דילמה בקשר לטיסה לחו"ל

Fuck The Sister

New member
דילמה בקשר לטיסה לחו"ל

אני בן 18 ואני מתארגן לטוס לחו"ל יחד עם חברים שאוטוטו מתגייסים.. הבעיה היא שהם רוצים לטוס בזמן ימי בין המצרים ותשעה באב בעצמו גם. אני לא דתי או משהו אבל אני בהחלט מסורתי, ואצלנו במשפחה יש חשיבות גדולה לימים האלה, אבל מצד שני זה התאריך היחיד שחברים שלי יכולים לנסוע לפני שהם מתגייסים, ואם אני לא אסע זה אומר להחמיץ את ימי החופש האחרונים של החברים הכי טובים שלי.. צריך גם לציין שאם לא איתם אז אני כנראה אסע עם חברים אחרים באוגוסט, אבל זה עם עוד כמה לא קשורים והאמת שאני גם לא יכול לדעת אם יהיה לאותם חברים חשק לטוס בעוד חודש או חודשיים. בקיצור אני במצב שכל החלטה שאני לא אעשה אני בכל זאת ישאר עם חרטה- אם אני אסע אז בין כל הכיף יהיה לי קשה עם העובדה שאני הולך למסיבה או לים בזמן בין המצרים, ואם אני לא אסע תהיה לי הרגשת החמצה גדולה שרק תתגבר עם הימים.. יש למישהו עצה? דרכים לעזור לי?

ואוו,

אני רואה את עצמי שרויה בדילמה מהסוג הזה. גם אני מסורתית. לא יודעת מה להגיד לך. תעשה מה שמרגיש לך נכון. אני למשל, בתשעה באב לא קניתי בגדים חדשים או הלכתי לבריכה. אבל בקשר לכל התקופה של בין המיצרים, אני לא יודעת מה להגיד לך. אם אתה תחליט לנסוע וירגיש לך רע, אז לא כדאי. תראה מה פחות מפריע לך- לנסוע "למרות" המסורת, או לא לנסוע "בגלל" המסורת. [לדוגמה: אני זוכרת שקבעתי ללכת לבריכה עם חבר'ה וזה יצא בדיוק על תשעה באב, וכל הלילה הרגשתי רע עם זה, אז פשוט אמרתי להם שאני מוותרת, כי מבחינתי אם הרגיש לי רע ללכת לבריכה-אני לא אלך].

החלטה.

אם אתה מרגיש שאתה לא רוצה ללכת לחופשה בזמן שהם הולכים, אז אל תלך. סך הכל אתה יוצא כדי להנות ולא כדי להישאר עם חרטה לכל החיים שיצאת בתקופה כזאת. אני בטוחה שיהיו עוד אנשים שירצו לצאת גם אחרי התקופה הזאת ותוכל להצטרף אליהם :) תחשוב טוב ותחליט :) שיהיה בהצלחה.

גיל110

New member
אתה לא יכול לכפות עליהם את דעתך

ואם אתה חבר אמיתי, אתה תיתן להם ללכת בהרגשת טובה ולא ברגשות אשמה.

Fuck The Sister

New member
הם בכל מקרה יסעו

והם עשו הכל כדי שאני אבוא גם, אבל שורה סופית הטיול יוצא על 6 מתוך 9 הימים וזה בעייתי מבחינתי.. אני עדיין לא יודע מה לעשות, זה הורג אותי ואני לא מצליח לקבל החלטה :/

גיל110

New member
אתה יודע מה לעשות, אתה פשוט לא שלם איתה

אתה לא תלך איתם ואתה יודע את זה. אתה תעדיף להישאר עם האמונות שלך. ככה זה הדת. היא כובלת אותנו. אתה רוצה באמת לעשות את הדבר הנכון? מבחינתי זה היה ללכת איתם. ואני לא אחשוב אחרת כי אני יודע שחיים רק פעם אחת, ולבזבז את החיים על האמונות האלה וכל הדברים שסוגרים לנו את הראש בגבולות דמיוניים ולא הגיונים, רק עוצרים אותנו. אבל כנראה שמבחינתך זה משהו אחר.

Fuck The Sister

New member
אני בכל מקרה לא אהיה שלם ב100% עם אף החלטה

אני לא אכנס לפה ויכוח דת כי זה מיותר, וגם כי זה לא כאילו אני דתי או משהו, כי אם כן הנושא לא היה עולה לשאלה בכלל. ואני כנראה דווקא כן אסע בסוף

גיל110

New member
ליסוע ולדפוק לעצמך יום באמצע זה בזבוז כסף

הכל או לא כלום.

Fuck The Sister

New member
האמת שזה חוסך לי איזה 20 יורו על מסיבה

אבל כן זה באמת בזבוז של לילה.. אבל אין מה לעשות, זה מחיר שאני מוכן לשלם בשביל הנסיעה

בנאדם, למה אתה נשמע שלילי בתגובות שלך.

אל תעשה כאילו הדת זה משהו שלילי. אולי בשבילך, אבל בשבילו ככל הנראה הדת היא משהו יפה והוא בוחר ללכת בדרך שלה, אז תשמור את הדעות שלך לגבי הדת לעצמך.

גיל110

New member
אני לא אשמור לעצמי מהסיבה הפשוטה

שאני יודע שאחרים, אתם ושכמותכם, לא תשמרו אותה לעצמכם. וצריך ללמוד לחיות עם העובדה שיש אנשים שלא אוהבים דת ולא מאמינים בשדים דמיוניים.. תמיד מומלץ לזכור, שכשאת הולכת לרופא לקבל חיסון\טיפול\תרופה או כל דבר אחר, עבד על פיתוחה מדען אתאיסט. ואלה רק בתחום הרפואה.

אני מכבדת אנשים שלא מאמינים בדת, ולמעשה

רוב החברים שלי אתאיסטים. אבל יש הבדל ביו להגיד "אני לא מאמין בדת" לבין לקרוא לה שד דימיוני.

חחח שד דמיוני...

אני עדיין קוראת לכל אלו שמדברים עם אלוהים סכיזופרנים..מדברים עם בנאדם בלתי נראה XD ולא להאמין,בסופו של דבר מפתח אצלך גישה צינית כלפיי העניין אם אתה רוצה או לא...

גיל110

New member
u lookin at me but u dont c

understand im a sinner! go believe in your flying spaghetti monster!
and leave with my atheism :)

גיל110

New member
I aint got no official language

but it doesnt matter! you can or can not understand me, I really dont give a fuck. all thats matter to me is that I wrote it.

למעלה