר מתחיל עם תרופות, זה תלוי בסוג הבעיה. חוץ מזה, לפעמים במצבים של דיכאון, התרופה היא ענין זמני המשולב עם טיפולים של שיחות וכו' כדי לזרז את היציאה מהדיכאון, ולאחר שיש שיפור ניכר, אפשר לרדת בהדרגה עם המינון ולהשאר עם השיחות. בכל אופן, ברור שהיא צריכה עזרה דחופה. כל הכבוד על הרצון לעזור - בעיני זו ממש הצלת נפשות. היא חייבת לקבל עזרה, בין אם הדיכאון קשור ללידה ובין אם לא. אפשר כגורם ראשוני לפנות לרופא המשפחה או למרפאה ולקבל שם פרטים לאן לפנות. בהצלחה!

מהיכרות אינטימית עם הנושא כמה תובנו

א. אם היא לא מכירה בעובדה שהיא בדכאון לאחר לידה בעצמה , היא לא תקבל ממך בברכה את התובנה הזו. ב. עפ"י הפסיכולוג שלי , התעמלות בכלל והליכה בפרט הם אנטי דפרסנטים מצויינים ,תוציאי אותה להליכות ערב זה מאוד יעזור לה (לא לעבד את עצמה) ג. פרוזק יעיל באופן מדהים לטיפול בדכאון שלאחר לידה במידה וזה אופציה (בעיני זה לא) ד. בהצלחה זה לא פשוט בכלל

כאחת שתמכה בנשים בדכאון

מה שאני יכולה להגיד לך חשוב שתהיה לה סביבה בריאה בבית כלומר בעל משפחה תומכת בנוסף את בתור חברה טובה כפי שציינת תדעי להקשיב לה ופעם בשבוע או מתי שנוח לך פעם בחודש להוציא אותה לסרט טוב הצגת בידור טובה ישיבה בבית קפה והכי חשוב שיהיו לה חברים טובים לידה ושיהיה לה תעסוקה עם חברים וילדים סביבה היא תשכח מזה אם היא הייתה גרה באיזור שלי וודאי שהייתי עוזרת לה עם חברים היא מוזמנת להתקשר אלי ושתבוא אלינו אם היא ממונעת היא תהנה בחברתנו.

למעלה