דילמה דילמה..

• פותח הנושא yola4
  • פורסם בתאריך

yola4

New member
דילמה דילמה..

בשעה טובה הגשנו את המסמכי אימוץ בארץ!
אבל.. לגבי חו"ל אנחנו בבעיה - אנחנו לא מצליחים להחליט עם איזו עמותה ללכת.. ברור לי שאתם לא תוכלו לענות לי חד משמעית ואני לא רוצה לפתוח כאן עימותים שהיו בעבר, אבל ההחלטה בנושא קשה לנו. לכל עמותה היתרונות והחסרונות שלה במובן מסויים אנחנו מרגישים שזהו פשוט עסק לכל דבר ואנחנו למעשה שבויים בידי 2 האפשריות האלו... אנחנו לא מרגישים שלמות עם אף אחת מהעמותה. זה רק אנחנו או שמישהו עבר הליך דומה?

לגבי החוזה -יש טעם בכלל לנסות ולבדוק מול עו"ד או שזה חסר סיכוי כמו חתימת משכנתא בבנק..??

ori2r

New member
דילמה

שלום לכם, אין ספק כי בחירת עמותה זה דבר סופר חשוב. אנחנו הבנו ששתי העמותות בסופו של דבר ״משיגות״ את אותו הפתרון ולכן הלכנו בעיקר עם הלב. העמותה שבחרנו התאימה לנו יותר מהמקום הרגשי ולכן היינו שלמים איתה יותר. חושבת שנושא העוד מיותר שכן החוזה דיי סטנדרטי ולא ממש ניתן לשינוי. בהצלחה

אימצתי ממש מזמן יחסית אליכן

הייתי חושבת בייחוד על שני אספקטים-
1- המידע הרפואי ובכלל פרטי הילד שמתקבלים - עד כמה מוקפד? עד כמה אמין עליכן?עד כמה תהיה לכן תחושה טובה לגבי קבלת המידע?
2-האנשים שאתם רואים פה הם בדרך כלל לא אלה שיפגשו את הילדון/ילדונת המיועדת. אלה שפה בעיקר ידריכו אלכם באשר לבחינת המסוגלות ההורית,הצטיידות במסמכים ,...קבלת תשלומים עבור ההליך.
מי שרואה את הילד-הם אנשים ששם. עד כמה תוכלו לדבר/לברר לגבי אותם אנשי קשר,לדעת שיהיה לכם נוח לעבוד איתם?

לא אימצתי דרך אף אחת מהעמותות שנשארו וקיימות היום אבל מדובר בעמותות עם רקורד רציני של הבאת ילדים לארץ ,החל מראשית הקמתן של העמותות ב-1998.
בהצלחה.

מציעה לבקש מכל עמותה לתת פרטי מאמצים

אחרונים ולשוחח עימם על התרשמותם מכל התהליך מראשיתו ועד סופו. רוב הכותבים כאן אימצו לפני שנים ודברים השתנו. למרבה הצער, אין לכם, לדעתי, מה לעשות עם התחושה, שאינכם מרגישים שלמים עם אף עמותה. יש מצב נתון שקיימות שתי עמותות פעילות ועם עובדה זו תצטרכו לקחת החלטה. (בעבר, גם כשהיו יותר עמותות, והיו אימוצים מרובים מחו"ל, אף אני לא חשתי שלמה עם אף אחת והבנתי שזהו מצב נתון, ובהתחשב בו עלי לקחת החלטה). נדמה לי שהקשיים הולכים ומתגברים ולא אתפלא אם בעוד זמן נושא האימוץ הבינארצי, כפי שהדברים נראים כיום, ייעלם בכלל. לדעתי, כיום יש לקחת החלטה, מהירה ככל הניתן (מהירה, ולא פזיזה!), לפני שיקרו שינויים נוספים שאין לצפותם.
מבינה את ההתלבטות ובכך קשה לעזור. מי שעבר תהליך קל יותר, באופן טבעי ימליץ על העמותה עימה היה קשור - ולהיפך. קחו בחשבון שדברים יכולים להסתבך גם לעיתים, ללא קשר לפעולות העמותה. כל שעליכם לעשות הוא לנסות ולהגן עליכם, ככל שהדבר ניתן, ביחס לדברים שכן בשליטת העמותה וזה מוביל אותי לנושא עוה"ד. הדיעות בפורום חלוקות. אני בין אלה הסבורים שיש מקום להתייעץ עם עו"ד. בהצלחה!

גם אני הייתי באותה התלבטות לפני כמה שנים.

לפני האימוץ הראשון.
התלבטתי מאוד בין שתי העמותות,
דברתי עם אנשים שאימצו בשתיהן,
עשיתי רשימות השואה...
בסוף בחרתי בטף.
באימוץ השני פניתי אליהם מייד.
הם היו סופר מקצועיים,
וזו המלצתי.
הרבה דברים השתנו מאז, אבל דומני שהעקרונות נשארו.
אם תרצי יותר פרטים,
שלחי לי מסר.

נוני 75

New member
הי :)

כמובן שלא אוכל לבחור בשבילכם אני אימצתי דרך עתיד הילדים ואם יש לכם שאלות אשמח לענות בפרטי
הרוב שאימצו סביבי הלכו על פי תחושת בטן כי בסופו של דבר שתי העמותות מקצועיות, חזקות, ומביאות ילדים מתוקים ובשתי העמותות יהיו סיפורים שהסתבכו, שההורים פחות מרוצים. ההבדל העיקרי (לדעתי) זה במבנה שלהם ,באחת זה אישי יותר, בשני מסועף ויש לכל תחום אחראי ויש כאלה שמעדיפים כך או כך.
אני פחות בעד שיחות עם מאמצים כי העמותות יתנו לכם טלפונים של מאמצים מרוצים שרק ישבחו....

בהצלחה חיבוק|

yola4

New member
תודה לכולכם על התשובות!

אני יודעת שבסופו של יום אנחנו פשוט צריכים להחליט ולקוות למזלנו הטוב וכנראה להבין שיש שאלות שלא נקבל תשובות.
אכן שוחחנו עם אנשים שהעמותות לא הפנו

למעלה