דילמה אתית

21Student21

New member
דילמה אתית

היי, אני עתודאי שהתגייס לפני כשבועיים ישר לקורס קצינים. במסגרת הקורס התבקשנו לעשות עבודה על דילמות אתיות בצבא. אנחנו צריכים לתאר דילמה אתית בצבא (בן שני חיילים אובין מפקד ופקוד וכו') וגם לתת לפחות שני פתרונות אפשריים לדילמה (שני הפתרונות חייבים להיות חוקיים, כי הרי זו בעיה אתית) ולבסוף לבחור את הפתרון שבו אני הייתי בוחר. בגלל שאין לי רקע כל כך בענייני צבא ובגלל הניסיון המועט שלי, החלטתי לפנות אליכם שאולי תתנו לי בעיות אתיות שנתקלתם בהם או דברים שפשוט עולים לכם לראש. תודה רבה!

Slider24

New member
בבקשה

אתה מפקד. יש לך ביקורות בכל הבסיס ביום המדובר, והיום זה היום המדובר. 2 חיילים שלך הוציאו גימלים ו3 חיילים שלך מסתובבים ליד השקם מתחילים עם הבנות עם מגנום (לא האקדח, הגלידה) ביד. יש לך רק את יוסי, שהוא אף פעם לא מאכז ונמצא תמיד לעזרתך... מה אתה עושה? זה דילמה שהוצגה ונוסחה מחדש כמובן ע"י , בשאלון שעשתי בקורס קצינים... התשובה שיכולת למלות הייתה אך ורק בסגנון פתוח, לא אמריקאי. אני יכול להגיד לך שרוצים לראות בך עמוד שדרה, ודוגמא אישית, כלומר לפי התושבה שלך אנחנו מגלים מי אתה, בתור בנאדם, וגם בתור בנאדם. התשובה שלי : אני אשלח את את יוסי להתחלת העבודות במיידי ולסגירת הפינות הדחופות ביותר לקראת הביקורת. בנוסף אגש אל השקם, אל החייל המוביל את ה2 האחרים עם טופס תלונה נחמד. ה-2 האחרים כבר לא יהיו בשקם, והמוביל כבר לא יהיה מוביל. את ה-2 שנגררו אשלח ליוסי שיהיה אחראי עליהם כאשר כבר קיבל הוראות ממני מה לבצע לביקורת. מקווה שעזרתי. ובהצלחה לך ! דניאל.

למעלה