דילמה אתית?

Phrenum

New member
דילמה אתית?

חשבתי לי, אתם יודעים, להנאתי על נושא שהתשובה הברורה מאליו אליו נראית לי קצת מסריחה. עזרו לי להחליט אם זו באמת דילמה או שאני מנסה להיות קדוש מדי: נניח ואתם רופאים גדולים ומפורסמים - מנתחים דגולים או משהו כזה, ובא אליכם חבר קרוב שזקוק לניתוח שעליו מקבל מנתח כמה עשרות אלפים טובים של ירוקים ומרשרשים. בהיותכם חברים טובים, אתם דואגים לכיסו ועושים את הניתוח במחיר שכר הטרחה לאחיות החדר, הציוד והחדר עצמו ולא לוקחים אגורה לעצמיכם. האם זה אתי? תחשבו טוב.

יעלד12

New member
....

אני חושבת שהמבחן המקובל הוא מבחן הסבירות. הרי גם היום נהוג שבני משפחה של רופאים מקבלים יחס פרסונלי, שאפילו מוסדר כנורמה מקובלת. השאלה עד כמה חוצים את גבולות הטעם הטוב ועד כמה יכולים שיקולים שונים לגרום להעדפת חולה מסוים במחיר פגיעה באחר. ככל שאין פגיעה במערכת, והניתוח נעשה על בסיס זמן פנוי, אני חושבת שמדובר בהחלט לגיטימית של המנתח כבעל קליניקה פרטית לביצוע מעשים כאמור. ומה היינו אומרים אם אותו החבר הוא עני מרוד, שאין לו כסף לניתוח? ברגע שקיימת פגיעה, יש לבחון אותה על בסיס כלים עניינים- מידת החומרה של חולה אחד מול השני, וכן הלאה, לפני שבוחנים שיקולי חברות כאלו ואחרים.

dimiorr

New member
אני לא רואה מה ההבדל

בין זה למצבים שהיו כבר בעיתונים שהמנתח הדגול הסכים לבוא ולבצע את הניתוח pro bono. אז בדוגמה שלך זה חבר שלו, אז מה. הבעיה מתחילה אם אתה מסדר לו את הניתוח על חשבון אחרים שממתינים אליו או על חשבון זמן של הצוות שהוא לא פנוי לכך.

Phrenum

New member
תחשבו על השאלה הבאה:

אתם לא מנתחים דגולים: אתם פוליטיקאים. במקרה הזה אלה טובות הנאה. מה ההבדל?

lernery

New member
ההבדל הוא שפוליטיקאי לא יכול לעשות

טובות תמורת כסף, כי השימוש בנכסי הציבור אינם שלו. לעומת זאת מנתח שיש לו אפשרות בכל מקרה לעשות את הניתוח תמורת תשלום, ועושה זאת בחינם, פשוט מוותר על התשלום ולא עושה כאן שימוש בסמכות או בדברים שאין לו עליהם סמכות. זה בדיוק כמו לעשות ניתוח בתשלום, רק בלי לקחת כסף... אחרי הכל הוא יכול בכל מקרה לבחור את מי הוא רוצה לנתח ומתי.. אם קופץ לו ג'וק לראש הוא יכול להחליט שהוא מנתח באופן פרטי רק מי שהשם הפרטי שלו מתחיל בר', וזה גם יהיה בסדר, אז למה שהוא יחליט שהוא מנתח את חבר שלו?

natalysh

New member
למה לא?

כל עוד אף אחד לא נפגע כאן (לא האחיות, הצוות המטפל) ולא מטופלים אחרים (לא אנתח את החבר לפני מישהו במקרה דחוף יותר), אז מה פסול? זה כמו שאני אקדיש את כל הכסף שארוויח מניתוח מסוים (מי בכלל רוצה להיות כירורג
?) לעזרתו של חבר, מה ההבדל? זה אפילו לא מסתדר לי לגבות כסף מחבר על בריאותו.

עזוב

לנתח את חבר שלך לפעמים יכול לעלות ביוקר לא שאני יודע מניסיון, אבל הרבה רופאים מעדיפים לא לטפל בבני משפחה או בחברים קרובים

Phrenum

New member
זה עניין אחר

יש מין הסכמה רחבה שניתוח של קרוב משפחה הופך אותך למעורב מדי ולא תוכל להיות אובייקטיבי בטיפול.

למעלה