דילמה די קשה

פיקולו

New member
דילמה די קשה

תראו. שבשבוע שעבר שידרו בערוץ 2 את הסרט ``בחזרה למלזיה``. מי שלא ראה את הסרט קודם כל הפסיד יצירת מופת ושנית הסרט מדבר על 3 חברים שהיו בחופשה במלזיה ו-2 מהם חזרו לארה``ב והשלישי נתפס שם עם סמים שהיו שייכים בכלל לאחד הבחורים שחזרו לארה``ב. עכשיו, כדי שהבחור שנמצא במלזיה ינצל מעונש מוות צריכים שני חבריו לחזור מארה``ב למלזיה, לשבת בכלא 3 שנים ואז כולם יצאו לחופשי ואם הם לא חוזרים אז הבחור יוצא להורג בתלייה... עכשיו, תהיתי סתם בביתי הקט מתחת לשמיכה לעזוב הכל, את החיים, את החברים את כולם וללכת לשבת בכלא 3 שנים וזה עוד כלא של עולם שלישי ואני שואל אתכם ואתכן הייתם הולכים??? נקודה למחשבה אני מאוד אשמח לקבל תשובות לאי מייל שלי [email protected]

אופס...

New member
דילמת האסירים

חוקרי מדעי החברה חשבו על זה עשרות שנים לפנינו. בכלכלה ובפוליטיקה קיימת תיאוריה הנקראת ``תורת המשחקים``, הגורסת כי התנהגותם של בני אדם בתחום נתון היא בעצם מעין משחק לפי כללים. וכמו בכל משחק, המשחקים נתקלים בדילמות שעליהם לפתור אותן. תורת המשחקים מציגה את סך הדילמות האפשריות, וכן את נוסחאות הפיתרון, אשר לכאורה יכתיבו מראש את התנהגות השחקנים. הנקודה שאתה מעלה על סמך הסרט היא אחת הדילמות המוכרות והמפורסמות ביותר בתיאוריה של תורת המשחקים, והיא נקראת, לא פחות ולא יותר, בשם ``דילמת האסירים``. רוצה לדעת עוד? אינני יודע מי אתה, מה גילך ומה השכלתך, אבל הבנתך את הבעייתיות הכרוכה בפיתרון הדילמה מצביעה על כי יש שכל בקדקדך. לכן אני מפנה אותך לספריו של פרופ` גדעון דורון, שהוא אחד המומחים הגדולים בארץ בתחום זה. צא ולמד, האם יש רק פיתרון אחד לדילמה זו, או יותר ?

למעלה