דילמה בנושא

galiavdb

New member
דילמה בנושא ../images/Emo82.gif

הסיפור הוא כזה: לפני שחליתי קנינו בית יפה ויקר, עם משכנתא משמעותית (מאד). צחוק הגורל נשמע ושבוע אחרי שנכנסנו לבית - התאשפזתי... ומאז התוכניות קצת שינו כיוון ועכשיו אנו בודקים ברצינות את האפשרות למכור ולעבור לדירה במטרה לצמצם את פחדי המשכנתא. אני מרגישה שהאחריות היא על הכתפיים שלי, הרי בגללי נמכור. ושם זה לא מסתיים כי צריך לעבור למשהו שלא נרגיש בו את "העונש" יום יום... אני חושבת כן למכור כי אני לא מתכוננת לתת לטבע המסורטן לעשות את שלו, ושביטוח החיים שלי ישלם את הבית המיוחד שלנו, אם אתם מבינים.. וזה לא הזמן לשים את הכסף הקירות-אלא בחיים. מה דעתכם? מה ניסיון החיים הרחב שלכם יכול ללמד אותי? מה עם כל התוכניות שעשיתם יום לפני שהמחלה פרצה לחיים שלכם? אשמח אם תשתפו אותי בדילמות הקטנות שלכם. הבעיה הזו הפכה להיות הדבר העיקרי שמתרוצץ במרחבי המחשבות שלי. יום חורפי נעים, גליה

blg

New member
כדאי לבדוק מה בדיוק

כתוב בביטוח. אולי הביטוח מאפשר דחייה של תשלומים? יותר מזה? נדמה לי שאפשר לפדות ביטוח חיים כשחולים בסרטן (לי לא היה ביטוח כשחליתי) בקיצור, לפני שמוכרים את הבית - לברר שזו האופציה היחידה האפשרית. מה שהיה לי די קשה לקרוא זה את המשפט: "אני מרגישה שהאחריות היא על הכתפיים שלי, הרי בגללי נמכור" במקרה חלית את ולא זוגך, ההחלטה והפתרון לבעיות שיעלו הם יחד לא? זו הפואנטה בזוגיות לא?

מלמלה

New member
אכן דילמה

גם לי מפריע ההרגשה של "זה בגללי...." שנובעת מההודעה שלך השיקול צריך להיות גם כלכלי - האם תשיגו במצב היום את ההשקעה על הנכס... למכור בהפסד תמיד אפשר וגם אני מציעה לראות מה כתוב בביטוח הנחיים ואם יש ביטוח בריאות פרטי מה כתוב בו אני קיבלתי סכום כסף מהם בתחילת הדרך מה אומר בעלך? הילדים?

galiavdb

New member
ההרגשה שזה גדול עלינו

אני אומרת שזה בגללי - כי זו האמת, אחרת הנושא לא היה עולה. בעלי רוצה לתת לי לבחור ואומר שנסתדר בכל מצב ואם כל החלטה, אבל זה הרי קצת יותר מסובך כשאני "כאילו מפרה את תנאי החוזה". אני חולה ועוד איזו מחלה... כשביליתי בבית החולים כמעט ברציפות חצי שנה, בעלי הרגיש שהבית הזה פתאם גדול מידי, פתאם האימרה "בית לכל החיים" הפכה להיות נוראה בשבילו. הוא לא נכנס לחדר השינה שלנו כל התקופה וישן ליד הילדים... הוא אומר שהוא גיבור גדול כשאני מרגישה טוב, אך הכל מתהפך בבדיקת דם אחת לא תקינה,או יום עגמומי וחלש. לא חשבתי שיש אפילו אפשרות לאיזה סעיף בביטוח החיים שפודה את הסכום אם גילוי המחלה ולא רק במקרה שהיא מנצחת. אני בהחלט אלך לבדוק זאת. (ולא אין לי ביטוח בריאות מיוחד נפרד.) הילדים שלי צעירים עדיין ולמדתי ששינויים עוברים אליהם יותר בקלות מאשר עלי לדוגמא,למרות שדי חבל לי לנתק אותם מבית חלומות שכיף להם בו. לעזאזל, תכננתי הרים וגבעות על המקום הזה. ולחשוב שאני טיפוס ששונא שינויים. סיבובי חיים כאלו של מכירה לצורך קניה לצורך מכירה לצורך קניה, קשים אפילו על אנשים בריאים וחזקים. אני לא מסוגלת להתייחס לנושא הזה בשיטה המוכרת של "יהיה בסדר". אני אופטימית לגבי התוצאות ועובדת די קשה על הנושא, אבל... מי יודע? אני רק בהתחלה. ואני גם מתפלספת יותר מידי. סליחה. כמו שאמרתי -דילמה. תודה על הסבלנות גליה

