דיכאון

דיכאון

מבקש להתייעץ איתכם, מטופלת בת 39, עם רקע בי פולארי, שני התקפים בעברה. כרגע נמצאת בשלב הדפרסיבי שלאחר החלק המאני (קל יחסית – סוג של רוממות נפש קלה ומתמשכת). חזרה לטיפול תרופתי אנטיאפילפטי שמסייע לה בהתמודדות עם הדיכאון מזה חדוש וחצי (נטלה תרופה זו בעבר - עזרה לה מאוד). התחילה טיפול השבוע לאחר שהתחילו עיקצוצים ומיחושים בפנים – צד ימין בלבד, לא מדובר בפאציאליס אלה בזרמים ותחושות המציקות לה ומכניסות אותה ללחץ נוסף. התחושות בימין מתפתחות לחולשה ביד וכן תחושות אי נוחות ברגל. הדפקים מראים חולשה גדולה של Qi בכל הרמות, בעיקר מורגש חוסר ב-Lu, Co. ה-Liv וה-Gb הם הדומיננטיים ביותר אבל בפרוש לא בעודף ואינם סטגננטיים. היא Lu in Metal, ובמפה שלה יש המון מיים. מורגשת מאוד האדמה המעורערת ושם התחלתי בטיפול הראשון ע"י ה-Liv וה-Pc שניתן לעבוד איתם לפי איכות הדופק. אשמח לרעיונות ולדרך הסתכלות שונה/דומה...

ינוקא1

New member
היי אבי

מה שאני מרגיש מהתיאור שלך זה שההפרעה הבי פולארית זה כמו מיים שנעים מצד לצד של הגיגית. ובמקרה הזה - מצד לצד של הגוף. אני חושב שמרידיאן הDAI MO כמרידיאן רוחבי יכול להיות חשוב כאן. כנ"ל נקודות על הCV ברעיון של מרכז שמאזנות ימין ושמאל. אני הייתי מציע לך לדקור אצלה כל נקודה בי לטרלית , אני חושב שעצם הסימטריה יכולה לאזן אותה. כנ"ל להוסיף בכל טיפול נקודות על CV. בהצלחה !

היי יוסי

רעיון מעניין, שווה בחינה נוספת! בדקתי את נושא הDAI MAI ועל פניו, גם בהקשר של המיחושים, לא הבחנתי בחלוקה של הדברים ע"פ מחממים, הפתולוגיה של הנימול, המשנית בעיניי, מתפרסת על שלושת המחממים ובנוסף לא הזכרתי שהתלוננה על לחץ באיזור הסרעפתי - קצת מעל איזור ה-DAI הקלאסי. אין ספק שהמרכז והאדמה בלב העניין היות וה-KID לא נראה כשורש העניין וכך גם ה-LIV. תודה שוב

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif

שים לב שגם בדפקים אתה מזכיר עץ - מתכת כדפקים הנמצאים בחוסר האיזון הבולט ביותר. אם נתיחס לאלמנטים בצורה של אדמה באמצע (הצורה החביבה עלי . . .) אז זה בהחלט קשור לאיזון ימין ושמאל.

RanLoel

New member
דיכאון

היי אבי, כמובן שיש לבחון את המטופלת הספציפית ולראות מה היא מביאה לטיפול... אתה אומר שאנרגיית העץ דומיננטית. אולי כדאי להשתמש באנרגיית העץ דווקא בגלל שזו דומיננטית. עבודה דרך העץ תוכל למשוך את עודף המים ולאזן בין המים לבין האש. בנוסף, ה-CO, הפועל על אנרגיה עמוקה של עץ, הוא המרידיאן היחיד החוצה את הגוף מצד לצד וככזה יש לו יכולת לאזן בין שני צידי הגוף. בהצלחה רן

shahaful

New member
ה Dai MO

רעיון פתיחת ה Dai mo שהעלה יוסף מעניין מאוד וגם נכון מאוד. מעבר למקום האנטומי בו הוא רץ, המרדיאן מאזן בין קצוות, ניגודים, ובין יין ויאנג ולכן יכול להתאים. מעבר לכך באבחנת הדופק עמדת האדמה היא העמדה בה גם חשים את אנרגית ה Dai MO, ולכן אם האדמה חלשה בדופק, זה יכול להראוצ על חולשת Dai Mo.

ינוקא1

New member
../images/Emo51.gif

לשמוע ממך מחמאה זו זכות גדולה. שבת שלום.

miriamr

New member
הי אבי, לגבי המטופלת שלך...

כמה נקודות שאני ממליצה לשים אליהן לב: 1. אתה מתאר מצב שיכול בהחלט להיות תופעת לוואי לתרופות שהיא לוקחת (ראיתי את זה כמה פעמים בקליניקה גם אצל מטופלים באפילפסיה וגם אצל מטופלים בדיכאון וחרדות). התרופות חוסמות רצפטורים לנוירוטרנמיטורים שונים במוח כמו סרטונין ודופמין וכד' וע"י כך משפיעות על מערכת העצבים המרכזית. מבחינה סינית - הן חוסמות את הצ'י של HT (תנסה לראות בדופק - בד"כ יש תחושה של "ענן" וריקנות מסוימת) וגם את ה GV. גם מערבית וגם סינית כל זה יכול לגרום לאותה תופעה שעליה דיברת. במקרה זה צריך להניע GV ולנקות את ה HT. 2. גם הבי פולריות וגם הפתולוגיה הנוכחית שלה יכולות לערב GUI (רוח חיצונית או פנימית). במקרה זה חשוב לעבוד עם הנקודות של SUN SI MIAO אם אתה מכיר את הטכניקה אחרי שהיא תתחזק. 3. המטופלת שלך היא LU IN WA והענף שלה זה TW אם אני מבינה נכון. כמו שאמרת - הרבה מים במפה עם נטיה לדיכאונות ולאקסטרים... אתה צריך לאזן אצלה מעל הכל את הציר של אש ומים והדרך הטובה ביותר להתחיל עם האדמה, כמו שעשית. אני ממליצה מאוד לעבוד אצלה עם הנקודות של SI - זה גם ה UNLIKE QI שלה, SI מורכב מאיכויות של אש-אדמה-מים וגם יש לו השפעה על הGV שבהחלט מעורב כאן. בהצלחה ואשמח לשמוע ממך על ההתקדמות מרים רייך :)

למעלה