דיכאון

• פותח הנושא TFNM
  • פורסם בתאריך

TFNM

New member
דיכאון

ההגדרה הפסיכולוגית של דיכאון הוא מצב שבו האדם תופס את העתיד כרע/קשה/רצוף כישלונות תופס את הסביבה כמקום עוין/תחרותי ערך נמוך של העצמי (לא להיתבלבל,אלו לא התסמינים אלא ההגדרה) אם נסיק שההגדרות האלה נכונות,ואדם שעונה לפחות להגדרה אחת נמצא בשלב מסויים של הדיכאון אז ניתן להסיק שלא ניתן לברוח מהדיכאון,מעטים כל כך האנשים אשר מעולם לא היו במקום שבו הסביבה נתפסה כעויינת,ואני לא מסוגל לחשוב על שלב בחיים שלי שלא היה ידוע לי שמתישהו בעוד זמן מסויים יקרה משהו שאני לא ארצה בו. האדם כל כך בנוי להיות בדיכאון? העצב הוא חלק כל כך לא נפרד מהחיים שלנו? אם נניח שההגדרות הפסיכולוגיות מדוייקות אז אנחנו יכולים לומר בוודאות שהסטיקר של רבי נחמן "אין ייאוש בעולם כלל" לא רק שלא נכון אלא ההפך? ניתן לומר שכולנו שרויים כל הזמן ברמה מסויימת של דיכאון לא משנה מה,אלא שיש לנו מעין "מד עצב" שתמיד מלא במידה חלקית ורק כאשר הוא מלא במידה מועטה אנחנו יכולים להגדיר שאנו לא בדיכאון? כנראה שמה שאני אומר פה יכול להיראות למישהו אחר כטיפשי,אבל זה אחד הדברים שממלאים לי את הראש בזמן האחרון.

תראה

דבר ראשון- באמת למה דיכאון שווה יאוש?? דיכאון יכול לגרום לייאוש (שזה הרבה יותר גרוע), אבל זה לא אומר שאי אפשר לצאת מדיכאון... זה שאנחנו היינו בסביביה עויינת לא אומר ששורה עלינו מצב דיכאון תמידי גם אחרי שיצאנו ממנו אתה יודע... ודיכאון זה לא עצב... דיכאון זה תוצאה של עצב שאנחנו חושבים שלא היה לו מטרה, כלומר שמה שגרם את העצב (בן שמת חס"ו, או טראומה נפשית), היה חסר טעם עניין ומטרה. דיכאון היא תוצאה של עצב/כאב שלא תמיד חייבת להופיע עקב אירועים כאלה... אני יכול להיות עצוב וכואב, אבל דיכאון זה כבר משהו אחר... ותמיד אפשר לצאת ממנו.

TFNM

New member
...

ייאוש הוא דבר מקביל לדיכאון...אם הוא שווה איליו בדיוק זה קשה לומר,אבל אין וויכוח על כך שייאוש ודיכאון הם דברים מקבילים/נגזרים/מובילים אחד לשני

האדם בנוי להיות בדיכאון באותה מידה

שבה הוא בנוי להיות מאושר . מהם החיים ללא דיכאון ? חיים שטוחים , משעממים , חיים שאתה לא יכול להגיד שאתה מרגיש אותם . תאר לך מה זה ללכת כל היום עטוף בנילון ולא להרגיש דבר. לגעת , אך לא להרגיש את המגע - מלבד זה של הנילון . כך הם החיים ללא דיכאון , חיים שלנפשך מעטפת נילון. כיצד תרגיש שאתה מאושר אם מעולם לא ידעת מהו עצב? איך תעריך את רגעי האושר בלי רגעי השפל? מהם נגיעות חום ללא קור ? ובקשר לשאלתך . כרגע , לא , איני נמצא בדיכאון . אבל אני זורם
.

