דילמה. בבקשה, עצתכם.

• פותח הנושא Evo6
  • פורסם בתאריך

Evo6

New member
דילמה. בבקשה, עצתכם.

קראתי מספר הודעות קודמות בפורום והדמעות ירדו מעצמן, עצוב. בן דודי איבד את אביו לפני כשנה. כיום הוא בן 14 שנים. דמות האב שלו הייתה הכל, ה"אלוקים" שלו. מנקודת המבט שלי נראה שהוא מקבל את זה בצורה טובה. לא ראיתיו בוכה מעולם, הוא לא ניסה לדבר איתי על העניין, הוא צוחק, מחייך, חי את חיו. אני יודע שאני טועה. אני יודע שהוא שבור, אני יודע שהוא עדיין לא מעכל את האבדן, הוא מתגעגע, הוא כאוב עמוק עמוק עמוק בתוך לבו הרך. הילד גאה מאד, הוא לא יבקש עזרה אף כי לא יסרב לה בתוקף. חשבתי להציג בפניו פורום זה. עצתכם דרושה לי. האם בכך שאציג לו את האתר\הפורום ייטב לו בכך שיפגוש אנשים אשר מבינים היטב את הטראומה שחווה ומלווה ותלווה אותו כל חיו? האם לוותר? קשה לי לראות אותו מקליד שאלה ומצפה לתגובה, אני לא יודע אם הוא לא יכעס עלי ויראה בזה מן ביטוי של רחמים מצדי, אני לא יודע אם קריאה של סיפורים דומים ישרה עליו עצב נוסף. אם יפתח ליבו וידבר לראשונה על המקרה המצער ויקבל (שלא בכוונה) תגובה לא נעימה, קשה, או חלילה זלזול - לא אסלח לעצמי לעולם. אנא, דבריכם, עצתכם. גל, בדמעות

אורי_ח

New member
גל

מדבריך משתמע שאתה בקשר קרוב מאד אל בן דודך. ומה קורה עם אמו? אחים, אחיות? קרובים ומכרים אחרים? אתה צודק בכך שהנער זקוק לדיבור. משתתפי הפורום עפ"ר מגיבים באהדה, בקשב ובהזדהות. תגובות פוגעות עלולות לבוא מכל מיני כיוונים. אינך יכול ואף לא רצוי לעטוף אותו. זה חלק מהמפגש שלו עם החיים. גם כמתבגר, בלי קשר לאסון שחווה. אך זכור שהפורום לבדו אינו מענה לכל הקושי הנובע מטראומה של אובדן אב. ייתכן שיותר מזה דרוש לו - אולי סיוע נפשי, מעקב חינוכי בבית הספר וכו´. מקווה שסייעתי לך מעט. אורי

Evo6

New member
תודה

לאחר קריאה שניה של מכתבי באמת נדמה שאני קרוב אליו אך לא כך המצב. לעומת זאת אני מרגיש חפשי לגמרי לדבר איתו והוא איתי, אני מקווה. לילד יש רק אח קטן שבעצמו נמצא במן מצב נפשי דפוק. אני לא רוצה לפרט לגבי אמו, רק יכול להגיד שהיא לא ממש מסוגלת לעזור לו. משפחתי היא המכרים והקרובים היחידים שיכולים לעשות משהו. במקרים מן הסוג הזה, מי כמוך(ם) יודע, המקסימום לעולם לא מספיק. תודה על תגובתך. שבוע טוב שיהיה! נ.ב. ידוע לי שהפורום לא מהווה תחליף לטיפול מקצועי, אבל גלום בו פוטנציאל שאם יתממש, יהיה תוספת מבורכת לטיפול אשר בע"ה, אני מקווה, הילד יקבל.

BooBee

New member
היי גל

אני מכירה הרבה אנשים שכולים במעגלי החיים שלי. חברים, בני משפחה, אנשים מהרשת. לכולם, בלי יוצא מן הכלל אני ממליצה לדבר על זה, כמה שרק אפשר. חבריי ומשפחתי יודעים שאני מנהלת את הפורום הזה. חלקם כותבים כאן, חלקם רק קוראים. אני חושבת שזה מאוד תלוי באופן ההזמנה. אם הוא מכיר את מדיום האינטרנט ואת יודעת שהוא גולש בפורומים, את יכולה לשוחח איתו על התחביב הזה ולספר לו שגילית פורום מקסים ותומך, קבוצת תמיכה וירטואלית בתפוז. ככה אני מציגה את הפורום הזה בפני קרוביי. מספרת להם על האפשרות שהפורום הזה יוצר לאנשים שלפעמים מרגישים קצת "לא בסדר" להמשיך ולדבר על מתיהם בפני אחרים. לא פעם קרה שנשאלו כאן שאלות נוקבות וקשות בעניין איך החברה מסתכלת עלינו, משפחת השכול. כשקיבלתי על עצמי את ניהול הפורום סיפרתי להוריי על כך ושלחתי לאבא שלי לינק לפורום לתיבת הדואר שלו. אבא שלי גולש להנאתו(אחרי שהדבקתי אותו בתחביב) ואין לי מושג אם הוא נכנס או לא, אבל מידי פעם אני מזכירה ומספרת על הפורום הזה, לא מתוך רצון לתקן משהו בו, או לשפר את התתמודדות שלו. סיפרתי לו שנוח לי לבוא לכאן מפעם לפעם, לשפוך את הלב שלי ולפעמים גם ליצור שיחה מרתקת-כואבת עם אחרים ששותפים לחוויה הנוראית הזו. כמו שסיפרתי לידיד שלי, פה לא צריך להסביר יותר מידי. כאן מספיק תגיד חצי משפט וכבר יוכלו להשלים לך אותו. כאן לא תצטרך להתנצל על לילות של בכי או לילות לבנים. כולנו שותפים כאן. כולנו מבינים. אני מציעה שתספרי לבן דודך שהפורום הזה מקבל כל אחד שרוצה לפרוק, לשאול, לשתף או מה שזה לא יהיה. את יכול הלספר לו גם שיש כאן כמה גולשים וגולשות משכבת גילו, צעירים שאיבדו את אבא, מא, סבתא, אח גדול או אחות. אני בטוחה שכשהוא ירגיש צורך לספר משהו, הוא יכנס. רק תוודאי שהוא מודע לאפשרות שקיימת כאן עבורו. שלך, רויטל.

Evo6

New member
תודה

כדבריכם אעשה. בהיסוס משהו, אזרוק לו כדרך אגב את עובדת קיום הפורום הזה על-מנת שיכנס ויקרא (יכתוב? תלוי בו). למען האמת אינני קרוב אליו אך מטבע הדברים (חסרון אב משפחה במשפחתו) אנחנו באים במגע ואינני יכול להשאר אדיש. שבוע מוצלח שיהיה לכולכם. גל

למעלה