דילול עוברים מתוך 3, הריון ספונטני

dani4555

New member
דילול עוברים מתוך 3, הריון ספונטני

אשתי בשבוע 6+, בת יותר מ35, הריון ספונטני כאמור. יש לנו ילדה בת 3 בבית.
השבוע היינו אצל רופא לבדיקה ויש לנו שלישייה (3 שקים). קצת אחרי ההתרגשות הראשונית וההפתעה, הומלץ לנו ע"י הרופא לבצע דילול עובר אחד. אנחנו עדיין בשלב איסוף המידע של כל ההיבטים של שלישייה/תאומים וכו' על כל המשתמע מכך. נקבל החלטה שיהיה לנו את מירב המידע.

רציתי לשמוע מנסיונם של הורים נוספים שעברו היריון של שלישייה בדגש על ספונטני בין אם דיללו ובין אם לאו:
האם דיללתם? איך עבר הדילול?
איך עברה הלידה? איך עבר גידול הילדים? באם יש אחים גדולים איך היתה החוויה שלהם? איך הסתדרתם כלכלית? איך זה השפיע על חייכם (לטוב ולרע)

תודה מראש והרבה בריאות לכל המעוברות והולדים
וט"ו באב שמח

מקומית12

New member
היי

לא עברתי הריון של שלישייה... אבל אני מפצירה בכם לא להסתמך על מקרים אקראיים שאתם שומעים (רעים או טובים כאחד), אלא על מחקרים וסטטיסטיקות רלוונטיות בתחום - ויש בשפע. אני בטוחה שהרופא יוכל להפנות אתכם אליהם. תמיד יש את הסיפורים הנהדרים על נשים שילדו שלישיות בשבוע ובמשקל תקין, והכל היה בסדר. אבל בפועל רוב השלישיות נולדות בשבועות מוקדמים יותר, ויש סיכוי רב יותר לפגיעות כתוצאה מפגות.
אם הייתם מגיעים להריון הזה אחרי טיפולים מפרכים - ההתלבטות בין להישאר עם כלום ביד לבין הסכנה בלהמשיך עם הריון של שלישייה - מובנת. אבל יש לכם כבר ילדה בבית, נכנסת להריון ספונטני - זה באמת סיכון מיותר.

אור308

New member
דילול

אחרי טיפולים מפרכים נקלטתי להריון שלישיה. עובר בודד ושני עוברים זהים. הומלץ לי לדלל את הזהים. ההמלצה לדלל את העובר/ים העליונים. לאחר השקיפות בשבוע 13 בוצע הדילול, תהליך עצוב וקשה נפשית. מבחינה פיזית תהליך שדורש מנוחה מוחלטת של יומיים. הבת של כבר בת 5. עדיין עולות בי מחשבות מה היה אם... אבל ברוך ה׳ אחרי הלידה נקלטתי להריון ספונטני וכעת אני בהריון שוב. מאמינה שהכל קורה לטובה. בהצלחה!

פזית66

New member
קרה משהו דומה לחברה שלי

חיכו לשקיפות לראות אם יש עובר לא תקין, וכשכולם היו תקינים דיללו את העליון ביותר (כדי שלא יפריע בהמשך). ההריון עבר תקין ונולדו תאומים מתוקים שהיום הם בני שנתיים. זה הליך מאוד קשה רגשית, אבל ההמלצה של הרופאים היתה חד משמעית שאם לא ידללו זה יסכן מאוד את שני העוברים הנותרים.

למעלה