דיכאון הוא כנראה חלק בלתי נפרד מחיינו

כך גם שמחה. בדרך כלל בן אדם במצב נפשי יציב שומר על איזון בין שניהם. אתה לא יכול תמיד להיות שמח, ולא תמיד מדוכא, אלא אם אתה במשבר נפשי שמצריך תיקון כלשהוא. דיכאון זו אולי מילה חזקה מדי. דכדוך הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, כי מה לעשות, לא תמיד יש לך אנרגיות. לפעמים אפילו מצב פיזי של הגוף גורם לך לירידה במצב הרוח. (לדוגמה- לפני כמה ימים כאב לי הראש, וכל היום הייתי מבואס. בערב עבר לי הכאב ראש ובלי שום סיבה הגיונית נהיה לי מצב רוח טוב). מה שאני מנסה לאמר הוא- שהדיכאון הוא שלב שצריך לעבור, במצבים מסוימים בחיים. הוא משרת מטרה פסיכולוגית מסוימת, ולכן לא כדאי להתעלם ממנו או להדחיק אותו, אבל לדעתי חשוב לזכור שזה גם מצב חולף, וממש לא תמידי, גם אם לפעמים הוא מרגיש כזה.

yaakii

New member
באופן עקרוני אני מסכים

שהחיים רצופים מכשולים וקשיים אך משום שזו המציאות היום-יומית וכידוע "קושי" ו"רע" אלו דברים יחסיים הרי שכבר אי-אפשר לקרוא למצב התמידי דיכאון, אלא רק כאשר מדובר במצב קיצוני של מכשול/קושי משמעותיים.

הסטיקר עליו אתה מדבר

בא לעודד בעצם, שלמרות היאוש שהדיכאון גורם, ולמרות כל העצבות, צריך לא להרים ידיים ולא להתייאש, כאילו אין יאוש בעולם כלל. ואני הגעתי למסקנה בכלל אחרת, אתה כתבת שכולם שרויים במצב תמידי של דיכאון ברמה מסוימת, אבל שמתי לב שזה רק לאנשים מודעים. לא תראה אנשים טיפשים (לא שאני באה להתגאות או משהו..) נכנסים לדיכאון. כי אין להם על מה. אנשים שהם נורא מודעים הם במצב של דיכאון תמידי בכל מיני רמות, לפעמים ממש בדיכאון חזק ולפעמים פחות. אני גם חושבת על זה הרבה בזמן האחרון. דיכאון, עצב, יאוש. בכל אופן, צריך להתעודד. מתוך העצבות והדיכאון מגיעה שמחה יותר גדולה.

yaakii

New member
../images/Emo45.gif "כי ברב חכמה רב כעס ויוסיף דעת יוסיף

מכאוב" (קהלת א, י"ח).

TFNM

New member
רסמי

מעניין לחשוב למה אנשים יותר מודעים,מהאלה שאוהבים לחשוב ולהסיק מסקנות שוקעים לדיכאונות לעיתים לא רחוקות. יש על זה ספר "איך נעשיתי טיפש" שהבנתי שנוגע בדיוק בנקודה הזו,אבל מכמה ביקורות שאני שמעתי לא מומלץ לקרוא אותו

yaakii

New member
אנשים חכמים מבינים שכל המטרות והמשמעויות

שמציב האדם הממוצע לעצמו בחיים (עושר, כבוד וכו') הם חסרי תכלית אמיתית. מה שמוביל באופן טבעי לדיכאון. כמו-כן ככל שחוקרים יותר מגלים שיודעים פחות, מה שגם יכול לתרום לייאוש ודיכאון עקב הידיעה שלעולם לא ידעו ולא יוכלו לתת להכל הסברים.

מה החוכמה?

יש בין הסבר לבין מאמין שיש הסבר . בדיוק כמו שיש הבדל בין "אני יכול" ל "אני מאמין שאני יכול".

yaakii

New member
לא, לא הבנת...

לא ידעו ולא יוכלו לתת להכל הסברים. אבל לחלק מהדברים כן ניתן לתת הסברים.

אני הבנתי , הבנתי טוב מאוד

אז אתה כן מתיימר למציאת הסברים . השאלה היא, למה ?

למעלה