דילול אוכלוסיית העורבים בת"א

tafustafus

New member
דילול אוכלוסיית העורבים בת"א

לאחרונה נודע לי על שימוש בעורבים כבפתיונות כדי למשוך למלכודות עורבים אחרים, במטרה לדלל את אוכלוסייתם בסביבת אוניברסיטת תל אביב. העורבים המשמשים כפתיונות מוחזקים במיוחד לשם כך בכלובים. לפי מה שהבנתי, בשל מספרם הרב מהווים העורבים מטרד לאנשים. האם דילולים כאלה, ובשיטות כאלה, הם נוהג נפוץ? מי רשאי להחליט על דילולים באוכלוסיית העורבים (או עופות אחרים) ולבצעם? זו פעם ראשונה שאני אישית שומע על דילול של עופות כאלה. עד כה שמעתי בעיקר על דילול של חיות בר כגון צבאים המזיקים לחקלאות או כלביים לסוגיהם כשמתפרצת מחלת הכלבת.

netbird

New member
גם

גם ציפורים עלולות להעביר מחלות. ראה דוגמת קדחת הנילוס המערבי. עופות (בהיותן הומיאותרמים) עלולות להעביר אפילו כלבת (למרות שלא ידוע לי על מקרה כזה). מעניין שעורב אפור עדיין נחשב למין מוגן (למיטב ידיעתי).

tafustafus

New member
היכן מצויה רשימת המינים המוגנים?

והאם פירוש היות העורב מין מוגן היא שבכלל אסור להשמידו, או שיש גורמים שמותר להם בכל זאת להחליט על דילול האוכלוסיה? זו פעם ראשונה שאני שומע על אפשרות של העברת כלבת על ידי עופות. אבל בכל מקרה, עד כמה שידוע לי, הדילול בתל אביב לא נעשה מסיבות בריאותיות אלא כסילוק מטרד.

netbird

New member
פשוט יותר

ככלל כל מיני הציפורים מוגנים פרט לאלה שאינם. פשוט יותר לבדוק אילו מינים לא מוגנים. בתוך קבוצת הלא מוגנים נמצאים: דרורי בית, בולבול, זרזיר מצוי ועוד מספר מצומצם של מינים שאני לא זוכר כרגע. אותם לא מוגנים נחשבים למזיקי חקלאות.

עורב אפור

לא נחשב מין מוגן, אם אני לא טועה שמעתי שמהיום הוא מוגדר מטרד, כך שאפשר לפגוע בו. ואולי זה תכנון לעתיד ואני טועה.

עורבים אפורים ועוד

פקחי רשות שמורות הטבע מנסים כבר במשך שנים לדלדל את אוכלוסיית העורבים, לא בגלל העברת מחלות, אלא משום שהם מטרידים בשיטתיות דורסים רבים שמקננים בכל ארץ, ובמיוחד כאלה שדוגרים. עוד יתרון שיש להם על דורסים אחרים הוא שהם אוכלי כל כולל הזבל שאנחנו משאירים בשטח, בעוד שלשאר הדורסים ואוכלי הפגרים האוכל מתמעט והשטחים הפתוחים מצטמצמים

למעלה