דילמה : בית או דירה. זקוקים לדעתכם!

dvirus01

New member
דילמה : בית או דירה. זקוקים לדעתכם!

שלום לכולם, אנחנו עומדים לרכוש בית/דירה בבאר-שבע בסכום של 100K$. לאחר התמקדות בעיקר הגענו לאיזורים פחות או יותר זהים כאשר בפנינו ניצבות שתי אפשרויות: 1. בית קרקע קטנטן 4 חדרים 75 מ"ר, קיר משותף, חצר קטנה. ניתן להרחבה לעוד קומה. 2. דירה 4 חדרים 110 מ"ר, בניין, מעלית וכו'. הדילמה בכך ש: בתי הקרקע האלו ישנים (16 שנה) קטנים ומוזנחים יחסית אך יש בהם את הפרטיות שלך וזה כמעט כמו וילה... ואילו הדירה גדולה ומרווחת, שירותים להורים (דירה בת 3-5 שנים) אך ישנה "סכנה" שניפול על שכנים לא לעניין וכל אחד רואה אותך כשאתה יושב במרפסת וכ'... מה דעתכם?? חשוב לנו לשמוע, כך אוליי נראה דברים שלא חשבנו עליהם עד כה. תודה!

אני, הייתי, ללא היסוס, רוכשת../images/Emo82.gif

קרקע. כמו שכתבת, תוכל בעתיד להרחיב, ותשארעם כל היתרונות של בית
פרטי. תהיה לך גינה משלך, לא יהיו שכנים מעליך/ מתחתיך,וכו' גם אם כרגע קשה לך מבחינה כלכלית לשפץ ולהרחיב, כדאי לך להביט קדימה. בעוד כמה שנים תוכל
לדעתי
פרטי. בכל מקרה

יש עוד פרמטרים

באיזה סוג של שכונה הבתים נמצאים? אני מעריכה שאם הבית הקטנטן והישן באותו מחיר של הדירה הוא נמצא בשכונה איכותית יותר (?) אישית אני חייבת גינה, קטנה ככל שתהייה בתים ישנים יש להם אופי, ואת ההזנחה אפשר לשפץ במהירות אפשר לגשת לאדריכל להכין תוכניות שיפוץ תוך התחשבות שבעוד כמה שנים תגדילו לקומה השניה ואז תגורו בבית קרקע עם שכן צמוד אחד ולא עם עוד לפחות 8 שכנים צמודים לא יהיה אף אחד שיגור לכם מעל לראש, ומי יודע אם תגור שם חולת ניקיון שמזיזה ספות באמצע הלילה אם הדירה היא חדשה אז כרגע אולי הכניסה והלובי נראים מצוחצחים- אך זיכרו שזה לא תמיד נשאר כך ולפעמים דווקא בשעות הצהריים הילדים של הבניין מתאספים שם והרעש והבלגן חוגג אחד השכנים יכול להוריד שקית זבל מטפטפת במעלית והיא תישאר מסריחה עד לביקור הבא של המנקה אני יכולה להמשיך ולמנות את כל השלילי של הדירה, כי אני אוהבת את השלוה של הבית הפרטי, גם אם קטן, גם אם ישן הוא תמיד עדיף לדעתי ובייחוד כשיש אופציה להגדלה אז בכלל הוא קלף מנצח. דירה עושה לי קלסטרפוביה- יש רק מרפסת קטנטונת וגם שם אין אפשרות לדבר כי השכנים ככ קרובים שהם יכולים לשמוע כל מילה, ומה לעשות זה *בית משותף* וכל עוד אני יכולה, אני מוכנה להיות במשותף רק עם המשפחה הגרעינית שלי

dvirus01

New member
תודה, אכן מתלבטים קשות

למזלנו ההחלטה לא צריכה להתבצע באופן מיידי, אבל בהחלט מתלבטים בין שני הרעיונות העקרוניים השונים. לי חשוב בית עם גינה ופרטיות, במיוחד בתור זוג צעיר שזה ביתנו הראשון וזה הדבר שהכי קרוב לוילה, לאישתי חשוב יותר איכות החיים בדירה, כמו מרווח, מטבח גדול, מקלחת שירותים הורים, ח. ארונות וכו'. בקיצור ממש מתלבטים, נשמח לשמוע חוות דעת נוספות תודה

למעלה