נאן

New member
היי גליה

היי בקשר לבטוח של הבית מהמשכנתא רק לצערי במקרה פטירה של אחד מבני הזוג היא מתבטלת. בדקתי את זה בגללי כי לפני הסרטן היתי שותפה עם הגרוש שלי בבית שבו גרתי. ובגלל הסרטן והתוכניות לעתיד שאיך את אומרת חשוב להשקיע בחיים. בדקתי את זה שוב. ולי הפוך מצאתי את עצמי נלחמת לגור בבית שבו אני מגדלת את ילדי ושהיה החלום שלי לגור בו ובגלל שאף אף ביטוח חיים כבר הרבה שנים ולא בגלל הסרטן לא מוכן לבטח אותי במקרה של פציעה או מוות. ושאלתי את עצמי מה אני אוריש לבנותי עם יקרה דבר כזה. ואיך עוברים דירה בעצם כל הבלגן. ולשנות אחרי כל מה שעברנו את החיים שלהם למקום אחר זה היה לי נורא ואיום. אז הלכתי לבדוק את זה בבנק למשכנתאות שאגב מאחר ואני מקבלת קצבת נכות ומזונות אין לי הכנסה קבועה אני לא זכאית. (לקחתי הלואות בחוג המשפחה בסוף). קניתי את החלק ואני שמחה לא היה לי אומץ קודם האחיזה בחיים היתה חזקה. ולפחות יהיה משהו לבנות במידה ו... חמסה שום בצל.... יקרה משהו... ואם הבית מקשה אז צאי ממנו וקני אחר. חס וחלילה היה קורה ההפיך הית עושה אותו הדבר. הכי חשוב לחיות אני חושבת.ולא משנה איפה חשוב החום והביחד. אני נדרתי שאם יהיה לי סיכוי שהכל יגמר. והבית יהיה שלי. אני יהפוך אותו לבית אומנה לילדים.הוא גדול ובנותי יום אחד יעזבו את הקן. כל כך רציתי עוד ילדים אז יהו לי בצורות אחרות ולמען מטרה טובה. ובימים קשים שלי נא להזכיר לי את זה בבקשה. גליה מותר להיות בדילמה בחיים גם לא בגלל הסרטן אני חושבת שלפני הכל את חשובה לבעלך והוא מעדיף אותך חיה על פני בית שמקשה. ואין לנו תעודה ביטוח על חיים כי מהרגע שהמוטציות התפתחו אצלנו בגוף החיים שלנו השתנו ותמיד נהיה בסיכון. נאנוש

עליזה 22

New member
גליה אסור לעשות שינויים עכשיו

זה כאילו שאת מרימה ידיים,על תעשי זאת לעצמך, להיפך תהני מהבית ותחשבי שהוא כן לכל החיים. הרי אף אחד לא יודע מה יקרה לו מחר ,אז מה יהיה ? כל אדם שיוצא מהבית חייב לחשוב כמוך? לא .את בריאה ותהיי בריאה

galiavdb

New member
היום בעלי אמר לי

שהוא מתרגל לבית.. שהוא רוצה לתת לנושא לנוח כמה חודשים ולראות איך אנחנו מתקדמים. זו פעם ראשונה שהוא אומר סוף סוף מה "הבטן שלו רוצה". אני איתו. ובמזג אויר מדהים כמו בסוף השבוע הזה - באמת נהנים מכל רגע. ויוצאים מהמחתרת מתחת לשמיכה. סוף שבוע חמים ונעים שבת שלום ותודה גליה

למעלה